Sfantul Valentin: Tort de ciocolata
Publicat: 11.01.2009

Iti prezentam cea mai apreciata reteta dintre retetele pentru Sfantul Valentin sau Dragobete.
Reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin/ Dragobete este un desert fin si delicios de care iubitul sau sotul tau se va bucura nespus.
Iata asadar cum se prepara reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin sau pentru Dragobete.
Ingrediente pentru reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
Blat pentru reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
350 g ciocolata amaruie, rupta bucati
2 oua intregi
8 oua separate
350 g zahar
200 g migdale macinate
Crema pentru reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
200 g ciocolata alba, rupta bucati
200 g unt nesarat
6 linguri frisca lichida
50 ml lichior "Grand Marnier" (puteti inlocui cu Triple sec sau coniac)
Glazura pentru reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
200 g ciocolata cu lapte, rupta bucati
250 g unt nesarat
2 linguri de zahar pudra
Ornat reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
100 g ciocolata amaruie, rupta bucati
staniol auriu
Pralina pentru reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
150 g zahar tos
10 g fulgi de migdale, rumeniti
Cum se face reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
Blatul de tort, impachetat in doua randuri de folie filmogena, pus intr-o cutie inchisa ermetic, poate fi pastrat la congelator timp de 6 saptamani. Sau, tot impachetat, poate fi pastrat la frigider timp de 1 saptamana.
Cu o zi inainte de a servi tortul, pregatiti-l, inclusiv, si apoi dati la congelator.
Cu 4 ore inainte de servire, pregatiti pralina cu migdale.
apetati cu hartie pergament, pusa in trei straturi, baza si laturile unei forme rotunde, detasabile, cu diametrul de 23 cm. Inveliti forma pe dinafara cu hartie de impachetat, in trei straturi, si apoi legati cu ata. Preincalziti cuptorul la foc mic.
Topiti ciocolata amaruie pe baie de aburi; lasati-o sa se raceasca. Frecati cele 2 oua intregi cu cele 8 galbenusuri si cu zaharul, pana ce amestecul devine vascos si spumos. Incorporati migdalele si ciocolata racita.
Bateti albusurile spuma si apoi incorporati 1/4 din cantitate in amestecul de oua si ciocolata; apoi, cu miscari usoare, incorporati toata cantitatea de albusuri.
Asezati un vas rezistent, plin cu apa, in cuptor, pe nivelul inferior. Turnati compozitia de blat in forma pregatita, acoperiti-o cu hartie pergament pusa in trei straturi si dati la cuptor timp de 1 ora si 45 minute. Lasati blatul sa se raceasca in forma, timp de 15 minute, apoi scoateti-l si lasati-l sa se raceasca complet pe un gratar metalic.
Pentru a prepara crema, puneti ciocolata alba si frisca intr-un vas la bain-marie. Amestecati pana cand ciocolata se topeste. Apoi o luati de pe foc si adaugati alcoolul. Frecati untul spuma, apoi incorporati in el ciocolata topita si racita. Tineti crema cateva minute la frigider.
Taiati blatul in doua. Intoarceti stratul de deasupra si ungeti-l cu crema. Asezati deasupra celalalt strat si dati la rece. Pentru glazura, frecati untul spuma cu zaharul pudra, pana cand se topeste zaharul. Adaugati ciocolata topita la bain-marie. Ungeti tortul pe deasupra si dati la congelator.
Pentru a pregati fasia de ciocolata, taiati o bucata de pergament de 70/25 cm si pliati-o in doua, pe lungime. Topiti ciocolata amaruie la bain-marie si cand incepe sa se ingroase turnati-o pe hartie si intindeti-o cu ajutorul unui cutit cu lama lata, avand grija sa lasati o margine neregulata.
Inveliti fasia in jurul tortului, fixati-o cu scotch si dati la congelator pana cand ciocolata se intareste (cca 20 de minute). Desprindeti hartia cu grija.
Rupeti bucati mici de ornament auriu si, cu ajutorul unei pensule mici, fixati "frunzulite" pe fasia de ciocolata.
Pentru a pregati pralina, ungeti cu unt o bucata de pergament. Intr-un vas cu fundul dublu, dizolvati zaharul in 100 ml apa si apoi puneti vasul pe foc. Fierbeti siropul timp de 8-10 minute si luati de pe foc. Adaugati migdalele si turnati pralina pe hartia pregatita. Lasati sa se raceasca, rupeti bucati si ornati tortul.
Sursa: Copyright©eLady.ro - Reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin

Comentarii postate (0)
Gastronomie

Tort special cu fructe uscate si nuci pentru Craciun
Cautati un tort cu un gust unic pentru Craciun?...
Gastronomie

Cum sa topesti mai repede untul pentru prajituri?
Untul este un ingredient cheie pentru multe des...
Cele mai citite
Celebs & Style

Keanu Reeves, star in trei filme noi in 2015
Dupa ce l-au vazut in John Wick, fanii lui Kean...
Psihologie

Abuz emotional: Efectele pe termen lung
Abuzul emotional desfasurat pe o perioada scurt...
Psihologie

Cum sa ai grija de tine in vremuri de pandemie COVID
Boala. Ingrijorari legate de COVID. Probleme cu...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!
Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails