Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Tort mousse de ciocolata fara coacere

Publicat: 16.10.2015

Tort mousse de ciocolata fara coacere
Un tort de ciocolata cu aroma de portocale este usor de facut pentru ca are la baza o spuma simpla. Acest tort de mousse de ciocolata nu necesita coacere! Cu gust bogat, fin, aceasta reteta este pentru un desert delicios. Impresioneaza-ti familia si prietenii cu acest tort pentru week-end!

Tort mousse de ciocolata fara coacere: Ingrediente
Pentru baza:
- 60 grame de ciocolata neagra
- 30 grame unt nesarat
- 2 lingurite de miere
- 150 g biscuiti simpli cu ciocolata
- 100 grame miez de nuca taiat grosier cu cutitul

Pentru umplutura:
- 100 grame de ciocolata neagra
- 100 grame de ciocolată cu aroma de portocala (noi am folosit ciocolata neagra Lindt Excellence Orange Intense Noir)
- 100 grame ciocolata cu lapte
- 5 linguri smantana
- 4 oua medii, separate
- 2 linguri zahar pudra

Pentru topping:

- 5 linguri de smantana incalzita, amestecata cu cele 2 linguri de ciocolata neagra si racita apoi.

Tort mousse de ciocolata fara coacere: Cum se face
Pentru a face baza: Pune ciocolata, untul si mierea intr-o tigaie mica si lasa sa se topeasca usor la bain-marie sau la microunde. Pune biscuitii intr-un procesor de alimente pentru - face firimituri. Adauga amestecul de ciocolata peste biscuitii faramitati, amesteca bine, adauga miezul de nuca, apoi pune blatul astfel obtinut inrt-o forma de tort cu diametrul de 20 cm cu fund detasabil tapetata cu folie alimentara de plastic unsa cu unt topit. Apasa ferm cu lingura, astfel incat sa obtii un blat de grosime egala. Da apoi la frigider in timp ce faci umplutura.
Pentru a face umplutura: Se rade o parte din ciocolata neagra (aproximativ 2 linguri) si se pune deoparte pentru decorare. Pune restul de la ciocolata, impreuna cu celelalte 2 tabelete de ciocolata rupte in bucatele si smantana intr-un castron mare, pe o cratita cu apa fierbinte, la bain-marie dar NU se amesteca. Ia de pe foc cand s-a topit bine, amesteca si lasa timp de 5 minute, apoi adauga galbenusurile, unul cate unul si omogenizeaza. Ia un castron si pune-l pe o cratita cu in diametru mai mare in care ai apa clocotita. Pune albusurile in el si bate albusurile spuma cu un praf de sare ca pentru bezea, pana devin tari, apoi amesteca zaharul in ploaie incet-incet, pana albusurile devin rigide si lucioase.
Pune albusurile, lingura cu lingira in amestecul de ciocolata si alesteca incet, de jos in sus cu o spatula, pana omogenizezi crema. Scoate blatul din frigider. Toarna apoi spuma de ciocolata pe blat da la frigider pentru 3-4 ore sau, cel mai bine, peste noapte, ca sa se aseze.
Cand este gata de a fi dusa la masa, scoate tortul mousse de ciocolata din forma, taie-l in felii si dupa ce l-ai pus pe farfuriute stropeste-l cu toppingul cu linii in diagonala. Pofta buna!

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Salata de ciuperci in stil Olivier

O reteta pe care o facea mama in copilaria mea....

Gastronomie

6 alimente care nu se spala niciodata inainte de gatit

Regulile de igiena impun spalarea ingredientelo...

Celebs & Style

Robert Pattinson, imaginea Dior

Robert Pattinson, iubitul actor de cinema brit...

Casa si Gradina

Avantajele incalzirii cu peleti

Pentru ca sistemele de incalzire cu lemne au te...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!

Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...