Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Cheesecake cu visine pe blat cu nuci

Publicat: 26.01.2015

Cheesecake cu visine pe blat cu nuci
Un desert usor, delicios si nu exagerat de dulce. Daca doriti ca prajitura sa iasa mai dulce, adaugati 2-3 linguri de zahar in plus in compozitie.
Secrete pentru un cheesecake perfect, care sa nu crape:
Coaceti prajitura la 150-160 C. Dupa 35 de minute, verificati cheesecakeul. Prajitura se scoate din cuptor de-abia cand inclusiv mijlocul este inchegat. Cand prajitura cu branza este gata, inchideti focul si mai lasati tava in cuptor inca 20 de minute. Apoi scoatet-o si lasati-o sa se raceasca in tava. Cand a ajuns la temperatura camerei, dati-o cu totul la frigider pentru 6-7 ore, ca sa se aseze inainte de a fi consumata.

Cheesecake cu visine pe blat cu nuci: Ingrediente pentru blat
- 100 grame biscuiti
- 75 grame de nuci curatate
- 1 albus de ou
- 1 lingurita de praf de copt
- 2 linguri de faina de migdale
- 3 linguri de zahar
- 1 praf de sare
- 100 grame de unt alimentar de cocos (puteti folosi si unt sau margarina)

Cheesecake cu visine pe blat cu nuci: Ingrediente pentru umpluturade branza
- 500 grame brana de vaci cremoasa
- 5 linguri de zahar
- 6 oua plus un galbenus
- 100 grame de visine fara samburi
- un praj de sare
- 2 linguri de faina de konjac
- coaja de lamaie si portocala confiata
- 1 lingura cu varf de faina
- restul pachetelului de praf de copt (mai putin lingurita pe care ati pus-o in blat.
- vanilie

Topping – visine din compot sau topping de visine fara zahar
Nota: Faina de migdale, faina de konjac, untul alimentar de cocos si topping de visine fara zahar se pot cumpara usor, la preturi foarte decente, de la www.adiograsime.ro

Cheesecake cu visine pe blat cu nuci: Cum se face
Mai intai incalzim cuptorul la 160 C.
Intr-un robot de bucatarie punem biscuitii, miezul de nuca si faramitam totul. Rastunam intr-un castron, adaugam restul ingredietelor si amestecam bine, pentru a forma o coca. Daca este prea sfaramicioasa, adaugam cate o lingurita de lapte, pana ajungem la consistenta dorita.
Tapetam o forma cu hartie de copt si apoi turnam compozitia de blat in tava. Cu o lingura, cu palmele sau cu o mini-rola de patiserie imprastiem "coca" ca sa se deschida intr-o foaie de grosime uniforma.
Ingredientele pentru umplutura se amesteca bine cu un mixer intr-in bol si apoi se toarna peste blatul de biscuiti si nuca. Rasturnam umplutura peste blat, punem visinele din loc in loc si dam tava la cuptor pentru 30 de minute initial. Dupa 30 de minute, verificam. Daca observam ca umplutura de branza este inchegata, inchidem focul si lasam prajitura in cuptor pentru inca 20-25 de minute. Daca nu si mijlocul este inca pra lichid, mai lasam in cuptor pana se incheaga.
Cand este gata si a trecut timpul necesar, scoatem tava, lasam cheesecake-ul cu visine pe blat cu nuci sa se raceasca bine si apoi dam la frigider.
Cand trebuie mancata se taie cu un cutit trecut prin apa rece si se stropeste cu un tipping de visine.

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Cum servesti prajiturile cu cele mai potrivite vinuri?

Dupa o masa copioasa, se cuvine sa fie servite ...

Gastronomie

Ciuperci umplute la cuptor

Ciupercile mari si deschise nu pot fi folosite ...

Celebs & Style

Ricky Martin se casatoreste cu Carlos Gonzales Abella

In urma cu aproape doi ani, in martie 2010,&nbs...

Mirese si Nunti

Buchetul de mireasa

Pentru o mireasa care vrea sa detina controlul,...

Mirese si Nunti

Ce bijuterii se poarta la nunta

Dacă te pregătești pentru cea ma...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta

Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara