Tort Victoria
Publicat: 27.11.2011
Etichete:
Reteta de tort Victoria este o reteta extrem de simpla de tort cu blat pufos ca un burete, moale si pufos, care, impreuna cu dulceata si aroma zmeurei si moliciunea data de frisca care il umple este nemaipomenita. Nu degeaba era reteta favorita de prajitura a reginei Victoria, care obisnuia sa manance cate o felie la ceaiul de la ora 5 ! De aceea si tortul poarta astazi numele reginei: tort Victoria. Reteta de tort Victoria a intrat in patrimoniul universal, chiar daca, la origini, este si va ramane o reteta de prajitura tipic englezeasca.
Ingrediente pentru tortul Victoria:
- 225 de grame de unt sau margarina la temperatura camerei
- 225 de grame de zahar pudra
- 4 oua medii
- 2 lingurite de extract de vanilie sau o fiola de esenta de vanilie
- 225 grame de faina
- cca 50 ml de lapte pentru a inmuia putin compozitia
- gem sau dulceata de zmeura
- frisca
- zahar pudra pentru decorat prajitura
- un praf de sare
- 1 plic de praf de copt
Cum se face tortul Victoria:
Incalzeste-ti cuptorul la 180 C sau foc mediu spre mic. Tapeteaza doua forme de tort cu diametrul de 18cm, maxim 20 cm.
Bate cu un mixer untul si zaharul pana devine alb si pufos.
Bate ouale cu un praf de sare si praful de copt si vanilia.
Pune si faina si amesteca pana la omogenizarea perfecta.
Folosind o lingura de metal mare, adauga un pic de lapte pentru a crea un aluat cu o consistenta moluta, dar ferma.
Imparte amestecul in formele de tort si pentru 20-25 de minute sau pana cand partea de sus este aurie si blaturile de tort Victoria trec de testul cu scobitoarea (introdusa in mijlocul prajiturii, scobitoarea iese curata si uscata daca blatul este gata copt).
Scoate blaturile din cuptor si lasa-le deoparte timp de 5 minute, apoi scoate-le si din hartia de copt. Puneti-le la racit pe un grilaj.
Cand blaturile sunt perfect racite, pune blatul mai gros jos si unge-l cu gem su dulceata de zmeura. Aduaga frisca deasupra si apoi pune si cel de-al doilea blat. Presara-l cu zahar pudra.
Variatii la reteta de Tort Victoria:
Ca variatiuni, pentru umplutura poti folosi gem, crema de lamaie sau frisca, capsune, fragi, zmeura sau fructe de padure.
Prajitura „tort Victoria” se savureaza taiata in felii, la o ceasca de ceai.
Sursa: Copyright©eLady.ro - Reteta de Tort Victoria
(5 / 5)
Comentarii postate (0)
Gastronomie
Prajitura cu cirese, visine, martipan si ciocolata
O prajitura de vara care se face cat ai zice &q...
Gastronomie
Tarta delicioasa cu pere si ciocolata
Nu stim daca va plac prajiturile cu fructe, dar...
Cele mai citite
Bebelusi si Copii
Piticul tau se plictiseste repede de activitatile potrivite varstei lui? IATA ce jucarii ar putea sa ii starneasca atentia
Micutii sunt mereu fascinati de ceea ce se inta...
Bebelusi si Copii
Cum amenajezi camera bebelusului? 5 sfaturi de care sa tii cont
Cand vrei sa amenajezi camera bebelusului trebu...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti
Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!
Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails
Comenteaza
Print
