Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Ardei umpluti de post

Publicat: 28.03.2012

retete de post, reteta de ardei umpluti de post, ardei umpluti de post, cum se face ardeii umpluti de post, retete testate, retete cu ardei, retete ieftine, retete usoare,retete clasice, retete rapide, retete cu ciuperci, retete de post cu ciuperci, retete pentru post, retete vegan, retete vegetariene


In perioadele de post, reteta de ardei umpluti poate fi de mare ajutor, pentru ca reteta de ardei umpluti de post este nu doar extraodrdinar de gustoasa, ci si foarte usor de facut. Iata deci o alta reteta de post de la eLady care te face sa iti lase gura apa!

Ardei umpluti de post: Ingrediente
- 3,4 cepe taiate marunt
- 2 morcovi dati pe razatoare
- cca 150 grame orez cu bobul mare (pentru risotto) spalat
- 1 cub de knorr de legume sau ce aveti similar (de post)
- 1 legatura de marar
- ciuperci (daca aveti) curatate (ciupercile nu se spala pentru ca aduna apa si nu mai au gust) si tocate marunt
- 1 legatura de patrunjel
- piper negru, proaspat macinat
- 8-10 rosii
- 2-3 linguri de pasta de tomate
- ulei
- 1 lingurita de zahar
- cateva rosii taiate (proaspete sau din conserva)

Cum se fac ardeii umpluti de post
Pentru a pregati umplutura de ardei umpluti de post se incalzeste mai intai foarte bine o tigaie gen wok, cu ulei in ea. Ceapa si morcovul se pun in uleiul infierbantat si se dau in unda. Atentie, nu trebuie sa se prajeasca sau arda! Se pune apoi cubul de knorr (sau ce aveti la indemana). Cand ceapa este sticolasa, se pune orezul si se mai lasa pe foc vreo 3-4 minute la foc mai mic. Mestecati tot timpul, sa nu se lipeasca.
Daca aveti si puneti si ciuperci, se pun si ele tot acum si se mai lasa cateva minute pe foc, sa isi lase apa si sa se inmoaie bine.
Se da apoi compozitia pentru ardei umpluti de post deoparte, sa se racoreasca. Se adauga restul ingredientelor, se umplu ardeii cam pe 3/4 si se pun intr-o tava sau cratita. Se capacesc cu rosie sau cu capacele ardeilor. Ce ramane de la rosie se toaca, se amesteca cu apa, baza de supa de legume si ulei si cu o lingurita de zahar.  Lichidul trebuie sa ajunga pana laproape de capacul ardeilor umpluti. Apoi se dau ardeii umpluti de post se la cuptor. la foc domol pentru cca 1 ora si jumatate sau chiar doua. Ardeii umpluti de post sunt buni si reci, si calzi.
Pofta buna!

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Biscuiti cu lamaie

Daca va place aroma de lamaie, nu trebuie sa ra...

Gastronomie

Spaghete cu ton

Imaginati-va ca veniti acasa obositi dupa o zi...

Celebs & Style

Halle Berry va lansa o linie de lenjerie intima

Actrita Halle Berry va lansa in 2015 in magazi...

Retete de slabire

Tarta cu mere Montignac

Tarta cu mere Montiganc este o reteta foarte us...

Retete de slabire

Limba picanta la cuptor

O mancare Montignac condimentata, placuta si fo...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...