Va aflati in:

Articole / Bebelusi si Copii

Cele mai importante motive pentru care copiii ar trebui sa invete limba franceza

Publicat: 28.06.2020

Cele mai importante motive pentru care copiii ar trebui sa invete limba franceza
Parintii care vor ca micutii sa invete o limba straina, dar vor sa evite pe cat posibil limba engleza considerand ca acestia o invata din desene animate sau de la scoala, pot alege franceza, iar stewartenglishschool.com explica de ce este utila limba franceza si de ce ar trebui sa fie o optiune pentru copii.
Limba franceza este o limba raspandita. De fapt, se numara printre cele mai raspandite limbi din lume. Este vorbita de peste 150 de milioane de vorbitori nativi si mai sunt 200 de milioane de oameni care o folosesc ca limba secundara. De asemenea, sunt peste 200 de milioane de oameni care invata aceasta limba ca si limba straina. Limba franceza a fost inclusa si in scoli in numeroase tari din intreaga lume.

Dezvoltarea gandirii copilului
Copiii care participa la cursuri de limba franceza isi dezvolta foarte bine gandirea si reusesc sa faca mai usor conexiuni pentru ca vor face mereu paralele intre cuvintele noi pe care le invata si aceleasi notiuni in limba materna. Acest lucru duce cu siguranta la obtinerea unor rezultate scolare mult mai bune pe termen lung si ajuta foarte mult copilul sa invete bine chiar si stiinte reale.

Dezvoltarea vocabularului

In timpul unui curs franceza online copii acestia isi dezvolta foarte mult si vocabularul deoarece pot intalni cuvinte complet noi pe care nu le-au mai folosit nici in limba materna. Astfel vocabularul copilului se poate dezvolta considerabil in limba nativa chiar si atunci cand face cursuri de franceaza. Aceste cursuri ulterior vor dezvolta imaginatia copilului pentru ca acesta trebuie sa citeasca povesti in alte limbi pe care sa le traduca.

Romanii au un foarte mare avantaj atunci cand invata limba franceza, avand in vedere faptul ca limba romana si franceza au radacini comune si numeroase cuvinte similare pe care romana le-a imprumutat de la franceza. Inca din anul 1993 Romania este o parte din tarile francofone, La Francophonie este o organizatie internationala din care fac parte tarile afiliate cu cultura franceza sau cu limba franceza.
Romania este tara in care franceza este inteleasa de doar 25% din populatie datorita legaturilor stranse cu Franta pe care a avut-o in secolele trecute. Limba franceza ajuta si la un mai bun acces la celelalte limbi de origine latina cum sunt italiana, spaniola si portugheza.

Accesul la mai multe burse de studiu

Cu ajutorul limbii franceze elevul poate accesa mai multe burse de studiu in universitatile din Franta, acestea fiind unele dintre cele mai bune din UE si din toata lumea. De asemenea, sunt si alte universitati foarte bune care solicita la admitere limba franceza sau cunoasterea a minim doua limbi straine.
Toate aceste motive sunt suficiente pentru ca limba franceza sa fie inclusa in programa de studiu si pentru ca cei mici sa urmeze cursuri in acest sens, astfel incat sa invete limbile straine de cand sunt mici si sa se perfectioneze pe masura ce cresc.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Bebelusi si Copii

Care este cel mai potrivit cadou pentru copilul tau?

Suntem pe ultima suta de metri in ceea ce prive...

Celebs & Style

Grammy 2013: De ce a tipat Adele la Chris Brown

Adele a parut pentru un moment ca tipa nervoas...

Cultura

Sfintii 40 de Mucenici

In fiecare an, pe data de 9 martie, credincios...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa alegi salonul perfect pentru cea mai importanta zi din viata ta?

Nunta reprezinta unul dintre cele mai importante momente din viata tinerilor care decid sa-si uneasca destinele atat in fata lui Dumnezeu, cat si in fata celor dragi. Pe langa ceremonia de la Starea Civila si cea de la biserica, petrecerea este un aspect esential, de care mirii trebuie sa se preocupe cu multa atentie.