Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Friptura greceasca de porc la cuptor

Publicat: 26.09.2010

fripturagreceascadeporc_400
Reteta de friptura greceasca de porc la cuptor nu este tocmai o reteta neaosa greceasca, insa ingredientele folosite pentru a o condimenta o sa ii faca si pe greci sa spuna "mai greceasca de-atata, nu se poate!", pentru ca are tot ce ptrebuie pentru "hirino lemonato". Friptura greceasca de porc la cuptor pe care ti-o prezinta eLady este o reteta simpla si savuroasa pe care o poti pregati si fara sa ai prea multa experienta in bucatarie.

Ingrediente necesare pentru friptura greceasca de porc la cuptor
Ingrediente pentru 4-6 portii
- 1 bucata de pulpa de porc (cat mai compacta, nefranjurata) de 1 kg
- zeama de la doua lamaii
- sare
- piper
- ulei de masline
- oregano uscat
- 3 catei de usturoi taiati in doua

Cum se prepara friptura greceasca de porc la cuptor
Iei bucata de pulpa si o pui cu partea mai frumoasa in sus pe un fund de lemn. Crestezi carnea cu un cutit bine ascutit in forma de grila, cam la 0,5 cm adancime.
Iei o craticioara cu capacitate de 1 litru la care ai si capac si o pui pe foc.
Torni cam 6-8 linguri de ulei de masline si lasi un pic sa se infierbante.
Pui carnea cu partea crestata in jos si prajesti pentru 5-6 minute. Intorci carnea si prajesti iarasi pentru cam tot atata timp.
Intre timp incalzesti cuptorul.
Amesteci zeama de lamaie cu sare si piper negru dupa gust si torni cam un sfert din ea peste carne, pui capacul craticioarei si lasi focul la mic. Dupa jumatate de ora intorci carnea, pui un alt sfert din cantitatea de zeama de lamaie cu sare si piper si mai lasi tot cu capac si tot la foc foarte mic pentru inca vreo 20 de minute.
Iei apoi carnea de pe foc, torni inca un sfert din zeama de lamaie condimentata si te asiguri ca bucata de carne este cu "grilajul" din taieturi in jos. Pui cateii de usturoi alaturi de carne.
Pui capacul la craticioara si o dai in cuptor pentru jumatate de ora, pe treapta de cat mai sus cu putinta.
Dupa ce trece timpul, scoti carnea, o pui cu partea crestata in sus si pui si restul de zeama de lamaie ramasa. Mai bagi la cuptor (cu capacul pus) pentru 20 de minute, dupa care scoti capacul si mai lasi friptura cam 10-15 minute, sa serumeneasca.
O scoti apoi, o acuperi cu folie de aluminiu si o lasi sa se odihneasca putin (cca. 15 minute) , dupa care se poate taia si pune in farfurie.

Pofta buna!

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Cum sa topesti mai repede untul pentru prajituri?

Untul este un ingredient cheie pentru multe des...

Gastronomie

Gris cu lapte

Mancare de bebelusi spun unii, desertul copilar...

Celebs & Style

Meryl Streep pe coperta Vogue

Cu doua premii Oscar (si nu mai putin de 16 no...

Horoscop

Ce declansaza anxietatea si stresul pentru fiecare zodie in parte

Te-ai intrebat vreodata cum se transforma oamen...

Horoscop

Horoscop 2015 zodia Varsator

Horoscop 2015 VarsatorAnul 2015 pentru Varsato...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...