Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Terina vanatoreasca

Publicat: 13.01.2008

retete cu carne de vanatDaca esti amatoare de carne de vanat si te-ai hotarat sa pregatesti o friptura din carne de cerb sau caprioara, eLady.ro iti prezinta una dintre cele mai apreciate retete cu carne de vanat: terina vanatoreasca.

Ingrediente necesare pentru terina vanatoreasca
500 g carne de cerb sau caprioara
100 g carne de porc grasa (piept)
125 g pate de gasca sau rata
125 g ficatei de pasare
50 g champignioane maro
50 ml frisca lichida
80 g esalote
100 ml coniac
sare, condimente pentru pastete
300 g slanina taiata in felii subtiri

Cum se prepara terina vanatoreasca cu carne de cerb sau caprioara
Carnea de vanat si cea de porc, ficateii si pateul se dau prin masina de tocat. Ciupercile se taie marunt, dar nu foarte, foarte mic, apoi se prajesc in niste unt, se sareaza, pipereaza. Esalotele se toaca mic si se prajesc si ele in niste unt. Ciupercile si esalotele, dupa ce s-au racit, se adauga compozitiei de carne. Se adauga frisca si jumatate din cantitatea de coniac. Se sareaza si condimenteaza.
Se tapeteaza o forma de chec cu feliile de slanina. Se toarna compozitia de carne in forma, se acopera cu marginile feliilor de slanina. Se orneaza terina cu ramurele de cimbrisor. Se toarna restul de coniac peste terina, se acopera cu folie de aluminiu (ca un capac, astfel incat sa nu intre aer) si se da la cuptorul preincalzit (180°C) 15 minute. Se scoate din cuptor, se lasa o ora la racit, apoi se da cel putin o zi (mai bine doua) la frigider.
Se serveste cu paine si o brunoise de mere. Feliile de terina se pot decora si cu niste aceto balsamico redus.

Brunoise de mere
Se taie in cuburi foarte fine un mar, Goölden Delicious de ex. Intr-o oala se pune la fiert niste vin alb (Riesling), la care se adauga miere dupa gust. Dupa ce s-a redus la jumatate, se pun merele, dar numai la foc mic-mediu, astfel incat sa nu fiarba cu bulbuci, 3 minute. Se pastreaza la frigider.
Cantitati pentru o terina intreaga:
4 mere
480 ml vin alb
4 linguri miere

Pofta buna!
Nota (2 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Snitele de pui la cuptor

Ne plac snitelele. Mult. Dar au o mare problema...

Celebs & Style

George Motoi a incetat din viata

George Motoi, un alt mare actor al Romaniei, a ...

Sarcina

Acidul folic

Nu exista mama care, insarcinata fiind, sa nu s...

Sarcina

Arsurile la stomac si refluxul gastric in sarcina

Exista multe schimbari majore in corpul tau as...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...