Va aflati in:

Articole / Mirese si Nunti

2009: Rochii de mireasa

Publicat: 14.03.2007

Rochii de mireasa pentru 2007Cand toti ochii sunt atinti asupra miresei este important ca aceasta sa arate minunat. Pentru a-ti pune in valoare farmecul trebuie sa alegi rochia de mireasa care se potriveste siluetei si personalitatii tale.
Dar cum pe piata exista atatea modele de rochii de mireasa este destul de dificil s-o gasesti pe cea care ti s-ar potrivi cel mai bine. Pentru a putea face alegerea corecta trebuie sa stii care este originea traditiilor care se mai pastreaza si astazi cand este vorba de o nunta.

Rochii de mireasa: traditii
In secolele trecute odraslele familiilor instarite aveau parte de nunti mari cu foarte multi invitati si meniuri alese.
Imbracamintea mirelui si a miresei era cea mai buna modalitatea de a arata cat de bogata este familia respectiva.
Tocmai de aceea mireasa purta o rochie foarte scumpa "impodobita" cu cat mai multe bijuterii. Existau o multime de culori si modele pentru rochiile de mireasa.
Cu cat rochia era mai mare, cu atat era considerata mai frumoasa. Stilul rochiei de mireasa era influentat de clasa sociala a viitoarei sotiei.
Din cauza saraciei persoanele din clasele de jos nici nu-si permiteau sa faca o petrecere de nunta. Miresele care proveneau din familiile sarace purtau la nunta hainele cu care mergeau in fiecare duminica la biserica pentru ca nu-si permiteau sa cumpere o rochie de mireasa.
Bineinteles ca modelul unei rochii de mireasa varia in functie de trendul sezonului. Totusi tendintele erau dictate de clasa sociala care avea cei mai multi bani.
Rochia de mireasa alba a inceput sa se poarte din era Reginei Victoria.
Aceasta a aratat atat de bine imbracata intr-o rochie alba de mireasa incat a impus o noua tendinta in moda. Pana in 1840, anul in care s-a casatorit Regina Victoria, rochiile de mireasa puteau sa aiba orice culoare.

Tendinte rochii de mireasaTendinte rochii de mireasa
In zilele noastre exista modele de rochii de mireasa care sa satisfaca cele mai variate gusturi.
Dar mai sunt si alti factori de care trebuie sa tii cont cand iti alegi rochia de mireasa, cum ar fi pretul si locatia unde se tine nunta.
Daca dispui de un buget consistent poti apela la serviciile unui creator de moda pentru a-ti face rochia de mireasa.
Dar daca petrecerea de nunta nu este foarte pretentioasa nu are rost sa cheltuiesti o suma enorma pe rochie.
Poti sa-ti cumperi o rochie de mireasa frumoasa si fara sa cheltuiesti o avere.
Exista atatea modele de rochii de mireasa: albe sau colorate, scurte sau lungi, scumpe sau ieftine, incat nu ai nevoie decat de rabdare pentru a o gasi pe cea in care arati minunat.
Multe persoane considera ca nu are rost sa cheltuiesti foarte mult pe o rochie pe care nu o porti decat o singura data in viata.
In plus, daca nu cumperi o rochie foarte scumpa iti vor ramane mai multi bani pentru luna de miere.
Exista insa si persoane care vor sa lase rochia mostenire fiicei sau nepotei, iar in aceasta situatie o investitie mare se justifica.
O data rochia aleasa nu trebuie sa uiti de accesorii.
Noi iti uram casa de piatra!
Intra si vorbeste cu noi pe forum!


Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Mirese si Nunti

Cum sa ai o nunta de vis fara sa faci datorii!

In conditiile in care nu dispui intotdeauna de ...

Celebs & Style

Meryl Streep pe coperta Vogue

Cu doua premii Oscar (si nu mai putin de 16 no...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta

Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara