Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Friptura de vita in paine cu usturoi

Publicat: 05.04.2016

Friptura de vita in paine cu usturoi
Clateste-ti ochii in ecranul computerului, pentru ca este foarte probabil sa vrei sa iti faci si sa mananci friptura de vita in paine cu usturoi cat mai curand, poate chiar in seara asta! Noi deja salivam dupa inca o portie!

Friptura de vita in paine cu usturoi: Ingrediente pentru 2 portii
3 linguri ulei de masline
500 grame de antricot de vita
¾ lingurita sare
½ lingurita  piper negru
2 linguri de unt moale
2 crengute de rozmarin
2 catei de usturoi, zdrobiti
1 bagheta

Friptura de vita in paine cu usturoi: Pentru topingul de usturoi
4 linguri de unt, topit
2 linguri de usturoi tocat
2 linguri de parmezan ras
2 linguri patrunjel tocat fin

Friptura de vita in paine cu usturoi: Cum se face
Se incalzeste cuptorul la 180° C.
Taie bucata de atricot de friptura in jumatate pe lungime, apoi asezoneaza-o pe toate laturile cu sare si piper. Incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mare, pană când uleiul incepe sa fumege usor.
Prajeste pe fiecare parte bucatile de carne pentru fix 1 minut! Adauga untul,crengutele de rozmarin si usturoiul, rotind repede tigaia, ca sa se topeasca untul. Inclina tigaia si cu o lingura pune mereu unt peste friptura. Intoarce si pe laturi si mai prajeste pentru 30 de secunde apoi ia imediat tigaia de pe foc!
Taie capetele de la bagheta si scoate miezul cu ajutorul unui cutit. Odata ce carnea este complet complet rece, baga cafnea in bacheta scobita de miez. Se pun baghetele umplute cu carnea pe o foaie de copt.
Intr-un bol mediu, amesteca untul topit, usturoiul, parmezanul si patrunjelul, amestecand pana la uniformizare. Intinde untul cu usturoi uniform pe partea de sus a baghetelor umplute cu friptura. Se da la cuptor timp de 15-20 de minute, in functie de modul in care iti place friptura (mai in sange sau medium).
Feliaza in bucati de 2 cm si... pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Biscutii digestivi de post (vegan)

Biscutii digestivi. Mai putin dulci, se crede c...

Gastronomie

Spaghete cu ton

Imaginati-va ca veniti acasa obositi dupa o zi...

Celebs & Style

Cameron Diaz a facut o noua cucerire

Frumoasa actrita Cameron Diaz nu se linisteste...

Sanatate

Sistemul imunitar vs Covid

„Eu nu fac covid, am un sistem imunitar b...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...