Va aflati in:

Articole / Familie

Cum sa fii o mama buna

Publicat: 20.02.2007

cum sa fiu mama perfecta, cum sa fii o mama buna, cum este o mama buna, sfaturi pentru mame, cum sa fii mamica perfecta, sfaturi pentru viitoarele mamici, despre mame


Vrei sa ai un copil sanatos, mai tot timpul vesel, bine crescut si frumos. Nu e prea mult, orice parinte isi doreste acest lucru. Insa chiar daca poate parea simplu sa fii parinte nu este o "meserie" usoara. Daca te simti nesigura, iti venim noi in ajutor!

Iubirea neconditionata, marele secret
Ai aflat vestea cea mare: peste noua luni vei fi mamica! Incepand chiar din acest moment familia ta nu mai este alcatuita doar din tine si sotul tau! Bebelusul, cu siguranta dorit, asteptat cu mari emotii si inconjurat deja de toata dragostea crescanda, va avea nevoie de toata atentia ta! Copilul simte nevoia sa isi vada ambii parinti, sa ii simta cat mai aproape pe amandoi. Oricarui copil ii place foarte mult sa fie ingrijit, spalat, hranit, imbracat, schimbat, masat si mangaiat atat de mama, cat si de tata, care sunt pentru el centrul universului. De aceea nu trebuie sa uiti ca timpul pe care il acordati copilului este cea mai „rentabila investitie“ pe care o poate face o fiinta umana. Avandu-si alaturi parintii, copilul tau va lua tot ce e mai bun de la voi, va va studia, copia, observa, studia... voi sunteti si veti fi o buna parte din viata lui, modelul pe care il va urma.

Cum sa fii un parinte responsabil
Nimeni nu poate fi parinte perfect daca nu-si asuma responsabilitatile care ii revin din acest fapt, daca nu poate fi langa copilul sau atat cand e motiv de bucurii, cat si cand exista greutati. Supravegheaza-ti copilul in permanenta, pazeste-l, ocroteste-l de pericole. Nu-l lasa singur, dar invata-l sa se pazeasca singur si, mai ales, invata-l cum sa devina responsabil.

Cum sa fii o mama buna
Nu-ti compara copilul cu alt copil! Niciodata si sub nici un motiv! Nu uita ca fiecare copil este unic, ca nu poate semana cu ceilalti, ca nici macar cu tine nu seamana atat de mult pe cat ti-ai dori sau pe incearca sa te convinga prietenii, rudele, familia. Cu toate ca e normal sa iti doresti tot ce e mai bun pentru copilul tau, nu sta in puterea ta sa accelerezi mersul vietii, dezvoltarea fireasca a copilului, chiar daca copilul de numai doi ani al vecinului recita poezii ca pe apa, e poate mai inalt cu o jumatate de cap fata de puiul tau si, in plus, mai are si ochii verzi! Nu dramatiza: copilul tau o sa vorbeasca in curand, poate chiar mai corect inca de la bun inceput, poate ca va creste foarte mult in inaltime in doar cateva luni! Comparatiile nu numai sa sunt inutile, deoarece nu poti sa-ti schimbi copilul, ci fac si mult rau, deoarece intrand in jocul lor ai toate sansele sa te transformi intr-un parinte nefericit si vesnic nemultumit. Consecintele sunt grave si usor de prezis: vei avea un copil frustrat, extrem de neincrezator in fortele proprii si calitatile pe care le poseda si tu vei fi o mama care il va critica tot timpul, de cele mai multe ori pe nedrept. Nu proceda nici invers, idolatrizandu-l, pentru ca vei creste un monstru de egoism.

Cum sa iti faci program de mama
Succesul tau ca parinte se va datora in mare masura si rezolvarii unei foarte grele ecuatii de impartire a timului in trei. Copilul va avea orele lui de somn, orele de masa, plimbarile programate, orarul de joaca sau de baie... Oricat ai incerca tu, nu poti sa le faci pe toate!. Chiar daca nu e deloc usor, trebuie sa gasesti un mod prin care sacrificiile tale sa nu fie prea mari, iar viata copiluli sa nu fie "sufocata" de ordine si disciplina cazona! E doar un copil. De aceea incearca sa ii impui in timp copilului programul tau de somn; aseaza-l si pe el in apropierea mesei unde mananca familia.

Cum sa iti inveti copilul ce e iubirea de acasa
Copilul tau, ca orice copil normal va aveamare nevoie sa simta si sa vada cat de mult se iubesc parintii lui, de aceea va va urmari pe fiecare dintre voi, parintii, cu maxima atentie cand va veti imbratisa la plecarea sau la venirea acasa; acest lucru ii va da incredere in el si va avea tot timpul sentimentul ca este protejat si ocrotit de ambii parinti care stiu sa isi arate dragostea si sa aibe grija unul de celalalt si de el.
Intra si vorbeste cu noi pe forum!

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Familie

Semne ca sotul tau abuzeaza de tine

Ai sti daca ai fi intr-o relatie abuziva, nu? A...

Familie

Cum sa sarbatoresti Craciunul cu buget redus

Sa faci un Craciun  cu un buget redus nu ...

Celebs & Style

Grammy 2013: De ce a tipat Adele la Chris Brown

Adele a parut pentru un moment ca tipa nervoas...

Produse

5 idei de cadouri pentru o femeie de 40 de ani

O femeie matura de peste 40 de ani are nevoie d...

Produse

Cutii de ceasuri pentru femeile care isi iubesc accesoriile

Astazi vorbim despre cutii de ceasuri si despre...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta

Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara