Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Supa bogata de legume

Publicat: 02.02.2013

retete de supe, retete de ciorbe, retete de supa de legume, cum se face o supa de legume, retete usoare, retete vegetariene, retete vegan, retete de post


Aceasta supa de baza pentru orice meniu de familie se poate face cu orice combinatie de legume, indiferent ca sunt proaspete sau congelate. Evident ca va avea un gust un pic diferit de fiecare data, insa supa bogata de legume este o reteta usoara si poate fi usor transformata intr-o ciorba delicioasa daca fiecare membru al familei adauga putina zeama de lamaie, proaspat stoarsa, direct in farfuria proprie. Reteta poate fi usor dublata sau chiar triplata, in functie de cate persoane sunt la masa.

Supa bogata de legume: Ingrediente pentru 8 portii
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 cesti ceapa tocata sau praz taiat in felii subtiri (numai partea alba)
- 1 ceasca telina taiata in felii subtiri
- 2 lingurite condimente italiene
- Sare grunjoasa si piper
- 1,5 litri de baza pentru supe (de legume sau supa de pui)
- 1 conserva de 450 grame de rosii cubulete, in suc propriu
- 1 lingura pasta de tomate
- cca 1 kg de legume proaspete sau congelate (morcovi, porumb, fasole verde, fasole galbena lata, mazare, cartofi, dovlecel si legume (taiate in bucati mai mici sau mai mari, cum iti e mai usor)

Supa bogata de legume: Cum se prepara

- Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu. Adauga ceapa sau prazul, telina, si condimentele italiene si condimenteaza cu sare si piper. Lasa pe foc, amestecand frecvent, pana cand ceapa este translucida, (dureaza cam de la 5 pana la 8 minute).

- Adauga baza pentru supa, rosiile impreuna cu sucul lor, pasta de tomate si completeaza cu 3 cani de apa fierbinte. Adu amestecul la punctul de fierbere. Redu apoi focul la mic, si lasa sa se gateasta, cu oala descoperite, pentru 20 de minute.

- Adauga legumele in oala si da aragazul la foc mic. Fierbe, cu oala tot neacoperita, pana cand legumele sunt fragede, 20 la 25 de minute. Condimenteaza cu sare si piper, dupa cum iti e gustul. Lasa sa se raceasca inainte de depozitare.

Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Tarta delicioasa cu pere si ciocolata

Nu stim daca va plac prajiturile cu fructe, dar...

Gastronomie

Reteta pentru cele mai bune briose nemtesti: Bucte

Poate unele dintre cele mai delicioase produse ...

Celebs & Style

Robert Pattinson, imaginea Dior

Robert Pattinson, iubitul actor de cinema brit...

Cariera

TOP 5 obiceiuri toxice la locul de munca

Ți-ai stabilit un țel în ceea c...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...