Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Secrete gastronomice

Publicat: 03.08.2010

secrete de bucatarie, sfaturi practice, scretele buniciiPentru ca suntem fete bune iti impartasim mai jos cateva secrete gastronimice care vor face ca mancarurile gatite de tine sa fie mult mai gustoase si mai apetisante...

- Pentru a prepara icre cat mai cremoase  foloseaseste apa minerala de la gheata sau sifon rece in timp de le bati.
- Pentru ca pestele sa nu isi piarda gustul si dulceata specifice, pestele se curata intai "pe uscat" si de-abia apoi se trece rapid printr-un jet de apa rece.
- Unge filurile de peste cu putin ulei de masline amestecat cu sucul de la o lamaie proaspta stoarsa inainte de a-l frige sau praji. Carnea se va "strange", fibra se va inmuia si peste nu se va sfarma.
- Daca faci o salata de telina, curat-o rapid si pune-o pentru 2-3 ore in apa rece cu otet inainte de preparare. In acest fel telina va ramane alba ca laptele si gustul i se va intensifica
- Daca vrei ca fasolea pastai si mazarea sa isi pastreze culoare frumoasa, verde-viu, fierbe-le in vase cu capac, si adauga in apa un varf mic de cutit de bicarbonat de sodiu.
- Spaghetele vor fi mai gustoase daca in apa in care fierb adaugam o crenguta de oregano.
- Aluatul pentru tarta va fi mult mai fin si mai gustos daca adaugi in compozitie mar ras pe razatoarea fina si o lingura de otet alb de mere..
- Dupa ce toci vinetele si nu ati pus inca uleiul, adauga un galbenus de ou crud – neaparat insa foarte proaspat. Salata ta de vinete ca avea un gust nemaipomenit de bun.
- Pentru ca ardeii sa isi pastreze culoarea vie, frumoasa si apetisanta si dupa gatire,  stropeste-i cu putina zeama de lamaie
- Foarte putin hrean pus in salata, va conferi preparatului un gust special si va intensifica celelalte arome .
- Carnatii nu vor crapa daca inainte de a-i praji ii inmoicateva minute in apa fierbinte, ii stergi bine si ii intepi din loc in loc. Mai mult, vor devenit foarte mai crocanti daca spre sfarsitul timpului de preparare o sa ii presari deasupra cu putina boia de ardei dulce.
- Vanatul cu pene (pasarile) nu se opareste. Penele se smulg, apoi pasarea se parleste, se spala bine in cateva ape si se lasa sa stea o ora in apa rece.
- Cand folosesti mere felii nu le taia extrem de subtiri, ci lasa-le mai groase, pentr a-si  pastra mai bine gustul si aroma.
- Cand feliezi ouale fierte, uda putin lama cutitului si ouale se vor taia mult mai usor si mult mai frumos.
- Salata de vinete va fi multai alba si mult mai gustoasa daca vinetele se coc repede la flacara deschisa sau pe plita bine incinsa, se scurata rapid si se oparesc in apa cu putina sare pentru cateva minute, apoi se lasa pe un fund de lemn putin inclinat sa se scurga de zeama. In acest fel ele nu vor mai fi nici "grele" si se vor digera mult mai usor.
- Daca pui in supa de pui, in oala in care fierbe, 2-3 bucatele de pui fript (bucati cu tot cu os), supa va deveni cu mult mai gustoasa.

Nota (1 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Tocana de cartofi de post

Post sau nu, toti am mancat inca din copilarie ...

Gastronomie

Carnati de casa (cu sau fara mat)

In mod sigur va plac carnatii, dar cei din come...

Celebs & Style

Mary Austin, dragostea lui Freddie Mercury

Aproape nimeni care nu este familiarizat pe dep...

Dieta Montignac

Dieta Montignac pe scurt

Michel Montignac a dezvoltat planul pentru die...

Dieta Montignac

Dieta Monti explicata pe scurt

Kim Catrall (Samantha din Sex and the City) est...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.