Va aflati in:

Articole / Editorial

Nu va mai plangeti ca Romania este devastata. Este devastata pentru ca nu mai avem destui oameni destepti sa o apere

Publicat: 02.07.2020

Nu va mai plangeti ca Romania este devastata. Este devastata pentru ca nu mai avem destui oameni destepti sa o apere
Toata lumea se plange de faptul ca resursele economice ale Romaniei sunt exploatate de catre straini, spre folosul si profitul lor si spre injugarea si subjugarea poporului roman, Nu am vazit insa pe nimeni pana acum sa sa planga de faptul ca poate cea mai importanta resursa naturala a Romaniei, OAMENII INTELIGENTI SI PROFESIONISTI au fost alungati din tara din 1990 incoace prin politici abjecte.

Inconstient sau nu, toti givernantii nostri de pana acum NU AU FACUT NIMIC pentru a opri exodul si nici pentru a investi in educatie, ca sa ne crestem macar altii noi.
Nu, am dus invatamanatul de rapa, pe oamenii munictoti si inteligenti i-am facut sa plece ca sa putem manevra mai bine pe cei ramasi, pe ai caror copii ii putem creste prosti, spalati de creier, usor de dus de nas.

Ne-au interesat, ca popor, promisiunile si pomenile, scaunele caldute, kilul de zahar, kilul de ulei si galeata, nu ne-am gandit mai departe de varful nasului.

Inca sunt de parere ca sansa Romaniei (si a lumii intregi) este guvernarea nationala pe baza meritocratiei, ca am vazut ca din democratia in care votul meu este egal cu al unuia care nu stie sa se semneze(am spus asta de mii de ori!), in care votul unui profesor universitar in Economie sau al unui specialist in geo-politica sau al unui general de armata specializat in geo-politica este egal cu al fiecarui Gica, al foecarui betiv de la birtul din fiecare colt de strada din tara asta, nu vom ajunge nicaieri unde sa ne fie bine.
Nu ca ne vor manca cainii, cum zice vorba aia populara, insa nici cainii nu vor mai vrea sa ne manance.

Insa cum sa conduci o tara cu meritocratie cand avem peste jumatate de tara analfabeta-functional?
Cine si pe ce criterii va evalua meritocratii cand coruptia a patruns pana la cel mai inalt nivel academic?

Cei mai multi dintre oamenii cu adevarat pregatiti au fost recrutati si au plecat din tara. Cei ramasi sunt ori lasi, ori scarbiti pentru ca in politica ori faci ca eim ori zbori! Ori te manjesti, ori esti desfiintat.

Nivelul invatamantului universitar a scazut dramatic de cand cu aparitia asa-ziselor facultati "particulare". Cunosc oameni cu doua-trei diplome universitare incapabile sa se exprime in sris sau vorbit, incapabile sa inteleaga lucruri simple pentru ca gandesc unilateral sau pentru ca si-au cumparat, pus si simplu, diplomele.

Vreti o tara cu un viitor mai bun pentru copiii vostri?
Nu le mai aranjati exemanele, nu le mai spuneti "bravo" cand iau cu greu un 5 amarat.

Fiti-le exemple imediate, cititi, nu mai stati gura-casca pe telefoane, investiti-va timpul in educatia copiilor vostri.
Nu, nu e nici o smecherie sa le spuneti ca trebuie sa invete bine ca sa isi gaseasca afara un post bun. Smecheria adevarata este sa cresteti oameni CAPABILI SA SE RIDICE PE EI RIDICAND IN ACELASI TIMP NIVELUL TARII IN CARE S-AU NASCUT!

Am auzit de-a lungul timpul parinti care se laudau ca lor nu le place sa citeasca in fata copiilor. Copiii isi copiaza parintii, sunt oglinzile lor. Si apoi cum sa le ceara sa isi faca lectiile si sa invete cand actul invatarii nu poate exista fara lectura, fara construirea unui mod de gandire logic, prin acumularea de informatii care sa ii faca capabili sa vada si padurea, nu doar un singur copac.

Nu va mai plangeti ca Romania este devastata. Este devastata pentru ca NU MAI AVEM OAMENI DESTEPTI SA O APERE!
Text: Diana (ma puteti urmari si pe facebook)
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)
Newsletter elady

Mirese si Nunti

De ce sa faci nunta la palat? Descopera cele mai importante avantaje!

Organizarea unei nunti este un proces complex, in timpul caruia viitorii miri trebuie sa fie foarte atenti la toate detaliile, incepand de la locatia pe care o aleg si pana la mancarea pe care o vor servi invitatilor...