Va aflati in:

Articole / Casa si Gradina

Casa la gri, la rosu sau la alb? Ce alegi?

Publicat: 23.08.2021

Ce sa alegi intre casa la gri, la rosu sau la alb
Daca vrei sa iti achizitionezi o casa dar crezi ca nu ai suficient de multi bani, ar trebui sa stii ca exista posibilitatea de a o achizitiona chiar si daca nu dispui de toata suma o data. Pe langa acest lucru, poti sa alegi casa in functie de gradul de finisare, iar acest lucru te poate ajuta daca vrei sa investesti mai putin bani. Poti alege asadar case la rosu, la gri sau la alb, pentru care poti plati exact cat iti poti permite.

Ce este o casa la gri?
Casele la gri sunt in general acele locuinte trecute de stadiu de casa la rosu, ajunse in stadiul de finisare, dar pentru care poti alege singur gama acestora. Este important sa stii ca investitia in aceste locuinte poate fi finantata prin credit ipotecar cu mentiunea ca in functie de planul ales s-ar putea sa fie nevoie sa prezinti la achizitie un avans minim care sa iti permita cumpararea folosind un instrument financiar bancar.
Casele la gri sunt case unde etapizat mai sunt de realizat cateva lucrari de finisare precum montajul tamplariei, realizarea tencuielii la interior, montarea instalatiilor sanitare, turnarea sapelor si realizarea pardoselilor sau realizarea peretilor de compartimentare ca structuri usoare.

Ce este casa la rosu
Cel mai cunoscut tip de locuinta in care poti investi este constructia la rosu. Casa la rosu desemneaza acea categorie de constructii care este realizata doar pana la nivel de structura, ca schelet de rezistenta. Astfel, realizarea peretilor exteriori din beton sau zidarie, realizarea fundatiei si a structurii de acoperis, dar fara invelitoare reprezinta conceptul de casa la rosu. De asemenea, in cazul acestor locuinte nu exista instalatii sanitare sau electrice, acestea urmand sa se faca ulterior, in stadiul de casa la gri.

Avantajul caselor la rosu este ca iti permit sa realizezi amenajarea dupa bunul plac, in functie de preferinte, independent de specificatiile altor persoane. Este important de spus de asemenea faptul ca o casa la rosu va fi cu mult mai ieftina decat o casa la gri sau o casa la alb, tocmai pentru faptul ca structura in sine este mai ieftina, nefiind grevata si de consturile altor materiale de constructii care sa constituie finisaje ale cladirii.
Din acest motiv, de multe ori, destul de multi beneficiari ajuns sa cumpere de la dezvoltatori case la rosu pe care sa le amenajeze dupa bunul plac, platind pentru locuinte exact pretul structurii de rezistenta, adica a scheletului acesteia.

Ce sunt casele la alb
Casele la alb sunt casele in care mai sunt efectiv de realizat finisajele interioare. Montarea prizelor si intrerupatoarelor, ca elemente de inchidere a instalatiei electrice, montarea parchetului, a tapetului sau a oricarui alt sistem de acoperire la nivelul pardoselii sau a peretilor, acestea sunt doar cateva dintre elementele specifice casei la alb.
Casa la alb mai este cunoscuta si sub numele de casa la gata sau la cheie, in functie de cat de precise sunt finisajele. In destul de multe cazuri beneficiarii isi doresc o casa in care sa se poata muta imediat, drept pentru care casele la alb sunt o solutie excelenta si o investitie pe masura.

Indiferent de tipul locuinte alese, este importa sa stii ca bancile in prezent si-au actualizat oferta si prezinta clientilor planuri financiar-bancare care sa ii ajute sa isi achizitioneze casa dorita, in functie de avansul achitat si de expertizarea locuinte de catre un evaluator.
Daca si tu vrei o casa a ta, atunci unul dintre aceste trei tipuri de case s-ar putea sa iti ofere exact solutia de care ai nevoie, asadar ia in calcul una dintre optiuni, documenteaza-te si cumpara o casa pe care sa o amenajezi ca pe casa visurilor tale.
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Casa si Gradina

Sfaturi pentru amenajarea unei garsoniere open space

O garsoniera open space trebuie amenajata cu o ...

Casa si Gradina

Becurile LED sau CFL - care sunt cele mai bune pentru citit?

Becurile economice au avantajul reducerii factu...

Celebs & Style

Bobbi Kristina Brown a murit la 22 de ani

Bobbi Kristina Brown, fiica lui Whitney Houston...

Divertisment

Film: Ma dau in vant dupa cumparaturi

Rebecca Bloomwood este o new-yorkeza foarte sim...

Divertisment

Premonitia

Nu tocmai un film de oscar, Premonitia (Premoni...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

6 sfaturi pentru a cumpara o rochie de mireasa care te va face sa te simti sexy

Trebuie sa mergi sa iti alegi rochia de mireasa. Iti doresti cea mai frumoasa piesa, care sa te faca sa te simti frumoasa, speciala, sexy. Dar cum sa faci alegerea mai usoara?Ai mai jos sase sfaturi pentru a cumpara o rochie de mireasa care te va face sa te simti sexy instant!