Va aflati in:

Articole / Calatorii si Vacante

Paris

Publicat: 02.04.2007

In Franta, cultura si realitatile zilnice se intrepatrund. Cele mai cunoscute locuri sunt Paris si statiunile de pe Coasta de Azur. Printre destinatiile atragatoare se mai numara Lyon, Strasbourg, unde se afla multe institutii europene, si Loire, cu impozantele sale castele.
In capitala Frantei va asteapta cele mai faimoase hoteluri unde va puteti petrece un week-end de neuitat in compania persoanei iubite, pentru ca, asa cum bine se stie, Parisul este cunoscut si sub numele de „Orasul Iubirii“. Primavara este anotimpul cel mai potrivit pentru a vizita Franta, chiar daca uneori ploua. In Hexagon, vara este foarte calduroasa, mai ales de-a lungul Mediteranei, iar iernile sunt blande.
Unul dintre hotelurile care va pot gazdui in Paris pe timpul unui week-end de neuitat este „Ocean“, care are trei stele. Acesta este situat intre Opera si Montmartre. Hotelul are bar, o sala pentru servirea micului dejun si mai multe sali de conferinta. Camerele sunt dotate cu uscator de par, aer conditionat, minibar, seif, TV prin satelit si telefon. Pretul pentru un pachet cu cazare intr-o camera dubla este de 383 de euro, iar in camera single este de 476 de euro de persoana. La cerere, perioada de sedere se poate extinde, pentru fiecare noapte in plus trebuind insa sa scoateti din buzunar 59 de euro de persoana pentru o camera dubla.
In pretul pachetului sunt incluse biletul de avion, Bucuresti - Paris si retur, si doua nopti de cazare cu mic dejun. Nu sunt incluse taxele de aeroport si asigurarea medicala. Optional se poate asigura transfer de la si la aeroport.

Hoteluri
Hotelul „Libertel Terminus Nord“ de patru stele este renovat in stil victorian si este situat in apropiere de Gara de Nord din Paris. Acesta pune la dispozitia clientilor 243 de camere dotate cu televizor, cablu, uscator de par si minibar. Toate incaperile, inclusiv barul, sunt foarte atractiv decorate si reflecta standardele foarte inalte ale hotelului. Pretul pentru doua nopti de cazare aici este de 396 de euro de persoana pentru camera dubla si 531 de euro pentru camera single. In pret sunt incluse biletul de avion Bucuresti - Paris si retur si doua nopti de cazare cu mic dejun. La cerere, perioada de sedere se poate extinde, pentru fiecare noapte in plus pretul fiind de 67 de euro de persoana pentru o camera dubla si de 134 de euro pentru o camera single.

Alt hotel din capitala Frantei unde va puteti petrece week-end-ul este „Duminy Vendome“ de patru stele. Acesta este situat in centrul Parisului, foarte aproape de Muzeul Louvre, Piata Vendome si multe restaurante si magazine renumite.
In incinta hotelului veti putea gasi un restaurant si un bar. Acesta dispune de 78 de camere elegante, dotate cu televizor, minibar, aer conditionat si telefon. Pretul unui week-end petrecut aici este de 396 de euro de persoana cu cazare in camera dubla si 487 de euro in camera single. Pretul include biletul de avion Bucuresti - Paris si retur si doua nopti de cazare cu mic dejun. Oferta este valabila doar pe durata week-end-ului. La cerere, perioada de sedere se poate prelungi, pentru fiecare noapte in plus pretul fiind de 67 de euro pentru o camera dubla si 112 euro pentru o camera single.

Puncte de atractie turistica in Paris
Fosta resedinta regala, Muzeul Louvre este detinatorul unor importante colectii de arta din lume, incluzand opere ca vestita Mona Lisa si statuia lui Venus din Milo. Puteti vizita Turnul Eiffel, inaltat in anul 1889 pentru Expozitia Universala ce a marcat centenarul Revolutiei Franceze, Catedrala Notre Dame de Paris, cel mai important monument gotic al Frantei, Bazilica Sacre Coeur, constructie in stil romano-bizantin, inaltata pe colina Montmartre, Arcul de Triumf, monument dedicat gloriei armatei franceze, Muzeul Fragonard Paris, muzeu de parfumuri, deschis in 1983. Aici puteti descoperi o colectie minunata de obiecte de parfumerie care va fac sa calatoriti in timp. Mai puteti vizita Muzeul Rodin, unde se gasesc aproximativ 6.600 de sculpturi.
In Paris rasar parca peste noapte zeci de localuri unde amatorii de gastronomie pot savura specialitati traditionale sau cele mai inovative creatii ale bucatarilor la moda. De la celebrele bistrouri si pana la legendarele „bar-a-vins“, Parisul reprezinta o experienta unica pentru gurmanzii cu gusturi fine.

Parisul de odinioara
A fost odata tejgheaua de bronz pe care celebrii „patron“ aliniau paharele pe care le uscau sau le umpleau in continuu cu Bordeaux sau bere. Au fost odata fermecatorii „garcon“ care duceau la masa acele pahare, si sotia stapanului, care vindea tigarile si avea grija de treburile casnice. Au fost odata braseriile, adevarate institutii pariziene. Din pacate toate au fost odata, pentru ca acum braseriile dispar vazand cu ochii si vechile baruri sunt cumparate de chinezi si cambodgieni, care le restaureaza si le transforma. Insa, daca braseriile dispar vazand cu ochii, bistrourile, restaurantele si celebrele bar-a-vin continua sa reziste.

Parisul "Gastronomique"
Pentru cei care doresc sa cunoasca Parisul gastronomic, un nume este de referinta. Este vorba de Michel Rostang, un cunoscut bucatar parizian, care, de-a lungul timpului, a deschis un mic lant de restaurante „a côté“. Cel mai cunoscut este Restaurant Gastronomique, o adevarata perla de eleganta si o bucurie pentru papilele gustative (nu la fel si pentru portofel). Alaturi de el, au aparut bistrourile. Cel de pe Rue Flaubert, de exemplu, ofera un aperitiv format din usoare crochete de baccala, felul doi format din splendide legume (ardei, rosii, dovlecei) alaturi de o „delicata“ fripturica de miel si un delicios tort din ciocolata si scortisoara.
De altfel, talentul bucatarului nu se pune in discutie. Rostang a fost unul dintre inventatorii „tigarii in mancare“. In urma cu cativa ani, el a propus „mousse pe baza de Cognac cu tigari Havana faramitate“. Si nici cand vine vorba de calitatea bistrourilor din Paris, nu exista nici un fel de dubii. Sunt populare, bucataria este delicioasa, serviciile sunt impecabile, insa, in acelasi timp, sunt trendy, decoratiunile sunt inovative, la fel ca si propunerile gastronomice. Ele sunt pe placul turistilor, insa mai ales al parizienilor.

Bistrourile pariziene
In cartierul Marais dam peste Le Petit Célestin, un bistro de cartier, administrat de simpatica madame Castel, la orele pranzului, si de sotul ei, la cina. In mica sala, unde tejgheaua de la bar este realizata din lemn si zinc, peretii sunt acoperiti cu tablouri si fotografii vechi, iar pe fundal, muzica jazz acompaniaza de minune portiile de „foie gras“, legumele umplute, stridiile provenite din Normandia. Meniul este in pas cu sezonul, iar cand vremea o permite, mesele sunt mutate afara. Una dintre cele mai recente aparitii in lumea bistrourilor este Au C’Amelot. Amplasat intr-un loc strategic, intre Place des Vosges si Place de la Bastille, acesta este un bistro „tanar“, la fel ca si proprietarul sau, care are obiceiul sa scrie in fiecare zi meniul pe o tablita. Meniul este mereu altul si propune specialitati traditionale, refacute cu multa creativitate. Printre acestea, amintim de supa din fasole alba, morun in ulei de masline si cu ierburi aromate sau prajitura de ciocolata Guanaja.

Bar-a-vin
Cunoscutele bar-a-vin, in schimb, ar putea fi comparate cu cramele noastre, insa au in plus ceva tipic francez. Cele mai cunoscute crame sunt cele din lantul Écluse, care are in componenta sase „bar-a-vin“. Toate sunt localuri foarte placute, unde se consuma delicatese in portii mici, insa cu un gust extrem de rafinat, de la tartele de somon la „clafoutis“ din smochine proaspete, toate servite cu vinuri de foarte buna calitate. Nu putem sa parasim Parisul fara a da o raita printr-unul dintre cele mai noi localuri, unde bucataria internationala este la ea acasa. Numele lui este Kai si propune specialitati japoneze, intr-un mod cu totul original. Numele delicateselor este practic de nepronuntat: tonkatsu-don, ohitashi, sakamushi, insa in meniu exista si banala friptura de porc. De fapt, tocmai acesta este secretul restaurantului: la rafinata preparare a mancarurilor se adauga simpatia proprietarilor si atmosfera sobra, dar primitoare.



Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Calatorii si Vacante

Destinatii pentru Sfantul Valentin

Sfantul Valentin, Ziua indragostitilor, se apro...

Celebs & Style

Kristen Stewart si Kat Von D: Gemenele din rochiile Derek Lam

O rochie care sa fie serioasa eleganta in acel...

Animale de companie

Igiena dentara la caini

Pentru caini igiena bucala este o problema apar...

Articole importante
In forum despre Calatorii si Vacante
Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...