Va aflati in:

Articole / Cariera

Comanda echipamente horeca de varf ca sa-ti depasesti concurenta!

Publicat: 24.09.2019

Comanda echipamente horeca de varf ca sa-ti depasesti concurenta!Asistăm în ultimele decenii la o nouă viziune în materie de afaceri desfășurate în sectorul alimentației publice.

De ce sunt o necesitate obiectivă echipamentele moderne pentru bucătăriile profesionale?
Concurența extrem de mare existentă în acest domeniu, pretențiile pe care clienții le au, sunt factori ce au condus la o creștere accelerată a cererii pentru echipamente horeca care să înglobeze tehnologii din ce în ce mai performante.

Doar așa se pot satisface așteptările clienților, se poate rezista pe o piață extrem de aglomerată și se poate produce o adaptarea rapidă a business-ului horeca respectiv la factorii care determină schimbări accelerate de profunzime în acest domeniu.

Necesitatea obiectivă de a realiza produse alimentare din ce în ce mai rapid, fără însă a face rabat la calitate, a determinat proprietarii multora dintre restaurantele din București ca să acorde o mare importanță echipamentelor de ultimă generație pe care le folosesc în bucătării lor profesionale.

Au apărut noi modele de cuptoare gastronomice și de patiserie, utilaje complexe care permit utilizarea de metode novatoare de gătit a unor alimente sigure, precum ar fi metoda sub vid, echipamente specializate pentru meniurile de fine dining.

Gătește spectaculos, pentru un profit frumos!
Așa cum afirmă specialiștii în gastronomie, alimentația este una dintre cele mai importante activități umane nu numai din motive pur biologice, ci și pentru că implică diverse aspecte economice, sociale, psihologice și culturale fundamentale în dinamica evoluției societăților umane.

Conform unor statistici recente, în Uniunea Europeană lucrează acum în bucătăriile profesionale  mai mult de 600.000 de persoane, care produc anual circa șase miliarde de meniuri. Acest număr de angajați horeca este în continuă creștere, având în vedere că se constată o tendință tot mai mare de a nu mai găti acasă din cauza lipsei timpului și de a mânca în restaurante, la cantine sau în localuri amplasate lângă job sau chiar în locuri inedite, precum ar fi supermarketurile, gările, chiar în apropierea stadioanelor.

Utilizarea unor echipamente horeca de cea mai bună calitate permite managerilor din sistemul alimentar ca să țină sub control costurile, să rezolve problemele de securitate alimentară, să reducă tot mai mult pierderile, în condițiile unei productivități sporite și o reducere semnificativă a accidentelor de muncă.

Evoluția sistemelor de gătire în bucătăriile profesionale

Există diverse sisteme de producere a alimentelor în bucătăriile profesionale. Spre exemplu, se vorbește mult de conceptul de lanț fierbinte care implică un proces de gătire și servire continuă, în care lanțul de temperatură nu poate să fie întrerupt: meniurile trebuie menținute la peste 65 de grade Celsius pe parcursul întregului proces. La fel cum există și un lanț de frig ce nu trebuie nici el întrerupt în cazul anumitor preparate specifice.

Sistemele de producere a mâncării la rece, respectiv menținerea după gătirea acestora la frigidere sau congelatoare, au nevoie și ele de o infrastructură adecvată: o anume proiectare și dispunere a unității centrale de producție, răcirea corectă, echipamente potrivite pentru reîncălzirea ulterioară, așa încât să nu fie periclitată calitatea și siguranța alimentară.

Cel mai vechi sistem de producere a mâncării din țara noastră este acela în care clientul comanda mâncare, iar aceasta era preparată imediat, dar nu mai este rentabil acum pe perioade mai lungi de timp.

Sistemele în care alimentele după gătire sunt menținute la o temperatură controlată până sunt consumate (maxim câteva ore) necesită echipamente horeca speciale pentru a se putea asigura un număr de grade Celsius constant, care să nu se pericliteze siguranța alimentelor și să prevină creșterea microbiană a agenților patogeni.

Începând cu anul 2005 toate unitățile horeca trebuie să pună în aplicare o metodă de asigurare a trasabilității alimentelor în conformitate cu dispozițiile europene în materie, respectiv asigurarea cu diferite coduri de bare, etichete de identificare sau alte asemenea elemente, precum ar fi casete magnetice pentru automatizarea introducerii datelor specifice fiecărui produs.

Noile tehnologii aplicate în producția de echipamente pentru bucătăriile profesionale se referă atât la gătirea propriu-zisă a unui număr mare de alimente, îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru personalul angajat, îmbunătățirea condițiilor de organizare a bucătăriei și de igienă. Totul pentru satisfacția consumatorilor și un profit cât mai mare pentru proprietarii de localuri de alimentație publică.
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Cariera

TOP 5 obiceiuri toxice la locul de munca

Ți-ai stabilit un țel în ceea c...

Cariera

3 joburi extrem de bine platite

In ziua de azi, s-a schimbat putin top-ul locur...

Celebs & Style

Premiile OSCAR 2015

Premiile OSCAR 2015: In aceasta noapte va avea ...

Familie

5 trucuri mici pentru o familie fericita!

Viata nu reprezinta nimic fara caldura unui cam...

Familie

Cina de duminica: traditia pe care trebuie sa o readucem in familie

Doriti o modalitate de a ramane conectat cu fam...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.