Va aflati in:

Articole / Cultura

George Orwell: Aspidistra sa traiasca!

Publicat: 12.10.2009

George Orwell: Aspidistra sa traiasca!Romanul "Aspidistra sa traiasca!" a fost ecranizat in 1997, in regia lui Robert Bierman, avandu-i in rolurile principale pe Richard E. Grant si Helena Bohnam Carter.
Romanul „Aspidistra sa traiasca!“, publicat pentru prima oara in 1936 si presarat cu numeroase detalii autobiografice, este o satira muscatoare la adresa vietii literare si a societatii capitaliste ce ridica banul la rang de religie.

George Orwell: Aspidistra sa traiasca!
Proiectand naratiunea pe fundalul Marii Depresiuni Economice din anii ’30, Orwell realizeaza o cronica sumbra, emotionanta, dar strabatuta de puternice accente comice, a razboiului personal purtat de Gordon Comstock, un marunt poet londonez trecut de prima tinerete, impotriva dominatiei „zeului-ban“ ce corupe toate aspectele existentei si a „decentei meschine a clasei medii de jos“, al carei simbol prin excelenta este, in viziunea sa, aspidistra, planta ornamentala nelipsita din fereastra oricarei case din Anglia.
„Conform mitului artistului muritor de foame, sa fii un mare poet insemna sa urmezi o chemare mai inalta, care merita sacrificiul oricarui confort material. Romanul satiric al lui George Orwell, „Aspidistra sa traiasca!“, publicat in 1936, tinteste tocmai in aceasta forma de narcisism cu un sarcasm zdrobitor. Personajul sau principal, Gordon Comstock, este un redactor de texte publicitare care, intr-un avant nebunesc de multumire de sine, isi paraseste slujba bine platita dupa ce primul sau volum de poezii se bucura de recenzii favorabile in ziarul londonez Times“, se mentioneaza in The New York Times.
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Cultura

Despre Mihai Eminescu, in 2013

Astazi,15 Ianuarie 2013, se implinesc 163 de a...

Cultura

Kabbala

Kabbala este una dintre cele mai moderne religi...

Celebs & Style

Premiile OSCAR 2015

Premiile OSCAR 2015: In aceasta noapte va avea ...

Calatorii si Vacante

Maramures

Maramuresul se ridica maiestuos cu ritualuri fa...

Articole importante
Newsletter elady

Coafuri de mireasa 2019

Trendurile in materie de coafuri de mireasa 2019 impun modele de frizuri destinate mireselor cu par lung. In moda 2019 de poarta foarte mult coafurile de mireasa romantice, cu accente fine, dar si flower-power, miresele purtand in par flori. Vezi cele mai frumoase coafuri de mireasa 2019!

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Cum sa alegi o formatie pentru nunta ta

Sunt zeci sau poate sute de formatii de nunta ce pot fi alese pentru o petrecere senzationala, insa cum puteti face alegerea potrivita in materie de muzica si distractie? Va oferim noi o sugestie: cu un strop de indrazneala si dupa o cercetare amanuntita a pietei...