Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Dovleac copt cu arome marocane

Publicat: 13.10.2016

Dovleac copt cu arome marocane,retete usoare, retete vegan, retete de post, retete de garnituri, retete cu dovleac, retete cu bostan, retete de toamna, retete incepatori


E vremea dovlecilor. Dovleacul (bostanul) este una dintre legumele cultivate pe scara larga si este incredibil de bogat in antioxidanti si vitamine vitale pentru sanatatea noastra. Cu toate ca aceasta leguma de curte umila este saraca în calorii, bostanul este bogat in vitamina A și antioxidanti fenolici-poli flavonoidice - cum ar fi luteina, xanthinul si caroteni din abundenta.
Deci nu doar ca este gustos, ci dovleacul mai si aduce multe beneficii sanatatii! Iata mai jos o reteta de Dovleac copt cu arome marocane foarte simplu de gatit, saraca in calorii (are doar 180 calorii/portie) care poate constitui o cina delicioasa si usoara!
Consumat ca atare, dovleacul copt cu arome marocane este o reteta de post /vegan la care poti apela oricand!

Dovleac copt cu arome marocane: Ingrediente
750 grame de dovleac (decojit și taiat în cuburi de 1,5-2 cm)
2 linguri de ulei de masline
1/2 lingurite sare
piper negru macinat (proaspat)
1/2 lingurita tumeric (curcuma)
2 lingurite de chimen macinat
1 lingurița de coriandru macinat
1/2 lingurite pudra de chilli
1/2 lingurite boia dulce
1/2 lingurite scortisoara macinata
1/4 lingurite ienibahar macinat
1/4 lingurițe de ghimbir macinat
1/8 lingurite piper de Cayenne macinat (piper rosu)
1 varf de cuțit cuișoare macinate
sare grunjoasa pentru presarat la sfarsit

Dovleac copt cu arome marocane: Cum se face
Se infierbanta cuptorul la 220 C. Apoi se curata dovleacul, se taie cuburi. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun cuburile de dovleac in tava. Se ung cu uleiul de masline. Se amesteca mirodeniile si se presara peste cuburile de dovleac.  Se amesteca. Se aseaza cuburile sa fie intr-un singur strat. Se da tava in cuptorul fierbinte pentru 40-50 de minute. La 15 minute se intorc. Cand este gata, dovleacul cu arome marocane se pune pe un platou si se presara cu sare grunjoasa.
Dovleacul copt cu arome marocane poate fi consumat ca atare, ca garnitura la friptura sau intr-o salata crocanta de verdeturi. Pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Reteta de aluat fraged de post

Pe timp de post (sau daca ai un regim de viata ...

Gastronomie

Spaghete cu ton

Imaginati-va ca veniti acasa obositi dupa o zi...

Celebs & Style

Zoe Saldana e cu Bradley Cooper

Zoe Saldana s-a cuplat cu unul dintre cei mai h...

Dieta Montignac

Reguli pentru faza de slabire in dieta Montignac

Te-ai intrebat de multe ori cand ai fost tentat...

Dieta Montignac

Indicele glicemic

Definitia indicelui glicemicIndicele glicemic m...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.