Va aflati in:

Articole / Cariera

Cum sa redactezi un CV

Publicat: 27.08.2008

CV-ul reprezinta un obiect de marketing prin care iti pui in valoare experienta, abilitatile si calitatile intr-un mod cat mai convingator. Este stiut faptul ca prima impresie conteaza, primele 15 secunde in care angajatorul priveste CV-ul sunt hotaratoare, de aceea trebuie sa incluzi pe prima pagina informatii care sa te caracterizeze cel mai bine. Scopul principal al CV-ului este acela de a obtine un interviu cu un posibil angajator ce doreste sa beneficieze de servicile tale. Ce trebuie sa includa un CV?

Informatii personale
Numele si prenumele, adresa, telefon si e-mail, iar daca te avantajeaza poti trece si data nasterii, starea civila.

Pregatire si calificari. Include scolile, cursurile absolvite in ordine cronologica incepand cu cel mai recent, daca sunt cursuri care nu te avantajeaza in obtinerea slujbei dorite nu-le mentiona.

Experienta profesionala
Daca ai experienta profesionala relevanta atunci trebuia sa o mentionezi aici. Joburile se trec in CV tot in ordine cronologica incepand cu cel mai recent, daca consideri ca acest lucru nu te avantajeaza, poti trece joburile in ordinea importantei lor.

Referinte
Multi angajatori pun accent pe referintele de la vechiul loc de munca, de aceea este bine sa treci pe CV, numele, functia si datele de contact ale persoanei care poate da detalii despre tine. In cazul in care nu ai loc sau nu vrei sa treci pe CV aceste date, poti face mentiunea "referinte valabile la cerere".

Cunostinte si abilitati
Mentioneaza cunostintele tale tehnice si cele de PC (softuri si programe cunoscute), o importanta deosebita o are si cunoasterea uneia sau mai multor limbi straine asa ca nu uita sa mentionezi limbile cunoscute.

Interese, calitati, hobby'uri, responsabilitati
Nu este neaparat sa le scrii, dar poti prezenta pe scurt date privind personalitatea ta.
  
Alte sfaturi
Incearca sa-ti creezi un CV care sa se muleze pe cerintele companiei la care doresti angajarea in cazul in care sti care este aceasta companie.
Citeste si reciteste CV'ul pentru a fi sigura ca ai scris corect si complet toate informatile.

Un articol de Diana Postolescu

Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Cariera

Cum sa devii sefa din simpla angajata

Mai tot omul se viseaza sef. Cum termina scoal...

Celebs & Style

Tom Cruise lucreaza la Top Gun 2!

Chiar este nevoie de o continuare la Top Gun...

Sarcina

Masajul pentru gravide

Masajul este considerat de foarte multa lume, m...

Sarcina

Arsurile la stomac si refluxul gastric in sarcina

Exista multe schimbari majore in corpul tau as...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta

Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara