Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Panacota de vanilie

Publicat: 11.03.2006

Panacota de vanilie Acest desert este foarte apreciat in Grecia.Pentru prepararea a 5 portii de cate 60 grame fiecare, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 150 ml lapte cu 0% grasime
- 20 grame fructoza
- 10 grame felii gelatina
- 1 doza vanilie (praf)
- 5 grame lichior Cointreau
- 100 de grame smantana

Mod de preparare:
Introducem feliile de gelatina in putina apa rece pana se inmoaie. Fierbem laptele impreuna cu fructoza. Cand laptele este fiert, dam deoparte catita de pe aragaz..
Gelatina inmuiata se introduce in lapte. In continuare adaugam vanilia, lichiorul Cointreau si smantana (crema de lapte).
Amestecam foarte bine si introducem crema formata in formele alese. Formele trebuie sa aibe o  capacitate de aproximativ 60 de grame. Dam formele la rece in frigider pentru aproximativ 3 ore.

Pentru decorarea panacotei putem folosi gem sau dulceata ori sosuri de caramel, capsune, ciocolata sau de fructe.

Energie: 120 kcal/portie
Hidrocarbonati: 9,46 grame/portie
Proteine: 3,05 grame/portie
Grasime: 6,43 grame/portie
Colesterol: 17,6 miligrame/portie
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 2.

Comentarii postate (2)
jay - 08/04/2009

De unde se poate cumpara fructoza?

eLady.ro - 08/04/2009

Fructoza care ti trebuie pentru panacota poate fi cumparata de la orice supermarket. In general o gasesti la raionul cu produse dietetice. Mai poti gasi fructoza si la magazinele gen PLAFAR.

Gastronomie

Reteta de aluat fraged de post

Pe timp de post (sau daca ai un regim de viata ...

Celebs & Style

Prigoana vs Bahmu: Si totusi exista iubire...

O fi de vina primavara sau pur si simplu acest...

Horoscop

Horoscop Chinezesc: Zodia Mistret

Horoscop chinezesc: Zodia Mistret/Porc – ...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.