Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Prajitura cu ciocolata si nuci fara coacere

Publicat: 05.04.2016

Retete dulciuri, prajituri fara coacere, prajituri rapide, tort de biscuiti cu nuci fara coacere, retete dulciuri de post, prajituri de post, tort vegan cu ciocolata, tort de post cu ciocolata, tort de post cu nuci, tort de ciocolata fara coacere, retete fara cuptor


Aceasta prajitura de ciocolata si nuci care nu necesita coacere in cuptor poate fi facuta in doua variante: varianta obisnuita si varianta de post (vegan/vegetariana). Tortul de ciocolata si nuci fara cuptor se face repede (in maxim 30 de minute) si in 4 ore si un pic de cand te-ai apucat de treaba poate fi consumat! Rapid, delicios si simplu de tot!

Prajitura cu ciocolata si nuci fara coacere: Ingrediente
- 200 grame zahar
- 60 grame de cacao neagra
- un praf de sare
- 240 ml apa calda
- 150 grame de unt (margarina daca vreti sa faceti prajitura cu ciocolata si nuci fara coacere de post
- 100 grame de miez de nuca taiat grosier sau alune de pamant sfarmate
- 800 grame de biscuiti de care va plac, sfarmati cu presa de facut piure de cartofi (biscuiti de post daca faceti varianta de post)
- 120 ml frisca lichida (smantana grasa) sau aceeasi cantitate de smanatana de soia daca faceti prajitura de post)
- 120 grame de ciocolala neagra (pentru post folositi variante de post din comert)

Cum se face prajitura cu ciocolata si nuci fara coacere

Intr-un bol mare puneti 200 grame de zahar si 60 de grame de cacao neagra si un praf de sare. Amestecati bine si apoi puneti apa calda. Bateti pana zaharul se topeste.
Adaugati apoi 150 de grame de unt la temperatura camerei (sa fie moale) – margarina daca faceti prajitura fara coacere de post. Mixati pana se incorporeza perfect. Adaugati apoi 100 de grame de nuca, taiata mare in prealabil cu ajutorul unui cutit.
Intr-un alt bol puneti 800 de grame de biscuiti si sfarmati-i in bucati mari cu presa de facut piure de cartofi (folositi biscuiti de post daca faceti varianta de post).
Luati o forma de copt cu cu diametrul de 24 cm cu fund detasabil si tapetati-o cu folie alimentara.
Turnati amestecul si cu o spatula apasati-l bine si nivelati-l frumos. Dati apoi prajitura cu ciocolata si nuci fara coacere la frigider pentru o ora, ca sa se aseze bine.
Intr-o craticioara incalziti 120 ml frisca lichida (smantana grasa) sau aceeasi cantitate de smanatana de soia daca faceti prajitura de post) si adaugati 120 grame de ciocolata neagra (pentru post folositi variante de post din comert) sparta in bucatele cat mai mici, ca sa se topeasca repede. Amestecati cu un tel pana ciocolata este topita si perfect incorporata.
Scoateti forma de tort cu prajitura cu ciocolata si nuci fara coacere din frigider si turnati deasupra amestecul de smanatana si ciocolata. Dati la frigider din nou pentru 3 ore. Dupa 3 ore scoateti prajitura cu ciocolata si nuci fara coacere din forma, ornati-o cu fulgi de ciocolata rasa sau cu cu nuci si biscuiti rupti si taiati-o cu un cutit trecut prin apa. Pofta buna! Simplu si delicios!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Sarmale de post in foi de varza murata

Sarmale... "Miroase a sarmale peste muntii...

Gastronomie

Saksuka

Un fel de mancare originar din Orientul Mijloci...

Celebs & Style

Eva Longoria si Eduardo Cruz s-au despartit definitiv

Povestea de dragoste chiar s-a terminat pentru ...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!

Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...