Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Pui in sos de unt

Publicat: 13.04.2008

retete indiene cu carne de pui, bucatarie indiana, mancaruri din india Iti prezentam din ciclul retelelor indiene reteta de pui in sos de unt.
Foarte important este coriandrul verde in aceasta mancare din bucataria indiana.

Ingrediente pentru 8 persoane
8 piepturi sau copane de pasare (sau 4 piepturi si 4 copane, cum vreti) sau 2 pui intregi
carnea trebuie sa fie deja pregatita, cel mai bine dupa metoda tandoori, dar merge si de la rotisor (se scoate toata pielea si oasele)
8 rosii mari foarte bine coapte, taiate in cuburi mici (sau doua conserve de rosii dezpielitate)
4 ardei iuti verzi curatati de cotor si seminte
2 linguri ghimbir dat pe razatoarea mica
10 linguri unt
4 lingurite chimion in cruce macinat
1 lingura boia dulce
sare - daca puii sunt de la rotisor si folositi conserve de rosii, mai bine nu mai adaugati sare)
3/8l smantana groasa si grasa dulcisoara (dulcisoara de la mama ei, nu indulcita) sau crème fraiche
2 linguri Garam Masala
facultativ: 2 linguri chimion in cruce intreg
5 linguri coriandru verde, tocat marunt

Cum se face mancarea indiana Makhani Murgh (pui in sos de unt)
Se taie carnea in bucati mai mari (piepturile in jumatate, de ex.).
Din ghimbir, rosii si ardei iute se face o pasta (in blender).
Se incalzeste bine o tigaie cu pereti ceva mai inalti si se pun 8 linguri de unt in ea. Cand untul incepe sa faca spume, se prajesc, pe rand, bucatile de carne in el, cate 2-3 minute pe fiecare parte.
Se scot si se pun intr-un bol sau farfurie. In acelasi unt, cand am terminat treaba cu carnea, se prajeste boiaua si chimionul macinat, numai 10-15 secunde.
Apoi se toarna pasta de rosii din blender.
Se lasa la fiert pe foc maricel cam 5-8 minute si se tot amesteca ca sa nu sa se prinda la fund. Se adauga apoi smantana si carnea (acum se pune si sarea, pentru cine o foloseste), se amesteca bine astfel incat toata carnea sa fie acoperita cu sos.
Se da focul la mic-mijlociu si se lasa la facut pana cand grasimea se separa de sos (dureaza cam 10 minute).
Se adauga restul de 2 linguri de unt, Garam Masala si chimionul intreg pentru cine vrea (care se prajeste inainte pentru a-i scoate in evidenta aroma), se amesteca, se stinge focul si se acopera cu un capac. SE lasa acolo 1/2 ora sa traga. Inainte de a fi servit se presara coriandrul verde, se amesteca si se infierbanta o data.

Reteta de Karina Luana
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Retete machedonesti: Piperchi targasiti

Am văzut pe net o mulțime de variant...

Celebs & Style

Ricky Martin nu se insoara, insa ar vrea o fetita

Sa innebunim, nu alta! Dupa ce in urma cu catev...

Frumusete

Cum sa obtii acasa coafuri la fel de frumoase ca cele de la salon

Visezi mereu la coafuri perfecte, dar timpul pe...

Frumusete

Invata sa porti gene false de la 9 la 18 ca o experta!

Porti gene false de fiecare data cand iesi in o...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...