Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Vinete in bulion pentru iarna

Publicat: 17.09.2012

Retete de conserve cu vinete, reteta de vinete in bulion, retete cu vinete, reteta de vinete la borcan, cum se fac vinetele la borcan, vinete cu bulion si usturoi, retete conserve, Retete de conserve cu vinete, reteta de vinete in bulion, retete cu vinete, reteta de vinete la borcan, cum se fac vinetele la borcan, vinete cu bulion si usturoi, retete conserve


Toamna e timpul conservelor si al muraturilor. Nu stim daca ai gustat vreodata asa ceva, insa iti garantam ca rezultatul acestei metode de a conserva vinetele pentru iarna este grozav de bun! Iata asadar reteta de vinete in bulion la borcan pentru iarna pe care eLady iti promite ca o vei placea, pentru ca vinetele preparate asa sunt bune si calde, si reci.

Reteta de vinete in bulion pentru iarna: Ingrediente

- 4 vinete marisoare, bine coapte
- 1 ardei gras
- 1 kg rosii tari
- 1 morcov mediu
- 1 ceapa potrivita
- 100 ml de ulei
- 1 capatana de usturoi, curatat si taiat feliute
- 1 lingura rasa de sare
- 5 fire cu frunze de telina
- cateva boabe de piper negru (daca vrei)

Reteta de vinete in bulion pentru iarna: Cum se prepara
Spala borcanele bine cu detergent de vase si apa fierbinte, clateste-le, lasa-le sa se usuce si sterilizeaza-le la cuptor. Apoi spala bine vinetele, sterge-le de apa si taie-le cotorul.
Vinetele se taie apoi felii groase de cca 1,5 cm si se presara cu sare. Se pun feliile de vinete intre doua tocatoare, pentru a se scurge sucul amar.
Se sterg vinetele cu un prosop de bucatarie curat sau cu prosop de hartie si se prajesc in ulei fierbinte.
Razi apoi morcovul, toci ceapa, rosiile si ardeiul, piper daca vrei, si le pui intr-o cratita cu 100 ml de apa sa fiarba.
Se asaza apoi cu grija vinetele prajite in borcan, cu felii de usturoi si frunze de telina printre ele.
Cand restul legumelor au fiert si au devenit o pasta ca un bulion (din cantitatile furnizate in aceast areteta de vinete in bulion pentru iarna obtineti cca 1 litru), cu un polonic turnati sosul fierbinte peste vinete. Misca putin borcanele, pentru a elimina eventualele bule de aer. Daca ti-a ramas ulei de la prajitul vinetelor, toarna-l in borcane.
Inchide apoi borcanele ermetic si pune-le la fiert la bain-marie pentru o ora.
Lasa-le apoi in vasul in care ai fiert borcanele, fara foc, pana se racesc singure. Se depoziteaza la loc intunecos si racoros. Pofta buna!

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 1.

Comentarii postate (1)
ilie georgetageorgetaelena1940@yahoo.com - 25/10/2012

...si eu fac pentru iarna vinete la borcan dar altfel de preparat ...cred ca ce faci tu draga ...gospodina , eu zic ,...daca las fi gasit pina sale fac eu , as fi incercat si reteta ta...dar dac mai traiesc am s-o fac la iarna mutumesc ...

Gastronomie

Cum sa topesti mai repede untul pentru prajituri?

Untul este un ingredient cheie pentru multe des...

Gastronomie

Reteta de aluat fraged ca in Ardeal

Aluatul fraged ne-a incantat de multe ori in co...

Societate

Ortodoxie: Cate feluri de post exista?

Multi dintre noi suntem de parere ca stiu exact...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!

Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...