Va aflati in:

Articole / Cariera

Hotii de idei

Publicat: 12.09.2007

sfaturi pentru carieraCum te-ai simti daca cineva ti-ar fura ideile si ar "uita" sa spuna ale cui sunt de fapt, ba chiar s-ar mai si lauda cu ele?
Daca nu te-ai confruntat inca cu o astfel de situatie, ar trebui sa fii cu ochii in patru, pentru ca este foarte posibil sa ti se intample si tie acest lucru.
Furtul ideilor altora si impaunarea cu rezultatele imaginatiei si creativitatii colegilor sau competitorilor este atat de des intalnit, incat n-ar fi rau sa fii prevazatoare.

Nu de putine ori apar colegi care iti devin „prieteni” pentru ca mai apoi sa incerce sa castige simpatia si admiratia sefului pentru ideile extraordinare pe care le-au "imprumutat" de la altii, colegi care urca pe scara ierarhica pentru munca "deosebita" pe care altii o presteaza pentru companie, avansand prin furt.
Lucrezi intr-o companie mare, o companie multinationala? Ai grija cu cine te imprietenesti si cui ii destainui planurile si ideile tale pentru care te astepti sa capeti respectul si aprecierea datorate profesionalismului de care dai dovada.
Adesea poti fi invidiata pentru pozitia pe care o detii intr-o firma si apar mereu colegi care isi doresc postul tau si sunt gata sa faca orice in acest scop, indiferent care ar fi mijloacele.

Hotii de idei
Unii considera ca pentru a avansa intr-o companie trebuie sa „te pui bine” cu seful.
Dar cum?! Nimic nu este mai usor decat sa iti insusesti munca si ideile unui alt coleg mult mai inteligent.
Nu oricine are capacitatea de a fi creativ, de a intui exact care sunt necesitatile companiei si de a propune solutii viabile pentru dezvoltarea acesteia.
Asadar, daca „hotii” au observat ca exista un coleg capabil, creativ, inteligent, caruia ideile nu ii lipsesc, vor incerca sa si-l apropie pentru a avea acces la munca lui.
Uneori chiar cei aflati pe o treapta imediat superioara tie pot apela la astfel de metode neortodoxe.
Iar daca nu este prima data cand isi insuseste ideile si munca unui alt coleg, un asemenea "sefulet" va fi convins ca toate meritele si laudele i se cuvin.
Acesta este un mod prin care unele persoane ajung intr-un post de conducere. Tot asa si-l si mentin: folosindu-se de subalterni, de ingeniozitatea si capacitatea acestora de a veni cu ceva nou.
Partea buna este insa ca minciuna si furtul nu tin la nesfarsit iar adevarul iese pana la urma la iveala.
O minte sclipitoare, cunostintele bune si munca sustinuta nu sunt lucruri care pot fi furate. Daca altii si-au insusit laude nemeritate pe spezele muncii si capacitatilor tale intelectuale, fii atenta pe viitor si tine minte ca paza buna trece primejdia rea!

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Cariera

Despre leadership-ul feminin

Implicarea femeilor în viaţa socia...

Cariera

Puterile unui bun negociator

In majoritatea cazurilor, cand intri intr-o neg...

Celebs & Style

Keanu Reeves, omul spiritual

Un actor de Hollywood care si-a donat cea mai ...

Cultura

Elena Teodorini

Ultima diva din secolul XIX si prima diva a R...

Cultura

Insuportabila usuratate a fiintei

Atunci cand, in 1968, tancurile sovietice spulb...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Rochii de mireasa de la Best Bride - alegerea perfecta!

Ziua nuntii este momentul zero, in care femeile poarta o rochie unica, special aleasa pentru nunta. Rochia de mireasa este in centrul atentiei pe tot parcursul ceremoniei, este un simbol imaculat al puritatii si al sinceritatii sentimentelor.