Va aflati in:

Articole / Tu faci diferenta!

Nimeni nu poate gandi cand se afla sub imperiul fricii, al nervilor, al dihoniei

Publicat: 30.09.2022

Nimeni nu poate gandi cand se afla sub imperiul fricii, al nervilor, al dihoniei
Citesc ceea ce scriu prietenii de pe fb. Vad ce subiecte ii intereseaza pe oameni. In ultima vreme, mai toti sunt absorbiti de razboi, politica, de pandemie si urmarile ei, de certuri intre mai-marii zilei si de ce tampenii mai fac si mai spun unii sau altii, de "inutilitarea" religiei si a familiilor.
 Peste tot scandaluri, paruieli, injurii sau aplauze in cor. Extrem de rar, echidistanta, logica.

Observ ca foarte putini sunt interesati de sanatatea mintala, desi ar trebui sa fie cel mai important lucru de care sa avem grija in aceste vremuri in care negrul ne este prezentat drept alb, moralul drept intoleranta, pacatul drept motiv de mandrie, moartea drept facatoare de pace, insulta drept argument suprem.

Cumva oamenii nu inteleg ca nivelul presiunii, al stresului la care suntem supusi fiecare dintre noi, este amplificat de fiecare discutie in contradictoriu pe teme precum exista sau nu efecte adverse ale vaccinurilor Covid19, exista sau nu o conspiratie planetara, este BOR responsabila pentru caftelile administrate in familie mai des decat agheasma, are legetebechiuul mai multe drepturi decat plictisitorii astia hetero si asa mai departe.

Vad cum ne consumam energiile si ne expunem de fapt propriile dureri tinand cu o parte sau alta, vociferand, injurand, alimentandu-ne singuri cu RAU.
Vad cum suntem orbiti, iremediabil, de paiul din ochii celorlalti, ignorand barnele din proprii globi oculari.

Vad cum toti avem solutii pentru orice. Mai putin pentru repararea propriilor noastre existente, care au luat-o la vale.

Stim si dam sfaturi necerute tuturor despre cum sa isi carpeasca rotile bicicletelor, cand noua ne sufla vantul in cur, ca avem izmenele rupte in dos.
Ne pierdem in nimicuri si ne umplem mintile deja tulburate cu GUNOAIELE ALTORA, la care adaugam propriile mizerii, intr-un tot care ne imbolnaveste si ne innebuneste. La propriu.

Pentru ca nu Covid19, nu vaccinurile, nu razboiul au facut si fac cele mai multe victime.
Ci delirul acesta generalizat care ne face pe ABSOLUT TOTI candidatii perfecti pentru tratamente psihiatrice.

Omenirea nu va gasi niciodata vreo solutie pentru absolut nimic atata timp cat nu suntem sanatosi la cap. Cat nu suntem rationali, cat nu suntem stapaniti de umori.
Dumnezeu ne-a dat minte sa o folosim. Sa gandim. Insa nimeni nu poate gandi cand se afla sub imperiul fricii, al nervilor, al dihoniei.

Text: Diana (ma puteti urmari si pe facebook)
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Tu faci diferenta!

Ce este rucola?

Mesaj de la Olga:Doream sa stiu ce este rucola,...

Tu faci diferenta!

Ce sunt ciocurile la coloana?

Eva, o cititoare de-ale noastre ne-a trimis urm...

Celebs & Style

Marc Anthony are o noua iubita

Marc Anthony are o noua iubita: Modelul Shanno...

Societate

Cele mai indragite flori de catre femei

Femeile, cu precadere cele sensibile si romanti...

Societate

Top 5 motive pentru care merita sa cumperi flori online in Bucuresti

Adesea, suntem mult prea grabiti pentru a mai f...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...