Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Prajitura cu ciocolata alba

Publicat: 11.01.2009

retete prajituri ciocolata albaAceasta prajitura este de fapt un tort in miniatura, foarte bun si delicios, cu putina ciocolata alba. Este un desert excelent si pentru o masa festiva.

Ingrediente:
Blat: 175 g unt (topit); 450 g biscuiti simpli sau cu cacao (zdrobiti);

Umplutura: un pachetel de 11 g gelatina; 100 g ciocolata alba rupta in bucati; 350 g branza de vaci grasa; 100 g zahar tos; 2 oua (separate albus de galbenus); 300 ml frisca; pudra de cacao (se presara deasupra).

Preparare:
Pe o tava patrata sau rotunda, asezati o bucata de calc sau o coala alba, dupa ce in prealabil ati uns tava cu unt. Blatul de biscuiti se face in felul urmator: se amesteca untul topit (intr-un ibric, cand inca mai este cald) cu biscuitii zdrobiti. Amestecul format se toarna in tava si se uniformizeaza continutul. Puneti tava la frigider sa se raceasca, timp de minimum o ora. Mai puteti adauga si zeama de lamaie pentru un plus de gust.

Pentru umplutura, puneti continutul plicului de gelatina intr-un castronas cu 150 ml apa si lasati-l sa se imbibe timp de aproximativ un minut, in care puteti sa si amestecati sa se omogenizeze mai bine. Puneti amestecul pe foc si amestecati pana se dizolva gelatina in totalitate. Se lasa sa se raceasca un pic.

Urmatorul pas este topirea ciocolatei albe, pe care o lasati sa se raceasca un pic dupa. Apoi amestecati la un loc branza, zaharul si galbenusurile de la cele doua oua. Dupa ce s-a omogenizat un pic adaugati ciocolata topita, iar apoi gelatina, in timp ce amestecati continuu.

Ultima, dar nu cea din urma, este frisca batuta, care se adauga la amestecul realizat mai devreme pentru umplutura. Albusul se bate si el, de preferat cu mixerul, pana se intareste si apoi se incorporeaza in amestecul cu branza. Se toarna, preferabil cu lingura, amestecul obtinut peste blatul de biscuiti si se raceste prajitura la frigider timp de trei-patru ore. Dupa perioada de racire puteti sa presarati din abundenta pudra de cacao. (Puteti sa mai presarati: nuca de cocos, alune sfaramate, martipan). Puteti sa-l ornati dupa preferinta sau puteti sa-l lasati simplu, doar cu cacao.Merge de minune cu un pahar de vin rosu si dulce.

Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

De ce ai nevoie pentru ca gatitul sa ti se para simplu

Gatitul poate parea o sarcina complicata si des...

Gastronomie

Biscutii digestivi de post (vegan)

Biscutii digestivi. Mai putin dulci, se crede c...

Celebs & Style

Mary Austin, dragostea lui Freddie Mercury

Aproape nimeni care nu este familiarizat pe dep...

Retete de slabire

Tarta cu mere Montignac

Tarta cu mere Montiganc este o reteta foarte us...

Retete de slabire

Salata greceasca monti

Reteta de salata greceasca monti este o reteta ...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta

Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara