Va aflati in:

Articole / Regim si Diete

Dieta bolnavilor de ulcer

Publicat: 06.05.2007

dieta in ulcerCel putin o persoana din zece va suferi de ulcer de-a lungul vietii sale.
Fie ca este localizat la nivelul stomacului sau al duodenului, pentru ca tratamentul sa dea rezultate trebuie sa renuntam la anumite alimente care pot face foarte mult rau.

Reguli alimentare pentru bolnavii de ulcer
Alimentatia corecta este un mijloc terapeutic important, in cazul ulcerului, motiv pentru care trebuie respectate o serie de reguli.
- Medicii specialisti considera ca o componenta importanta o constituie orarul meselor. Luati cel putin trei mese pe zi, nu sariti peste ele (sunt de preferat cinci - sase mese, dar mai reduse cantitativ).
- Mancati in liniste si fara graba.
- Mestecati bine hrana.
- Nu consumati alimentele prea reci sau prea fierbinti.
- Preparati alimentele prin fierbere, inabusire sau la gratar, in nici un caz prin prajire.

Alimente permise bolnavilor de ulcer
Medicii de sppecialitate considera ca in dieta bolnavilor de ulcer pot fi incluse urmatoarele alimente: carne slaba de vaca, vitel, pasare, peste slab, sunca slaba, parizer, crenvursti, legume bine fierte sub forma de piureuri, budinci sau sufleuri, lapte dulce, smantana, unt, branza proaspata de vaci, cas, urda, oua proaspete fierte moi sau sub forma de ochiuri romanesti, ulei, fainoase - gris, orez, paste fainoase, paine veche de o zi, biscuiti, dulciuri sub forma de budinci sau prajituri cu aluat uscat, fructe dulci si bine coapte (fara samburi si coji), ceaiuri de menta, musetel, sunatoare, tei, apa minerala plata, sucuri crude de morcovi, mere, piersici.

Alimente interzise bolnavilor de ulcer
Sunt interzise in boala ulceroasa: alcoolul, cafeaua, ceaiul negru, bauturile carbogazoase, bauturile acre sau fierbinti, carnea grasa sarata, afumata sau preparata prin prajire, pestele gras, sarat, afumat, conservele de peste, branzeturile fermentate, sarate, afumate, laptele batut, iaurtul, untura, slanina, rantasurile, maioneza, painea moale, prajita, painea neagra, pesmet prajit, dulciurile concentrate (marmelada, dulceata, ciocolata, aluaturi dospite proaspete, foietaje), zarzavaturile crude fibroase, cu celuloza dura (castraveti, ridichi, sfecla, varza alba, fasole uscata, linte, vinete, rosii), ceapa, usturoi, ardei iute, fructe crude sau acre, nuci, alune, migdale, condimente iuti si iritante (piper, boia, hrean, mustar, otet).
Nota: Inainte de a incepe orice fel de regim alimentar, consultati-va medicul.

Nota (1 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 1.

Comentarii postate (1)
daniela - 23/05/2008

ESTE BINE DE STIUT DIN CE CAUZA S-A FACUT ULCERUL ...PT CA DACA ESTE UN DUODEN AFECTAT DE FIERE BONLAVA ATUNCI NU PUTEM MANCA ANUMITE ALIMENTE CUM AR FI:SMANTANA OUALE,UNTUL ..SUNT TOATE ALIMENTE DESTUL DE GRASE SI POT PROVOCA PROBLEME F MARI ...DIN CAUZA CA FIEREA SE VARSA IN STOMAC SI ATUNCI PUTEM AJUNGE CHIAR LA OPERATIII

Regim si Diete

Cum poti slabi rapid pana la Craciun

Descopera cum poti slabi rapid pana la Craciun!...

Regim si Diete

Regimul japonez

Femeile japoneze au ceva aparte care te face sa...

Celebs & Style

Top 5 religii in voga la Hollywood

Iisus sau Allah, Buddha sau Shiva? Cine a spus ...

Gastronomie

Salata de ciuperci in stil Olivier

O reteta pe care o facea mama in copilaria mea....

Gastronomie

Retete machedonesti: Piperchi targasiti

Am văzut pe net o mulțime de variant...

In forum despre Regim si Diete
Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...