Va aflati in:

Articole / Cariera

Ce faci dupa facultate?

Publicat: 09.03.2006

Facultate

In momentul in care te trezesti in ipostaza de proaspata absolventa a unei facultati probabil esti extrem de entuziasmata si optimista, ai putere de lucru si esti deschisa la nou. Toate par a fi de partea ta, iar ofertele de joburi ar trebui sa inceapa sa curga inspre tine, dar, din pacate, lucrurile nu stau chiar asa de roz, in cele mai multe cazuri.

Cei mai relaxati stau cei care au mai lucrat si in facultate, in special daca jobul a fost in domeniul in care au studiat. Acestia pot pune ceva experienta la CV si stiu deja in mare ce presupune angajarea si pastrarea unui loc de munca. Totusi, poate faci parte dintre studentii care au urmat facultati destul de grele care nu le-au mai lasat timp si pentru altceva, sau poate pur si simplu ai preferat sa te mai distrezi un pic, din moment ce tot vei munci pentru restul vietii. Daca te afli in aceasta categorie s-ar putea sa te simti putin debusolata. Acum nu vei mai putea sta in camin cu un milion pe luna si chiar daca parintii isi permit sa te mai sustina o perioada te vei simti presata sa iti castigi singura existenta.

In primul rand, daca vrei sa te angajezi trebuie sa cauti bineinteles un job. Poti incerca pe site-uri sau ziare specializate in anunturi de acest tip sau poti da sfoara in tara printre cunostinte si prieteni ca iti cauti un loc de munca si sa ii rogi sa te anunte daca afla o informatie care ar putea fi utila pentru tine.

Nu te descuraja din cauza ca nu prea ai ce scrie in CV, pentru ca sunt unele firme care isi doresc sa formeze omul de la zero si atunci experienta nu conteaza catusi de putin. Alte companii apeleaza la serviciile proaspetilor absolventi si din cauza ca acestia au pretentii salariale mult mai modeste si in plus firmele primesc subventii de la stat pentru angajarea lor.

Un alt eveniment unde poti merge in cautarea unui loc de munca este "Targul de joburi". Mai nou, fiecare facultate mare organizeaza anual sau semestrial un astfel de targ asa ca fii cu ochii in patru. La astfel de evenimente contactul cu angajatorii este direct, asa ca ei pot trece cu usurinta peste un CV cam "subtirel" daca stii cum sa vorbesti si lasi o impresie buna.

Evita cu orice pret afacerile de genul "Cum sa te imbogatesti peste noapte" sau "Lucrezi acasa si iti fixezi singur castigurile" . Acestea nu sunt altceva decat escrocherii in care in final se ajunge la ceva de genul: "Tot ce trebuie sa faci este sa platesti o mica suma de x lei sau sa cumperi a jumatate de pret cutare set de produse". Nu fi naiva si nu te amagi singura!

Daca in sfarsit esti chemata la interviu nu fi complexata de lipsa ta de experienta, ai multe alte atuuri pe care le poti sublinia: puterea de munca, entuziasmul, flexibilitateA, dorinta de a evolua profesional, etc.

Asadar fii increzatoare in fortele proprii si plina de optimism. Daca esti serioasa, entuziasta si ai o personalitate placuta, lipsa ta de experienta ar putea trece neobservata.
Multa bafta!
Intra si vorbeste cu noi pe forum!

Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Cariera

Cum sa iti faci o firma

Actele necesare pentru o infiintare de societat...

Celebs & Style

Prigoana vs Bahmu: Si totusi exista iubire...

O fi de vina primavara sau pur si simplu acest...

Horoscop

Horoscop pentru Sfantul Valentin 2016

Destinul tau sentimental este scris in stele!&n...

Horoscop

Horoscop 2015 zodia Capricorn

Horoscop 2015 CapricornAnul 2015 pentru Caprico...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...