Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Covrigi cu branza

Publicat: 25.03.2016

Covrigi cu branza, reteta de Covrigi cu branza, cum se fac Covrigii cu branza, retete cu branza, aluaturi cu branza, covrigi la cuptor, retete de covrigi


In mod sigur tuturor ni se intampla sa avem prin frigider resturi de branzeturi care raman nemancate. Nu le arunca! E pacat! Pune-le intr-o punga in congelator si pastreaza-le pana aduni circa 500 de grame si apoi "recicleaza"  branzeturile ramase neconsumate in placinte, saratele sau covrigi cu branza.
Covrigii cu branza sunt deliciosi!
Se fac usor, sunt aspectuosi si merg bine si cu o cafea, si cu lapte, si cu un iaurt, si cu o bere rece sau un pahar de vin! Uite ce usor se fac! Se pastreaza pana la 3 zile intr-un recipient inchis ermetic. Asta daca nu dispar de cand sunt calzi (cel mai probabil!)

Covrgi cu branza: Ingrediente
- 500 grame de faina 000
- 350 ml apa calda
- o lingura de zahar
- o lingurita de sare (daca branza nu este sarata)
- 3 oua (galbenusurile separate de albusuri)
- un pachetel de drojdie uscata
- cca 500-600 grame de branza grasa rasa pe razatoarea mare sau sparta cu furculita cat mai mic
- mac, susan, susan negru (negrilica), chimen - ce aveti la indemana in casa

Covrgi cu branza: Cum se fac
Fa un aluat ca de paine cu mana sau in masina de paine din faina, apa calda in care ai dizolvat drojdia de bere cu o lingura de zahar. Cand s-a legat bine, adauga jumate din cantitatea de branza rasa sau sparta bine cu furculita si albusurile de ou si mai framanta o tura. Daca branza este sarata nu mai pune sare! Daca nu, poti adauga putina. Framanta bine aluatul pentru covrigi cu branza si apoi lasa-l sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.
Infierbanta cuptorul la 180 C (la cuptor cu gaz pune flacara la pentru chec). Cand aluatul pentru covrigi cu branza si-a dublat volumul, imparte-l in doua parti egale si intide-l in doua foi cat mai egale poti de cca 1 cm grosime. Pe una dintre ele presara restul de branza si apoi acopera cu cealalta foaie. Preseaza putin cu sucitorul.
Cu ajutorul unui pahar cu gura larga decupeaza cercuri. Cu un paharel mic de tuica fa o alta gaura in mijlocul cercurilor. Aduna resturile de aluat si intinde o foaie de 1,5 cm si repta operatiunea de decupare si aduna iar resturile si tot asa pana termini tot aluatul.
Tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt si aseaza covrigii cu branza. Unge-i cu galbenus de ou folosindu-te de o pensula si presara-i cu mac, susan, susan negru (negrilica), chimen - ce ai la indemana in casa. Lasa apoi covrgii cu branza sa creasca in tava pentru cca 30-45 de minute. Baga-i apoi la cuptor pentru cca 20-25 de minute (depinde de cuptor), pana sunt rumeniti frumos si sunt aurii.
Scoate covrigii cu branza pe un gratar de racire. Pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Carnati de casa (cu sau fara mat)

In mod sigur va plac carnatii, dar cei din come...

Gastronomie

Cum sa topesti mai repede untul pentru prajituri?

Untul este un ingredient cheie pentru multe des...

Celebs & Style

Eva Longoria si Eduardo Cruz s-au despartit definitiv

Povestea de dragoste chiar s-a terminat pentru ...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.