Va aflati in:

Articole / Societate

Femeile conduc mai prost decat barbatii? Un mit demontat!

Publicat: 16.12.2020

Femeile conduc mai prost decat barbatii? Un mit demontat!
Pentru foarte multi dintre soferii barbati, femeile la volan sunt un pericol pentru ca acestia considera ca femeile nu stiu sa conduca, nu stiu sa parcheze, li se opreste des motorul si blocheaza des intersectiile. Chestionare-az.ro atrage atentia aspra faptului ca astfel de idei sunt doar prejudecati. Iata de ce!

Femeile care urmeaza sa dea de permis rezolva chestionare auto la fel ca barbatii
In ceea ce priveste pregatirea pentru examenul auto, femeile rezolva si ele chestionare auto 2021 la fel cum fac si barbatii inainte de a sustine examenul. Prin urmare, se poate deduce logic ambele doua categorii se pregatesc la fel pentru a lua examenul – poate ca femeile sunt chiar mai disciplinate cand vine vorba despre orele pe care le aloca pentru studiu.

Ce spune statistica despre comportamentul femelilor la volan raportat la cel al barbatilor
Analizand statistica si cifrele legate de accidente se poate concluziona ca femeile sunt mai atente decat barbatii. Conform unor studii realizate in Marea Britanie, cele mai multe femei nu iau din prima permisul, insa dupa ce trec examenul sunt soferi mult mai responsabili decat barbatii.
Conform acelorasi studii, barbatii produc mai multe probleme in trafic decat femeile. Din cele 600.000 de greseli grave si notabile facute de conducatorii auto din Marea Britanie, 79% au fost facute de barbati.

Aceste date arata si ca 1% din soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice sunt femei, in timp ce restul sunt barbati. De asemenea, din 5 soferi care iau amenda pentru sofat neglijent, 4 sunt barbati.
In studiul implementat de its4woman s-a dovedit ca femeile sunt mult mai precaute atunci cand accelereaza. De asemenea, tot femeile sunt si cele care actioneaza frana la timp.

Cercetatorii au tras concluzia ca femeile care activeaza in domenii cum ar fi stiinta, sunt soferi mult mai buni si 72% dintre aceste persoane sunt considerate conducatori auto precauti.
Chiar daca in competitiile auto participa in mare parte barbati si sunt mai putine realizari obtinute de femei, sunt tot mai multe studii care dovedesc faptul ca in sofatul pe domeniul public, femeile stau mai bine decat barbatii.

O alta cercetare britanica realizata pe un esantion de 700 de conducatori auto, femei si babati, a dovedit ca femeile conduc mai prudent si mai eficient decat barbatii. In acest studiu nu au fost vizate insa capacitatea de a parca, de a depasi limitele de viteza si de a ajunge intr-un timp mai scurt la destinatie. In acest studiu s-a plecat de la ideea ca un sofer bun este un sofer care respecta legea. Rezultatele din analiza sociologica au fost obtinute cu ajutorul intrebarilor puse intr-un chestionar.

In concluzie, chiar daca barbatilor le place sa considere ca se descurca mai bine decat femeile la volan, in realitate se poate vedea cu usurinta ca nu este asa. Barbatii iau mai multe amenzi din cauza vitezei si primesc mai multe puncte de penalizare in comparatie cu femeile.
De asemenea, un factor care determina comportamentul gresit la volan din partea barbatilor este tocmai faptul ca se considera soferi mai buni, ceea ce ii face sa devina aroganti si agresivi atunci cand intalnesc femei in trafic.


Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Societate

Respectul este o strada cu doua sensuri

Sa incheiem pentru totdeauna dictatura ignorant...

Celebs & Style

Halle Berry va lansa o linie de lenjerie intima

Actrita Halle Berry va lansa in 2015 in magazi...

Moda

Ce accesorii se potrivesc la tenisi?

Tenisii sunt cele mai versatile incaltari din g...

Moda

6 motive pentru care merita sa optezi pentru bijuteriile din argint 925

Orice tinuta de zi sau de seara poate fi pusa i...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

TOP 10 reguli de fashion daca esti invitata la o nunta

Deoarece sezonul de nunti se apropie cu pasi repezi, invitatiile incep si ele sa apara, iar invitatii de la nunti, in special invitatele, incep sa isi planifice cu nerabdare tinutele pentru evenimentele care urmeaza la vara...