Va aflati in:

Articole / Familie

Mutatul impreuna: Sfaturi

Publicat: 12.04.2014

ma mut cu iubitul, sa ma mut cu iubitul, viata in cuplu, sa locuiesc cu iubitul, sfaturi pentru femei


Faptul ca in prezent exista de 9 ori mai multe cupluri care traiesc in “uniune consensuala” decat acum 40 de ani poate parea irelevant tinand cont de toate schimbarile prin care a trecut societatea de consum, de traditiile si obiceiurile surclasate de rutina specifica noilor vremuri.
Unele organizatii au sustinut cercetari speciale privind optiunea tinerilor pentru casatorie sau pentru concubinaj, altele au mers mai departe, sustinand cauza casatoriilor dupa ce a fost trecut cu brio testul “mutatului impreuna”.
Iata 4 dintre sfaturile pe care membrii unui proiect special de la Rutgers University le acorda tuturor celor care intentioneaza sa locuiasca impreuna cu persoana iubita ca prim pas inainte de intemeierea unei familii.

Mutatul impreuna: Sfaturi - Nu face asta de 2 ori!

Daca ai locuit impreuna cu partenerul si n-a mers, invata din aceasta experienta si fii mai precauta. Daca de fiecare data ai ales sa locuiesti cu partenerul si relatiile s-au fisurat dintr-un motiv sau altul, sansele unui divort in cazul in care faci pasul cater casatorie vor fi mult mai mari. Nu te transforma intr-o concubina pentru tot restul vietii sau intr-o “coabitanta in serie”, caci asta ti-at putea demonstra atat tie, cat si celui pe care-l iubesti ca nu esti capabila sa iti asumi vreun anagajment.

Acelasi lucru se aplica si barbatilor care si-au adus in acelasi apartament prietenele ori au ales sa locuiasca la ele si niciodata nu au facut pasul pentru a alege macar un “loc neutru” pentru a trai impreuna.

Mutatul impreuna: Sfaturi - Programeaza-ti timpul!

Cand locuiesti alaturi de cineva cu care nu esti casatorita, se spune ca nu exploatezi intregul potential al relatiei. Daca trec cativa ani, stabiliti impreuna daca va doriti sau nu o casatorie si cand anume, astfel vei evita atmosfera tensionata, frustrarile si nesiguranta. Daca trec totusi mai mult de 5 ani (prag despre care se spune ca testeaza rezistenta relatiei) si nu “dezbati” aceasta problema, fie vei lua pripit decizai unei casatorii, fie relatia are sanse mari de a se destrama. Majoritatea cazurilor pe care cu siguranta le-ai intarit face parte din prima categorie, unde trecerea la casatorie a insemnat un pas natural, care nu a modificat relatia decat prin faptul ca i-a dat o titulatura “oficiala”.

Mutatul impreuna: Sfaturi - Nu locui cu partenerul daca tu sau el aveti copii

Aproape 45% dintre cuplurile in “uniune consensuala” include si un copil, iara rata despartirilor e mai mare decat rata divorturilor, copiii fiind cei care sufera teribil.
In cazurile in care copiii traiesc alaturi de mamele care au relatii tensionate cu prietenii lor, riscurile abuzurilor sexuale si violentei fizice sunt in crestere.

Mutatul impreuna: Sfaturi - Nu uita de logodna!

Poti avea parte de o perioada frumoasa si dulce din momentul in care ati anuntat casatoria si ati stabilit data. I-ai declarat “oficial” dragostea, ai primit asigurarea de care aveai nevoie, acum bucura-te de o perioada de liniste in care nu va lipseste decat un act si va testati intr-un fel viitoarea casnicie. Nu uita ca in aceasta perioada pot aparea tensiuni si conflicte care, neaplanate, duc catre despartire, iar aceasta este mai greu depasita, fiind implicat si aspectul “oficial”, asa ca fa tot ce iti sta in putinta pentru o logodna “feerica”.
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Familie

Cum sa iti faci sotul sa te ajute in casa

Pace, liniste, echilibru, armonie? Daca n-ai av...

Celebs & Style

Premiile OSCAR 2015

Premiile OSCAR 2015: In aceasta noapte va avea ...

Regim si Diete

Metode ca sa-ti schimbi metabolismul

Ai tinut diete pentru schimbarea metabolismului...

Regim si Diete

Dependenta de dulce, de zahar si de indulcitori

Cat de multe stii despre dependenta de dulce, d...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

De ce sa faci nunta la palat? Descopera cele mai importante avantaje!

Organizarea unei nunti este un proces complex, in timpul caruia viitorii miri trebuie sa fie foarte atenti la toate detaliile, incepand de la locatia pe care o aleg si pana la mancarea pe care o vor servi invitatilor...