Prajitura cu ciocolata alba
Publicat: 11.01.2009
Aceasta prajitura este de fapt un tort in miniatura, foarte bun si delicios, cu putina ciocolata alba. Este un desert excelent si pentru o masa festiva.
Ingrediente:
Blat: 175 g unt (topit); 450 g biscuiti simpli sau cu cacao (zdrobiti);
Umplutura: un pachetel de 11 g gelatina; 100 g ciocolata alba rupta in bucati; 350 g branza de vaci grasa; 100 g zahar tos; 2 oua (separate albus de galbenus); 300 ml frisca; pudra de cacao (se presara deasupra).
Preparare:
Pe o tava patrata sau rotunda, asezati o bucata de calc sau o coala alba, dupa ce in prealabil ati uns tava cu unt. Blatul de biscuiti se face in felul urmator: se amesteca untul topit (intr-un ibric, cand inca mai este cald) cu biscuitii zdrobiti. Amestecul format se toarna in tava si se uniformizeaza continutul. Puneti tava la frigider sa se raceasca, timp de minimum o ora. Mai puteti adauga si zeama de lamaie pentru un plus de gust.
Pentru umplutura, puneti continutul plicului de gelatina intr-un castronas cu 150 ml apa si lasati-l sa se imbibe timp de aproximativ un minut, in care puteti sa si amestecati sa se omogenizeze mai bine. Puneti amestecul pe foc si amestecati pana se dizolva gelatina in totalitate. Se lasa sa se raceasca un pic.
Urmatorul pas este topirea ciocolatei albe, pe care o lasati sa se raceasca un pic dupa. Apoi amestecati la un loc branza, zaharul si galbenusurile de la cele doua oua. Dupa ce s-a omogenizat un pic adaugati ciocolata topita, iar apoi gelatina, in timp ce amestecati continuu.
Ultima, dar nu cea din urma, este frisca batuta, care se adauga la amestecul realizat mai devreme pentru umplutura. Albusul se bate si el, de preferat cu mixerul, pana se intareste si apoi se incorporeaza in amestecul cu branza. Se toarna, preferabil cu lingura, amestecul obtinut peste blatul de biscuiti si se raceste prajitura la frigider timp de trei-patru ore. Dupa perioada de racire puteti sa presarati din abundenta pudra de cacao. (Puteti sa mai presarati: nuca de cocos, alune sfaramate, martipan). Puteti sa-l ornati dupa preferinta sau puteti sa-l lasati simplu, doar cu cacao.Merge de minune cu un pahar de vin rosu si dulce.
Sursa: Copyright©eLady.ro - Copyright©eLady.ro - Prajitura cu ciocolata alba

Comentarii postate (0)
Gastronomie

De ce ai nevoie pentru ca gatitul sa ti se para simplu
Gatitul poate parea o sarcina complicata si des...
Cele mai citite
Celebs & Style

Mary Austin, dragostea lui Freddie Mercury
Aproape nimeni care nu este familiarizat pe dep...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta
Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails