Va aflati in:

Articole / Casa si Gradina

Cum sa iti dai seama ca ai nevoie de anvelope noi?

Publicat: 11.02.2019

Cum să iți dai seama că ai nevoie de anvelope noi?
Așa cum  te dor picioarele după o plimbare lungă, anvelopele mașinii se deteriorează de fiecare dată când conduci. Acesta nu este un semn de conducere proastă  ci mai degrabă un fapt inevitabil. Anvelopele devin vechi și uzate. O anvelopă  defectă în timp ce conduci poate fi catastrofală, determinând mașina să nu mai  poată fi controlată sau  chiar să te lase în mijlocul  drumului, fără o cale ușoară de a ajunge acasă.

De aceea, vrei să știi când anvelopele tale nu sunt într-o stare perfectă astfel încât să poți obține altele noi înainte că ceva să meargă prost. Desigur, dacă ai o verificare mecanică asupra mașinii tale periodic, vei ști dacă anvelopele trebuie schimbate, dar există  și alte lucruri care să iți semnalizeze că există probleme cu cauciucurile, și este indicat să urmărești aceste semne pentru a nu fi luat prin surprindere în situații nefericite.

Cum să iți dai seama că ai nevoie de anvelope noi
Cât de vechi sunt anvelopele tale?

Indiferent de uzura benzii de rulare, mulți producători de autovehicule recomandă în general să iți înlocuiești anvelopele după șase ani. Majoritatea producătorilor de pneuri ne recomandă să înlocuim anvelopele la 10 ani. Verifică  recomandările specifice producătorului analizand cu atentie anvelopele.

Cum să iți dai seama că ai nevoie de anvelope noi?
Verifică suprafața benzii de rulare

În cazul celor de vară, limita legală de uzură a adâncimii benzii este de 1.6 mm în timp ce în cazul anvelopelor de iarnă este de 4 mm. Așadar, trebuie să verifici periodic și dacă este egală sau cu puțin sub aceasta, atunci recomandăm ca anvelopele să fie schimbate.

Anvelopele tale joacă sau fac zgomote neobișnuite în timpul mersului?
Vibrația mașinii este vizibilă atunci când conduci? Acest lucru ar putea indica probleme și pericol potențial pe drum.Cu toate că acest aspect ar putea reprezenta doar montarea incorectă a anvelopelor, ele nefiind echilibrate corespunzător sau nealiniate, poate fi și un semn al uzurii cauciucurilor. Dacă te întâlnești cu aceste semne, iți sugerăm să apelezi la o vulcanizare pentru a primi confirmarea că ai nevoie de anvelope noi.

Cum afectează condițiile meteorologice anvelopele mașinii tale?
Expunerea la căldură și la razele ultraviolete ale soarelui poate provoca modificări structurale ale anvelopei. De fapt, orice condiții meteorologice extreme - de la temperaturi scăzute, gheață și zăpadă până la căldură - combinate cu roci, gropi și  alte condiții de drum pot să iți deterioreze anvelopele. De aceea, asigură-te că alegi anvelopa potrivită pentru climă și sezon.

Este important sa ai o experienta cat mai simpla și ușoară atunci când cumperi anvelope noi. Poți găsi totul la magazinul de cauciucuri Anvelope-oferte: pneuri de înaltă performanță, în mărimea de care ai nevoie alături de gamă largă de anvelope de calitate pentru a se potrivi vehiculului, bugetului și stilului de conducere.

Un set de cauciurcuri bune te va ajuta să fii în siguranță atât tu cât și ceilalți participanți la trafic.
4_cum_s259_i5Cum să iți dai seama că ai nevoie de anvelope noi?39i_dai_seama_c259_ai_nevoie_de_anvelope_noi_400
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Casa si Gradina

Design interior: Reamenajarea spatiilor

Primul lucru la care trebuie sa ta gandesti can...

Casa si Gradina

Avantaje pe care doar linoleumul ignifug le poate asigura

In urma cu cativa ani, cand au fost descoperite...

Celebs & Style

Marion Cotillard este o mamica fericita

Marion Cotillard, frumoasa actrita frantuzoaic...

Mirese si Nunti

Cum sa alegi o formatie pentru nunta ta

Sunt zeci sau poate sute de formatii de nunta c...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Machiaj de mireasa 2019 - recomandari de la make-up artisti

Inceputul anului este, de regula, perioada in care afli propunerile care vor fi in tendinte in anul in curs in materie de moda, design si bineinteles machiaj, de la designeri si make-up artisti. Pentru ca nu mai este mult timp pana vom intra in sezonul nuntilor, iar miresele