Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Saksuka

Publicat: 26.05.2016

Şakşuka, shaksouka, ce este shaksouka, cum se face shaksouka, reteta shaksouka, retete orientale, retete turcesti

Un fel de mancare originar din Orientul Mijlociu, Şakşuka poate constitui un mic-dejun de Duminica, o gustare sau chiar fel principal. Uite mai jos cum se face Şakşuk, o mancare plina de aromele Orientului... Exista mai multe feluri de Şakşuka, aici aveti reteta cea mai simpla. Aveti mai jos varianta mai sanatoasa, in care totul este facut prin fierbere si coacere, nu prin prajire. Şakşuka pregatita in acest fel are un continut scazut de carbohidrati si grasimi.

Şakşuka: Ingrediente pentru 2 portii
8 rosii lunguiete, taiate felii
2 linguri de pasta de tomate
3 catei de usturoi pisati
1 ceapa medie, taiata julien
1 lingura de ulei de masline
1 lingurita de ardei iute tocat (optional)
1 ardei gras maruntit
2 lingurite de boia de ardei dulce (optional)
1 lingurita de tumeric, se mai numeste si curcuma (optional)
sare dupa gust
piper negru proaspat macinat dupa gust
200 ml de supa de legume (sau apa calda, daca nu aveti supa)
4 oua proaspete
2 linguri de ulei vegeral, de preferinta de masline
pastrunjel proaspat, tocat

Şakşuka, shaksouka, ce este shaksouka, cum se face shaksouka, reteta shaksouka, retete orientale, retete turcesti
Şakşuka: Cum se face
Se da drumul la cuptor la 180 c si se pune uleiul la incalzit intr-o tigaie. Cand este cald se adauga ceapa, usturoiul si ardeiul gras (si cel iute daca il folositi). Se lasa focul la mic si se pune capa, sa se inabuseasca. Se adauga apoi supa (sau apa calda) si se lasa fara capac sa fiarba pana se evapora lichidul. Se adauga rosiile feliate si se amesteca, la foc iute. Se pun condimentele si pasta de rosii, sarea si piperul si se da deoparte de pe foc. Se transfera totul intr-un vas termorezistent si se face in sos 4 locuri ca un cuib, cu lingura. In fiecare cuib se pune cate un ou. Se da la cuptor pentru 5 minute  - pana cand albusul este perfect coagulat. Se scoate si se presara cu patrunjel.
Pofta buna!

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Reteta de Fanouropita

Ai pierdut ceva sau pe cineva? Fa aceasta praji...

Gastronomie

Prajitura rasturnata cu mere si crema de zahar ars

Am descoperit acest desert de curand si cu mana...

Celebs & Style

Kristen Stewart si Kat Von D: Gemenele din rochiile Derek Lam

O rochie care sa fie serioasa eleganta in acel...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...