Sfaturi pentru vopsirea casei
Publicat: 14.08.2006

Etichete:
Inainte de a incepe marea schimbare, citeste sfaturile pe care eLady.ro ti le ofera. Afla idei de exterior si cum poti ingriji fatada casei si vopseaua. Poti da viata interiorului cu texturile si culorile cele mai interesante, pe care le asortezi mai apoi cu mobila si decorul camerei.
Sfaturi pentru vopsirea casei
Inainte de a porni in calatoria care iti va schimba casa, trebuie sa estimezi costul, timpul necesar si finisarea pe care ti-o doresti. Esti gata sa te apuci tu de treaba sau preferi o echipa care sa se ocupe de tot? Cauta preturile pentru cele necesare si compara-le. In functie de suprafata si calitate, ele variaza. Cumpara cantitatea necesara de vopsea pentru a nu observa mai apoi ca nu iti ajunge. Nu credem ca te vor incanta doua nuante cand tu voiai doar una. Textura peretelui trebuie si ea luata in calcul; in functie de aceasta, vei stabili cantitatea de vopsea pe care o vei cumpara. De exemplu, peretii mai aspri vor avea nevoie de mai multa vopsea.
Sfaturi despre vopsirea in casa
- Tine vopseaua departe de copii; este extrem de otravitoare. Asigura-te ca animalele de casa si copiii nu intra in contact cu ea.
- Foloseste manusi din cauciuc sau latex de fiecare data cand intri in contact cu materialele.
- Aminteste-ti ca materialele sunt inflamabile.
- Lasa o cantitate suficienta de vopsea de aceeasi culoare pentru posibile retusuri.
- Asigura-te ca toate urmele de praf sunt inlaturate inainte de te apuca de vopsit. Poti stropi cu apa pentru a scapa de insecte si voseaua care se cojeste.
- Strange toate tablourile, rafturile si alte lucruri de pe pereti.
- Scoate toata mobila. Daca nu este posibil, mut-o in mijlocul camerei.
- Acopera piesele cu ceva.
- Protejeaza suprafetele care nu ar trebui vopsite/
Daca iti decorezi singura casa, te sfatuim sa … incepi cu tavanul, apoi peretii si in final sa treci la geamuri si usi. Asa vei micsora riscul de a atinge suprafata vopsita deja.
Idei de vopsit exteriorul
Multi proprietari opteaza sa isi vopseasca singuri exteriorul casei. Este insa important sa stii cateva lucruri inainte de a te apuca sa intinzi vopseaua. Selectarea tipului de vopsea si a aplicatorilor corespunzatori, precum si pregatirea suprafetei sunt vitale pentru a obtine un efect placut. Alege cu grija culorile pentru exterior. Un sfat pe care ar trebui sa il pui in aplicare este urmatorul: culoarea pentru exterior trebuie sa fie complementara imprejurimilor. Folosirea unei culori mai deschise si a uneia mai inchise este o alegere destul de populara. Creaza ceva nou utilizand culori potrivite. Vopselele pe baza de ulei sunt durabile si rezista abraziunii, pe cand cele din latex sunt usor de aplicat si isi mentin culoarea bine.
Vopsitul exteriorului trebuie facut dimineata, deoarece atunci lumina soarelui nu va grabi uscarea. Lumina directa cauzeaza uscarea rapida, interfereaza cu nivelul de calitate al vopselei si produce pete (mai ales in cazul vopselelor pe baza de latex). La vopseaua pe baza de ulei, mai ales in cazul culorilor inchise, soarele poate favoriza aparitia umflaturilor. Observa clima inainte de a te apuca de lucru! Daca este pericolul unei ploi, amana!
Asigura-te ca suprafata este pregatita inainte de a te apuca de zugravit exteriorul casei. Inlatura vopseaua care se cojeste si rugina. Cu ajutorul detergentilor poti curata si petele de grasime. Scapa de mucegai folosind o perie. Curata suprafetele lucrioase si ofera-le prioritate la vopsit. Ocupa-te de conturul ferestrelor si al usilor doar dupa ce ai vopsit partea centrala a casei. Geamurile din sticla pot fi protejate cu o anumita banda de plastic impotriva eventualelor pete.
Protejeaza suprafetele de uscare rapida sau de muiere. Alege pensule de marimi diferite, care sa te ajute si sa se potriveasca tipului de vopsea. Poti folosi trafalete pentru suprafetele mai mari. Asigura-te ca “incarci” bine pensula; inlatura excesul de vopsea printr-o bataie usoara de marginea cutiei. Moaie pensula pana la jumatatea perilor.
Toate suprafetele de metal din exterior trebuie pregatite cu grija inainte de vopsire. Inlatura toate urmele de rugina, praf sau grasime. Ele trebuiesc protejate impotriva coroziunii. Suprafetele exterioare de lemn pot fi acoperite cu pete, fie ele solide sau semi-transparente. Daca vrei sa aduci in exterior culoarea naturala a lemnului si a granelor, petele semi-transparente sunt o alegere excelenta. Substantele care protejeaza lemnul impotriva apei iti vor fi de mare folos, pentru ca vor lupta impotriva petelor, umflaturilor, intepaturilor si scorojelii. Alege vopsele care stiu sa tina piept capriciilor vremii!
Vopsitul in interior
Include alegerea culorilor potrivite pentru a crea o stare si o ambianta cat mai placute. Trebuie sa iei in calcul si culoarea mobilei. Alege pentru inceput doua sau trei nuante cand vopsesti interiorul. Prea multe culori pot incarca si obosi. In timp ce culorile deschise fac casa sa para mai mare, umbrele mai inchise sunt folosite pentru a desena detaliile. Fii atenta si la stilul pe care il doresti – stralucitor sau mat. Suprafetele mai putin stralucitoare sunt mai usor de curatat dar arata imperfectiunile si petele cu usurinta.
Suprafetele straluctioare sunt ideale pentru sublinierea unor zone sau detalii. Vopselele de tip email sunt pentru interior, mai ales in zone utilizate frecvent, cum ar fi bucataria si baia. Poti alege formule acrilice pentru sufragerii si dormitoare.
Alegerea unui trafalete este vitala pentru calitatea si finisarea lucrarii. Trafaletii din lana sau piele de miel sunt mai scumpi, insa isi merita banii. Alege marimea in functie de peretele pe care il vopsesti. O suprafata mai neteda poate fi vopsita cu un trafatele mai mic, in vreme ce o textura de perete va avea nevoie de un trafatele mai subtire. Daca este prima data cand folosesti un trafalete, s-ar putea sa ai nevoie de cateva sfaturi. Inlatura excesul de vopsea pentru a obtine uniformitate. Muta trafaletele din zona nevopsita in cea vopsita si de la un punct central al camerei spre geam. Asigura-te ca misti drept trafaletele; altfel vei observa linii. Peretii trebuiesc sa aiba doua straturi.
In final, asigura o ventilare buna pentru uscat.
Sursa: Copyright © eLady.ro - Sfaturi pentru vopsirea casei

Comentarii postate (0)
Casa si Gradina

Sfaturi pentru siguranta apartamentului
Amenajarea locuintei este cu siguranta mult mai...
Casa si Gradina

Secretele unei gospodine adevarate. Esti o femeie care poate avea grija de familie?
Există o zicală veche care susți...
Cele mai citite
Cariera

Femeile moderne stiu cum sa isi creeze singure calea spre succes
In ziua de astazi, succesul are mai multe valen...
Cariera

Pasii care trebuie parcursi in vederea inchirierii unui spatiu comercial
Cei care doresc sa isi deschida trebuie sa tina...
Articole importante
In forum despre Casa si Gradina
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?
Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails