Mamaliguta domneasca cu sos de ciuperci, vin, sunca si carnati
Publicat: 11.02.2015

Etichete:
Mamaliguta domneasca cu sos de ciuperci, vin, sunca si carnati, o adevarata delicatesa care poate fi savurata in aceste ultime zile de iarna! Vedeti ce simplu se pregateste aceasta reteta satioasa, care poate intra lesne in categoria "mancare pentru suflet".
Mamaliguta domneasca cu sos de ciuperci, vin, sunca si carnati: Ingrediente pentru 4 portii
- 100 de grame de hribi uscati,
- 400 de grame de carnati afumati
- 100 de grame de sunca afumata cu cat mai putina grasime
- 5 catei de usturoi,
- 1 legatura de patrunjel,
- 1 cutie de rosii cubulete (sau o cutie de piure de rosii),
- 100 ml de vin alb sec (jumatate de pahar),
- 5 linguri de ulei de masline extravirgin
- sare si piper.
Ingrediente (4 portii) pentru mamaliga domneasca
500 g de malai, 2 litri de apa, 1 lingura de sare, 50 g unt, 100 g de parmezan sau daca gastiti, branza Fontina, taiata in fasii, 100 g de branza de oaie.
Cum se face sosul de ciuperci, vin, sunca si carnati
Spalati ciupercile uscate in jet rapid de apa pentru a elimina impuritatile si praful si apoi puneti-le la inmuiat in apa calduta pentru o ora.
Se spala patrunjelul si se toaca impreuna cu cei 5 catei de usturoi curatati.
Se taie carnatii si afumatura in bucați de aproximativ 3-4 cm si se pun intr-o tigaie la foc mic, fara a se adauga ulei. Se lasa pe foc pentru 10 minute (verificati daca carnatul este facut, daca nu, mai lasati pe foc pana se gateste cum trebuie), se adauga vinul alb sec si se lasa sa se evapore la foc mare. Se scot carnatii si sunca pe o farfurie.
Se pun in tigaie 4 linguri ulei, jumatate din patrunjelul tocat si din usturoi, ciupercile, scurse și se usuca. Se prajesc usor la foc mediu timp de maxim 3 minute, apoi se adauga rosiile cubulete, carnatii si sunca.
Se lasa pe foc pentru inca 10 minute, apoi se pune restul de patrunjel tocat ramas si usturoiul si se mai lasa pe foc mic pentru inca 5 minute. Se adauga sare dupa gust, (luand in considerare faptul ca si sunca si carnatul au deja sare nu doar o aroma deosebita. Puneti piper dupa gust, amestecati si puneti apoi un capac cratitei.
Cum se face mamaliga domneasca
Puneti la fiert cratita cu apa și sare. Cand apa da in clocot, puneti in ploaie, incet, faina de porumb, amestecand in acelasi sens, pentru a nu se face cocoloase.
Fierbeti timp de aproximativ treizeci de minute, apoi adaugati untul si branzeturile. Lasati sa fiarba in continuare, amestecand mereu, timp de inca zece minute. Cand este aproape gata, mai incalziti putin sosul de de ciuperci, vin, sunca si carnati.
Se rastoarna mamaliga pe un tocator si se pune in centrul sosul de ciuperci si afumaturi. La aceasta mancare se bea un pahar de vin rosu, sec.
Pofta buna!
Sursa: Copyright©eLady.ro: Mamaliguta domneasca cu sos de ciuperci, vin, sunca si carnati

Comentarii postate (0)
Cele mai citite
Casa si Gradina

5 echipamente & utilaje esentiale pentru gradinarit
Indiferent de tipul si dimensiunile gradinii, f...
Casa si Gradina

Ce trebuie sa stii daca vrei sa-ti cumperi lenjerii de pat de calitate?
Cele mai bune lenjerii de pat permit aerului sa...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!
Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails