Sfantul Valentin: Tort de ciocolata
Publicat: 11.01.2009

Iti prezentam cea mai apreciata reteta dintre retetele pentru Sfantul Valentin sau Dragobete.
Reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin/ Dragobete este un desert fin si delicios de care iubitul sau sotul tau se va bucura nespus.
Iata asadar cum se prepara reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin sau pentru Dragobete.
Ingrediente pentru reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
Blat pentru reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
350 g ciocolata amaruie, rupta bucati
2 oua intregi
8 oua separate
350 g zahar
200 g migdale macinate
Crema pentru reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
200 g ciocolata alba, rupta bucati
200 g unt nesarat
6 linguri frisca lichida
50 ml lichior "Grand Marnier" (puteti inlocui cu Triple sec sau coniac)
Glazura pentru reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
200 g ciocolata cu lapte, rupta bucati
250 g unt nesarat
2 linguri de zahar pudra
Ornat reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
100 g ciocolata amaruie, rupta bucati
staniol auriu
Pralina pentru reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
150 g zahar tos
10 g fulgi de migdale, rumeniti
Cum se face reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
Blatul de tort, impachetat in doua randuri de folie filmogena, pus intr-o cutie inchisa ermetic, poate fi pastrat la congelator timp de 6 saptamani. Sau, tot impachetat, poate fi pastrat la frigider timp de 1 saptamana.
Cu o zi inainte de a servi tortul, pregatiti-l, inclusiv, si apoi dati la congelator.
Cu 4 ore inainte de servire, pregatiti pralina cu migdale.
apetati cu hartie pergament, pusa in trei straturi, baza si laturile unei forme rotunde, detasabile, cu diametrul de 23 cm. Inveliti forma pe dinafara cu hartie de impachetat, in trei straturi, si apoi legati cu ata. Preincalziti cuptorul la foc mic.
Topiti ciocolata amaruie pe baie de aburi; lasati-o sa se raceasca. Frecati cele 2 oua intregi cu cele 8 galbenusuri si cu zaharul, pana ce amestecul devine vascos si spumos. Incorporati migdalele si ciocolata racita.
Bateti albusurile spuma si apoi incorporati 1/4 din cantitate in amestecul de oua si ciocolata; apoi, cu miscari usoare, incorporati toata cantitatea de albusuri.
Asezati un vas rezistent, plin cu apa, in cuptor, pe nivelul inferior. Turnati compozitia de blat in forma pregatita, acoperiti-o cu hartie pergament pusa in trei straturi si dati la cuptor timp de 1 ora si 45 minute. Lasati blatul sa se raceasca in forma, timp de 15 minute, apoi scoateti-l si lasati-l sa se raceasca complet pe un gratar metalic.
Pentru a prepara crema, puneti ciocolata alba si frisca intr-un vas la bain-marie. Amestecati pana cand ciocolata se topeste. Apoi o luati de pe foc si adaugati alcoolul. Frecati untul spuma, apoi incorporati in el ciocolata topita si racita. Tineti crema cateva minute la frigider.
Taiati blatul in doua. Intoarceti stratul de deasupra si ungeti-l cu crema. Asezati deasupra celalalt strat si dati la rece. Pentru glazura, frecati untul spuma cu zaharul pudra, pana cand se topeste zaharul. Adaugati ciocolata topita la bain-marie. Ungeti tortul pe deasupra si dati la congelator.
Pentru a pregati fasia de ciocolata, taiati o bucata de pergament de 70/25 cm si pliati-o in doua, pe lungime. Topiti ciocolata amaruie la bain-marie si cand incepe sa se ingroase turnati-o pe hartie si intindeti-o cu ajutorul unui cutit cu lama lata, avand grija sa lasati o margine neregulata.
Inveliti fasia in jurul tortului, fixati-o cu scotch si dati la congelator pana cand ciocolata se intareste (cca 20 de minute). Desprindeti hartia cu grija.
Rupeti bucati mici de ornament auriu si, cu ajutorul unei pensule mici, fixati "frunzulite" pe fasia de ciocolata.
Pentru a pregati pralina, ungeti cu unt o bucata de pergament. Intr-un vas cu fundul dublu, dizolvati zaharul in 100 ml apa si apoi puneti vasul pe foc. Fierbeti siropul timp de 8-10 minute si luati de pe foc. Adaugati migdalele si turnati pralina pe hartia pregatita. Lasati sa se raceasca, rupeti bucati si ornati tortul.
Sursa: Copyright©eLady.ro - Reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin

Comentarii postate (0)
Gastronomie

Supa-crema de broccoli, conopida si dovlecel
Toata lumea cunoaste efectul benefic pe care il...
Cele mai citite
Celebs & Style

Jennifer Aniston si George Clooney, impreuna intr-un avion privat
Poate ca acest zbor va fi mers putin mai bine....
Relatii & Sex

Cand să optezi pentru un masaj erotic?
Masajele erotice nu mai sunt de mult un subiect...
Relatii & Sex

Jucariile pentru adulti - cat de mult le iubesc atat femeile, cat si barbatii
Popularitatea jucariilor sexuale a crescut foar...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Moda 2021, Primavara-Vara: Alexander McQueen
Tendintele modei 2021, sezonul primavara-vara 2021, casa de moda Alexander McQueen.
Vezi Galeria
Mirese si Nunti

Cum sa alegi salonul perfect pentru cea mai importanta zi din viata ta?
Nunta reprezinta unul dintre cele mai importante momente din viata tinerilor care decid sa-si uneasca destinele atat in fata lui Dumnezeu, cat si in fata celor dragi. Pe langa ceremonia de la Starea Civila si cea de la biserica, petrecerea este un aspect esential, de care mirii trebuie sa se preocupe cu multa atentie.
Frumusete - Ultimele Articole
- Importanta ustensilelor, tehnicilor si gelurilor de calitate in punerea unghiilor cu gel
- Cum sa dureze oja semipermanenta mai mult de o luna datorita acestor sfaturi de frumusete?
- Te-ai intrebat vreodata care este secretul frumusetii – pigmentii pentru machiaj ar putea fi unul
- 3 TIPS & TRICKS pentru lantisoarele suprapuse din aur
- Trei parfumuri celebre si povestea lor