Va aflati in:

Articole / Divertisment

Fotografia in studio foto. Cu ce difera fata de fotografia cu telefonul?

Publicat: 12.11.2018

Fotografia in studio foto. Cu ce difera fata de fotografia cu telefonul
Fotografia a devenit una dintre cele mai expresive metode de exprimare. Daca in trecut doar artistii reuseau sa se exprime prin fotografie, dat fiind faptul ca foarte putini oameni aveau acces la un aparat foto, astazi orice om are in buzunar o camera foto de o calitate cel putin decenta. Cu toate astea, o fotografie realizata in studio foto de catre un profesionist va avea intotdeauna un impact mult mai mare decat o o poza facuta cu telefonul.
Claudiu, expertul nostru in fotografii, ne explica de ce si evidentiaza numeroasele avantaje ale fotografiei foto.

Fotografie sau poza?
Un prim aspect ce trebuie retinut este ca fotografia nu este tocmai sinonima cu poza. Poza este o simpla imagine surprinsa de un amator, fara niciun fel de viziune in ceea ce priveste incadrarea, culorile si luminozitatea. De regula, turistii fac poze, surprinzand fiecare cladire si fiecare lucru interesant prin click-uri repetate pe telefon sau pe aparatul foto.
O fotografie realizata in studio foto sau o fotografie realizata de catre un profesionist reprezinta mult mai mult de atat. Aceasta poate sa fie considerata arta, in conditiile in care se depune foarte multa munca pentru realizarea ei. De regula, fotografia respecta o serie de reguli impuse de oamenii din domeniu:
Se respecta anumite reguli estetice;
Se cauta o simbolistica;
Se seteaza aparatul in asa fel incat sa capteze perfect ceea ce are in fata lentilei;
Se cauta o poveste.
Practic, o buna parte din fotografie este reprezentata de fotograf, nu de aparat. La fel ca si in cazul instrumentelor muzicale, talentul este cel care decide calitatea rezultatului, nu modul in care este construit instrumentul. Evident, instrumentul aduce si el un plus de valoare, oferind detaliile si fineturile. La fel este si in cazul aparatelor foto. Un aparat scump are valoare doar in mana unui fotograf care stie ce face.

De ce fotografie de studio si cand se poate apela la o astfel de fotografie?
Este clar, asadar, ca este bine sa se apeleze la un profesionist pentru fotografii cu adevarat remarcabile. Totusi, de ce fotografie in studio? Ce poate studioul foto sa aduca in plus fata de un cadru natural sau fata de un spatiu de interior normal?
Cateva poze gasite pe pagina de Facebook a celor de la fotografiistudio.com dezvaluie si acest aspect. De regula, fotografia de studio se face intr-un cadru extrem de bine gandit. Intr-un studio foto profesional se gaseste aparatura de o calitate foarte buna, se gasesc lumini cu intensitatea perfecta si evident, se gasesc profesionisti. Asta nu inseamna ca orice fotografie trebuie sa fie realizata in studio. Totusi, fotografiile statice, care vizeaza obiecte si oameni, nu elemente din natura sau din mediul urban, pot fi facute in studio.
Exemple cat se poate de clare in acest sens sunt fotografiile de produs, fotografiile cu copii sau fotografiile statice.

Diferenta dintre fotografia de studio si fotografia cu telefonul este, asadar, una majora, prima evidentiind exact detaliile importante. Tocmai de aceea, in momentul in care se doreste captarea unor imagini cu adevarat importante, este bine sa se caute un studio foto cu portofoliu bogat si cu oameni cu experienta in spate, pentru o sesiune profesionala de fotografie. Este adevarat ca o astfel de sesiune are un cost, insa amintirile sunt intotdeauna pretioase.
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Divertisment

Carte romaneasca de vise

Revista Felicia le ofera cititorilor sai impreu...

Divertisment

"Ma sinucid altadata" de Kerstin Gier

Cartea Ma sinucid altadata de Kerstin Gier fig...

Celebs & Style

Keanu Reeves, omul spiritual

Un actor de Hollywood care si-a donat cea mai ...

Regim si Diete

Regimul japonez

Femeile japoneze au ceva aparte care te face sa...

Regim si Diete

Cum sa treci cu bine peste faza de platou

Continui de ceva vreme dieta ta, dar nu ai mai ...

Articole importante
In forum despre Divertisment
Newsletter elady

Mirese si Nunti

Sfaturi pentru machiajul de nunta

Nunta este un eveniment unic in viata femeilor. In ziua aceea orice persoana isi doreste sa fie admirata, sa fie fotogenica, sa aiba parte de variantele potrivite de aranjare. Un machiaj in ziua nuntii este unul special, in care mireasa este pusa in valoare.