Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Ardei umpluti de post

Publicat: 28.03.2012

retete de post, reteta de ardei umpluti de post, ardei umpluti de post, cum se face ardeii umpluti de post, retete testate, retete cu ardei, retete ieftine, retete usoare,retete clasice, retete rapide, retete cu ciuperci, retete de post cu ciuperci, retete pentru post, retete vegan, retete vegetariene


In perioadele de post, reteta de ardei umpluti poate fi de mare ajutor, pentru ca reteta de ardei umpluti de post este nu doar extraodrdinar de gustoasa, ci si foarte usor de facut. Iata deci o alta reteta de post de la eLady care te face sa iti lase gura apa!

Ardei umpluti de post: Ingrediente
- 3,4 cepe taiate marunt
- 2 morcovi dati pe razatoare
- cca 150 grame orez cu bobul mare (pentru risotto) spalat
- 1 cub de knorr de legume sau ce aveti similar (de post)
- 1 legatura de marar
- ciuperci (daca aveti) curatate (ciupercile nu se spala pentru ca aduna apa si nu mai au gust) si tocate marunt
- 1 legatura de patrunjel
- piper negru, proaspat macinat
- 8-10 rosii
- 2-3 linguri de pasta de tomate
- ulei
- 1 lingurita de zahar
- cateva rosii taiate (proaspete sau din conserva)

Cum se fac ardeii umpluti de post
Pentru a pregati umplutura de ardei umpluti de post se incalzeste mai intai foarte bine o tigaie gen wok, cu ulei in ea. Ceapa si morcovul se pun in uleiul infierbantat si se dau in unda. Atentie, nu trebuie sa se prajeasca sau arda! Se pune apoi cubul de knorr (sau ce aveti la indemana). Cand ceapa este sticolasa, se pune orezul si se mai lasa pe foc vreo 3-4 minute la foc mai mic. Mestecati tot timpul, sa nu se lipeasca.
Daca aveti si puneti si ciuperci, se pun si ele tot acum si se mai lasa cateva minute pe foc, sa isi lase apa si sa se inmoaie bine.
Se da apoi compozitia pentru ardei umpluti de post deoparte, sa se racoreasca. Se adauga restul ingredientelor, se umplu ardeii cam pe 3/4 si se pun intr-o tava sau cratita. Se capacesc cu rosie sau cu capacele ardeilor. Ce ramane de la rosie se toaca, se amesteca cu apa, baza de supa de legume si ulei si cu o lingurita de zahar.  Lichidul trebuie sa ajunga pana laproape de capacul ardeilor umpluti. Apoi se dau ardeii umpluti de post se la cuptor. la foc domol pentru cca 1 ora si jumatate sau chiar doua. Ardeii umpluti de post sunt buni si reci, si calzi.
Pofta buna!

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Snitele de pui la cuptor

Ne plac snitelele. Mult. Dar au o mare problema...

Gastronomie

Dovlecei la cuptor

Va plac dovleceii? Im mod sigur multi se dau in...

Celebs & Style

Zoe Saldana e cu Bradley Cooper

Zoe Saldana s-a cuplat cu unul dintre cei mai h...

Retete de slabire

Pui aromat cu salata de caise

Retetele Montignac sunt in general usor de pre...

Retete de slabire

Reteta Montignac / pentru diabetici: Ali Nazik (Alinazik)

Ali Nazik (Alinazik) este o reteta turceasca, o...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta

Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara