Prajitura insiropata cu nuca de cocos
Publicat: 20.11.2009
Etichete:
Nu sunt o persoana care sa fie innebunita dupa dulciuri, viciul meu sunt, de fapt, mancarurile cu branza. Insa imi plac cateva retete de dulciuri foarte mult. Atat de mult, incat le-as putea manca pe toate deodata! Ca de exemplu prajitura pe care v-o propun si pe care o facea si o mai face inca bunica mea de Craciun si o ceream si de Anul Nou! De fapt imi placea atat de tare aceasta reteta de prajitura, incat o baraiam la cap sa mi-o faca si il alte dati... Nu scapa usor de mine! Acum e randul meu sa o fac si eu de fiecare sarbatoare sau ocazie speciala pe care o avem in familie si v-o impartaresc si voua. Sper din toata inima sa va placa pentru ca eu consider aceasta prajitura cu nuca de cocos si insiropata absolut delicioasa si perfecta pentru Craciun!
250 gr de untura de cocos sau unt la temperatura camerei
4 oua
1 cana de zahar
1 cana de faina care creste singura
1 cana de gris mare
250 gr iaurt gras
1 cana fulgi de nuca de cocos
50 ml cognac
coaja rasa de la o lamaie sau de la jumatate de portocala
un praf de sare
Pentru sirop
1 cana zahar
1 cana apa
coaja de lamaie sau portocala
Prajitura insiropata cu nuca de cocos: Cum se face
Incalzeste bine cuptorul (pentru cine are cuptor electric, la 180 o C).
Pregateste siropul: fierbe apa cu zaharul si coaja de lamaie sau portocala si apoi lasa-l deoparte.
Bate untul cu zaharul pana se inalbeste si devine pufos.
Separa ouale si bate albusul pana se face o spuma ca pentru bezea. Adauga galbenusul peste untul batut si amesteca pana la omogenizare.
Adauga iaurtul, coaja de lamaie sau portocala, coniacul si continua sa amesteci cu telul.
Adauga nuca de cocos, faina si grisul si amesteca pana s-au incorporat complet. Puneti un praf de sare.
Adauga apoi incet, incet, albusurile batute batute. Omogeneaza cu rabdare compozitia.
Unge o forma termorezistenta dreptunghiulara (de preferat transparenta) cu unt si toarna amestecul incet.
Da la cuptor tava si coace prajitura de Craciun pentru 30-40 minute, pana devine usor aurie.
Cand prajitura de Craciun s-a facut, scoate-o din cuptor, las-o sa se raceasca si tai-o cu un cutit.
Infierbanta siropul si turnati-l peste prajitura de Craciun. Poti sa procedezi si incers: sa pui siropul rece peste prajitura fierbinte.
Dupa ce siropul s-a absorbit bine, presara prajitura cu nuca de cocos si savureaz-o la masa de Craciun simpla sau cu putina inghetata de vanilie.
Mie imi place sa o dau la frigider si sa o mancam rece.
Sarbatorile cu bine!
Sursa: Copyright©eLady.ro - Prajitura insiropata cu nuca de cocos
Comentarii postate (0)
Gastronomie
Reteta greceasca traditionala de mousakas
Daca ai cel putin jumatate de zi libera la disp...
Cele mai citite
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti
Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta
Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara
Frumusete - Ultimele Articole
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails
- Cum sa obtii un abdomen plat: liposuctia poate fi solutia de care ai nevoie