Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Prajitura cu unt, fructe si ciocolata neagra

Publicat: 21.07.2015

prajituracuvisinesiciocolata01_400
Am inventat aceasta reteta de prajitura cu unt, fructe si ciocolata intr-un puseu de inspiratie cand ne doream o prajitura cu visine si ciocolata, dar nu ceea ce mancam in copilarie, ci o varianta o alta textura  si o aroma mai plina, mai bogata. Asa ca am purces la creerea unei noi retete care in final s-a dovedit de succes, pentru ca am facut-o si cu visine, si cu cirese, si cu caise, si cu piersici, ba chiar si cu fructe combinate, functie de ce se gasea in frigider. Si avem in plan sa o incercam si cu prune, pentru ca nu are cum sa nu iasa grozav de buna! Toate variantele au fost delicioase, insa cea cu visine, datorita aciditatii fructelor a fost cea mai reusita. Este o prajitura cu unt si fructe simpla, dar savuroasa, care poate fi pastrata in frigider pana la o saptamana, fara nici un fel de probleme, daca acoperiti recipientul de depozitare cu folie alimentara pentru a nu se usca. Daca nu aveti fructe, o puteti face fara sau adaugand 100 de grame de miez de nuca sau alune de padure tocate grosier.

prajitura_cu_unt_fructe_si_ciocolata_neagra_400
Prajitura cu unt, fructe si ciocolata neagra: Ingrediente

- 225 grame unt topit sau inmuiat bine la temperatura camerei
- 250 grame de zahar
- 200 grame de faina alba de patiserie, tip 000
- 2 lingurite rase de praf de copt
- un praf de sare
- 3 oua medii
- 100 grame de pepite de ciocolata neagra
- esenta de vanilie
- cca 50 ml lapte rece
- cca 500 grame de fructe (visine sau cirese fara samburi, caise, piersici, prune)

Cum se face prajitura cu unt, fructe si ciocolata neagra
Incalzim cuptorul la 180 C. Intr-un bol batem untul cu zaharul, praful de sare si praful de copt cu un mixer sau cu telul. Adaugam ouale intregi si batem pana la omogenizare completa. Adaugam apoi faina in ploaie si o incorporam amestecand tot cu mixerul. Turnam si laptele rece si amestecam bine iar.
Luam o tava de copt pe care o udam si pe care asezam apoi hartie de copt. Turnam aluatul, asezam fructele unele langa altele, cu mana (cu cat mai inghesuite, cu atat mai bine)  si la sfarsit presaram pepitele de ciocolata neagra.
Dam la cuptor pentru 30 de minute. Dupa 30 de minute, micsoram temperatura la 160 C si mai lasam pentru 15-20 de minute, in functie de cuptor, Verificam cu scobitoarea. Daca nu este gata, o mai lasam 5-10 minute, dar scobitoarea iese curata, scoatem prajitura cu unt, fructe si ciocolata neagra din cuptor si o transferam cu tot cu artia de copt pe un gratar, ca sa se raceasca. Cand s-a racit, o taiem si o depozitam in frigider. Este mult mai buna rece pentru ca pepitele de ciocolata se intaresc si dau un contrast de texturi foarte placut cand mancam prajitura cu unt, fructe si ciocolata neagra la o cafea sau cu un pahar de lapte.
Copiii o vor adora! Pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

4 avantaje ale utilizarii oalei sub presiune

In acest articol, iti spunem secretele alegerii...

Gastronomie

Tarta delicioasa cu pere si ciocolata

Nu stim daca va plac prajiturile cu fructe, dar...

Celebs & Style

Drew Barrymore va reunta la actorie

Drew Barrymore va reunta la actorie pentru o p...

Regim si Diete

8 reguli ca sa scapi de kilogramele in plus

Ai vrea sa slabesti, dar daca s-ar putea intr-u...

Regim si Diete

Cum am slabit 18 kilograme in 2 luni

De doua ori in viata am slabit intr-o perioada ...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta

Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara