Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Secrete gastronomice

Publicat: 03.08.2010

secrete de bucatarie, sfaturi practice, scretele buniciiPentru ca suntem fete bune iti impartasim mai jos cateva secrete gastronimice care vor face ca mancarurile gatite de tine sa fie mult mai gustoase si mai apetisante...

- Pentru a prepara icre cat mai cremoase  foloseaseste apa minerala de la gheata sau sifon rece in timp de le bati.
- Pentru ca pestele sa nu isi piarda gustul si dulceata specifice, pestele se curata intai "pe uscat" si de-abia apoi se trece rapid printr-un jet de apa rece.
- Unge filurile de peste cu putin ulei de masline amestecat cu sucul de la o lamaie proaspta stoarsa inainte de a-l frige sau praji. Carnea se va "strange", fibra se va inmuia si peste nu se va sfarma.
- Daca faci o salata de telina, curat-o rapid si pune-o pentru 2-3 ore in apa rece cu otet inainte de preparare. In acest fel telina va ramane alba ca laptele si gustul i se va intensifica
- Daca vrei ca fasolea pastai si mazarea sa isi pastreze culoare frumoasa, verde-viu, fierbe-le in vase cu capac, si adauga in apa un varf mic de cutit de bicarbonat de sodiu.
- Spaghetele vor fi mai gustoase daca in apa in care fierb adaugam o crenguta de oregano.
- Aluatul pentru tarta va fi mult mai fin si mai gustos daca adaugi in compozitie mar ras pe razatoarea fina si o lingura de otet alb de mere..
- Dupa ce toci vinetele si nu ati pus inca uleiul, adauga un galbenus de ou crud – neaparat insa foarte proaspat. Salata ta de vinete ca avea un gust nemaipomenit de bun.
- Pentru ca ardeii sa isi pastreze culoarea vie, frumoasa si apetisanta si dupa gatire,  stropeste-i cu putina zeama de lamaie
- Foarte putin hrean pus in salata, va conferi preparatului un gust special si va intensifica celelalte arome .
- Carnatii nu vor crapa daca inainte de a-i praji ii inmoicateva minute in apa fierbinte, ii stergi bine si ii intepi din loc in loc. Mai mult, vor devenit foarte mai crocanti daca spre sfarsitul timpului de preparare o sa ii presari deasupra cu putina boia de ardei dulce.
- Vanatul cu pene (pasarile) nu se opareste. Penele se smulg, apoi pasarea se parleste, se spala bine in cateva ape si se lasa sa stea o ora in apa rece.
- Cand folosesti mere felii nu le taia extrem de subtiri, ci lasa-le mai groase, pentr a-si  pastra mai bine gustul si aroma.
- Cand feliezi ouale fierte, uda putin lama cutitului si ouale se vor taia mult mai usor si mult mai frumos.
- Salata de vinete va fi multai alba si mult mai gustoasa daca vinetele se coc repede la flacara deschisa sau pe plita bine incinsa, se scurata rapid si se oparesc in apa cu putina sare pentru cateva minute, apoi se lasa pe un fund de lemn putin inclinat sa se scurga de zeama. In acest fel ele nu vor mai fi nici "grele" si se vor digera mult mai usor.
- Daca pui in supa de pui, in oala in care fierbe, 2-3 bucatele de pui fript (bucati cu tot cu os), supa va deveni cu mult mai gustoasa.

Nota (1 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Cele mai potrivite bauturi pentru a mai uita de frigul de afara

Daca frigul de afara te tine mai mult in casa, ...

Gastronomie

Reteta greceasca traditionala de mousakas

Daca ai cel putin jumatate de zi libera la disp...

Celebs & Style

Marc Anthony are o noua iubita

Marc Anthony are o noua iubita: Modelul Shanno...

Fitness

Exercitii pentru o talie de viespe

Mai este putin si primavara ne va incanta cu ra...

Fitness

Exercitii usoare pentru slabire rapida

Pentru arderea caloriilor si scaderea in greuta...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...