Va aflati in:

Articole / Cariera

Cele mai bune joburi pentru introvertiti si extrovertiti

Publicat: 02.10.2019

Cele mai bune joburi pentru introvertiti si extrovertiti
Unii dintre noi suntem mai introvertiti - mai timizi si introspectivi, oameni care isi epuizeaza energia cand sunt pusi in grupuri mari de oameni - in timp ce altii sunt mai extrovertiti, mai vorbareti, mai sociali si energizati cand se afla in jurul altor persoane.
Iar aceste trasaturide personalitate nu ne influenteaza doar deciziile noastre despre ce sa facem intr-o seara de vineri; o inclinare spre mai multa introversiune sau extroversiune ne poate ajuta, de asemenea, sa alegem cele mai bune cariere, cele mai bune merserii pentru tipurile noastre de personalitate unice.

Aici sunt cele mai bune optiuni de meserii si joburi care pot constitui o cariera de succes pentru introvertiti si extrovertiti, potrivit unui expert.

Cele mai bune meserii / locuri de munca pentru introvertiti
Joburi creative: „Introverti creatori pot fi potriviti pentru domenii si pozitii care necesita mult spatiu pentru imaginatie si inventivitate, lucrand ca antreprenori, marketeri sau graficieni. De exemplu, introvertitii ar putea iubi sa fii un scriitor de continut. A scrie bine necesita atat creativitate, cat si atentie deosebita. Adesea, scriitorii prefera sa lucreze singuri, astfel incat sa isi poata concentra eforturile pe cercetarea, scrierea si editarea.

Munca independenta: Introvertitii care sunt autoincepatori si au nevoie de motivatie si validare externa mai mica decat extrovertitii exceleaza adesea in pozitii sau roluri independente care necesita o lunga perioada de munca singura sau nesupravegheata.

Munca extrem de tehnica: unii introvertiti prefera sa gandeasca lucrurile si sa adopte o abordare mai amanuntita a activitatii lor. Aceste tipuri de introvertiti tind sa gaseasca succes in industrii si roluri care necesita o multime de solutionare de probleme sau procese implicate. De exemplu, un introvertit ar putea sa functioneze ca un om de stiinta alimentara, un job care necesita multa creativitate, cercetare si rezolvarea problemelor - toate abilitatile care joaca la punctele forte ale unui introvert.

Cele mai bune meserii /jocuri pentru extrovertiti
Munca determinata de risc: extrovertitii ar putea avea o toleranta mai mare la risc decat introvertitii. Si astfel, extrovertitii carora le place sa incerce lucruri noi, asumandu-si riscuri calculate si stimuland inovatia si cresterea companiei vor prospera probabil in roluri precum comerciantii si investitorii de actiuni. Un extrovertit ar putea fi fericit ca reprezentant al vanzarilor, deoarece construirea relatiilor si persuasiunea se afla in centrul vanzarilor - ambele costume puternice printre majoritatea extrovertitilor. Negocierea si luarea de decizii in impulsul momentului sunt, de asemenea, cerinte majore ale acestui rol.

Munca grea in retea: Unele campuri necesita mai multa retea decat altele, astfel incat extrovertitii care prefera setarile sociale si le place sa vorbeasca cu altii exceleaza deseori in aceste tipuri de locuri de munca. O pozitie de resurse umane ar putea fi, de asemenea, perfecta pentru un extrovertit. Resursele umane este un domeniu social. Postul solicita sa lucreze bine cu altii - de la facilitarea angajarilor noi pana la gestionarea conflictelor si oferirea de indrumare si indrumare.

Joburi care se schimba rapid:
Extrovertitii care sunt entuziasmati de schimbare tind sa se descurce mai bine in campuri care sunt in continua evolutie sau necesita invatarea de lucruri noi pe masura ce apar. Un loc de munca care ar putea fi adecvat pentru un extrovertit ar putea lucra ca consilier financiar - intrucat industria financiara se invarte adesea in jurul schimbarii si ofera alte oportunitati pentru extrovertiti sa exceleze. Extrovertii pot fi uneori mai increzatori in propriile evaluari ale altora. In timp ce unii introvertiti se pot lupta sa ofere cuiva sfaturi intr-o zona la fel de semnificativa precum banii, multi extrovertiti au siguranta de a-i ajuta pe ceilalti cu planificarea financiara. In plus, planificatorii financiari isi dezvolta adesea afacerea prin desfasurarea de seminarii, ateliere si crearea de retele.

Desigur, indiferent daca va identificati ca un introvertit, extrovertit sau ambivalent, posibilitatile de cariera sunt interminabile. Si conectarea cu un recrutor executiv - sau cu cineva care cunoaste nuantele unui anumit loc de munca si ale echipei respective - poate parcurge un drum lung pentru a ajuta la identificarea rolului si a mediului potrivit pentru tine.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Cariera

Tranzactionarea Forex, o solutie excelenta pentru mamele casnice

Meseria de mama este foarte grea, majoritatea f...

Mirese si Nunti

Cateva lucruri despre planificarea nuntii

Este sau nu este sezonul nuntilor, cateva sftur...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa te casatoresti? Iata cum decizi ce bauturi alcoolice sa servesti invitatilor!

Nuntile romanesti presupun intotdeauna mancare multa, dar mai ales bauturi alcoolice care sa dea tonul distractiei si sa mentina atmosfera pana dimineata. Pana aici, totul simplu. In fapt, multe cupluri intampina dificultati in a se decide ce nu trebuie sa lipseasca din bar.