Biscutii digestivi de post (vegan)
Publicat: 24.11.2016

Etichete:
Biscutii digestivi. Mai putin dulci, se crede ca datorita bicarbonatului de sodiu ajuta digestia. Iar ca sa va facem digestia si mai usoara, am inventat o reteta de biscuiti digestivi de post (vegan) cu un continut mult mai ridicat de fibre. Nu doar ca sunt deliciosi, dar ajuta persoanele care sufera de constipatie si sunt mult mai sanatosi. O sa intelegi de ce cand o sa vezi lista ingredientelor pe care aceasta reteta de biscuiti digestivi de post le contine. In plus, aceasta reteta de biscuiti digestivi de post (vegan) se face foarte usor!
Biscutii digestivi de post (vegan): Ingrediente
250 grame de grasime vegetala
50 grame de zahar brun
200 grame de miere zaharistita (eu am folosit miere de castan)
1/4 lingurita de sare
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
100 grame de fulgi de ovaz
100 grame de faina de orz
50 grame de tarate de grau
150 grame de faina alba 000
1 lingurita rasa de praf de scortisoara
1/2 lingurita de praf de nuscoara
1 lingurita rasa de praf de cuisoare
70 grame de stafide
50 grame de pepite de ciocolata neagra (scoase din congelator)
1 doza de vanilina
Biscutii digestivi de post (vegan): Cum se fac
Se incalzeste cuptorul la 160 C.
Se incalzesc grasimea vegetala, mierea, stafidele, scortisoara, cuisoarele si nucsoara si zaharul brun intr-un castron mare pe o cratita cu apa fierbinte, la bain-marie, sa se topeasca mierea si margarina. Apoi se scoate castronul din cratita cu apa fierbinte. Se amesteca si se pun bicarbonatul de sodiu, sarea si vanilina si se amesteca bine de tot. Se pun apoi fulgii de ovaz si se amesteca. Se adauga taratele de grau si se amesteca. Se lasa cca 30 de minute sa se odihneasca, ca stafidele, fulgii de ovaz si taratele de grau sa se hidrateze. Apoi se pune faina se orz si se amesteca cu spatula. Se pune apoi faina alba cernuta si se amesteca cu spatula, pana se incorporeaza perfect uniform. Se pun apoi si pepitele si se amesteca, sa se imparta cat de cat uniform.
Se tapeteaza tava de aragaz cu hartie de copt. Din aluat facem bilute o idee mai mari decat o nuca pe care le aplatizam si le asezam in tava, la distanta de cca 4 cm una de cealalta.
Se dau biscutii digestivi de post (vegan) la cuptor pentru cca 25 de minute si crestem temperatura la 180 C in primele 15 minute. Apoi o coboram iar la 160 C.
Se scot biscutii digestivi de post (vegan) din cuptor si se lasa sa se raceasca aproape complet in tava. Se scot apoi incet, pentru ca sunt inca fragili si se pun pe un gratar, sa se raceasca, cu partea care a fost lipita de tava in sus.
Biscutii digestivi de post (vegan) sunt extraordinari de buni cu o cana de ceai!
Pofta buna!
Sursa: Copyright©eLady.ro - Biscutii digestivi de post (vegan)

Comentarii postate (0)
Gastronomie

Cea mai simpla reteta de prajitura cu dovleac
Iti plac prajiturile cu dovleac? Daca da, avem ...
Gastronomie

Cum sa topesti mai repede untul pentru prajituri?
Untul este un ingredient cheie pentru multe des...
Cele mai citite
Celebs & Style

Leonardo DiCaprio s-a despartit de Erin Heatherton
Cunoscutul si apreciatul actor american Leonar...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?
Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails