Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Caserola de cartofi cu branza si curcan

Publicat: 30.01.2013

Retete usoare, retete simple de mancare, retete pentru felul de baza, retete cu cartofi, mancaruri usoare, retete rapide, retete pentru incepatori, gatit pentru incepatoare, retete cu curcan


Stim ca ai trecut si tu pe acolo: zile si seri in care pur si simplu habar nu ai ce sa mai faci de mancare pentru tine si familia ta. Si cand ii mai vezi pe cei dragi, intrebandu-te cu o priviri flamande „Ce avem la masa?” , te apuca nervii sau disperarea, dupa caz! Pentru asemenea situatii iti recomandam reteta de mai jos: caserola de cartofi cu pui (sau curcan) si branza. Nu vei da gres, toata lumea va fi multumita si satula!

Caserola de cartofi cu pui si branza : Ingrediente

- 500 grame carne tocata de curcan sau pui, sau taiata in cuburi mici
- 1 cana ceapa taiata in cubulete mici
- 1 kg cartofi mici, curatati si fierti pe jumatate
- 300 ml smantana grasa
- 300 grame de ciuperci champignon mici, taiate
- 1 cana de supa de pui
- 2 cesti de branza sau cascaval, ras
- 1 catel de usturoi zdrobit cu ½ lingurita de sare
- piper negru proaspat, dupa gust (daca ai copii, pune piperul doar in farfurie)
- boia dulce de ardei, pentru a presara pe partea de sus
- ¼ ceasca frunze de patrunjel

Caserola de cartofi cu pui si branza: Cum se prepara
- Preincalzeste cuptorul la 180° C. In timp ce cuptorul se incalzeste, pune intr-o tigaie ceapa cu doua-trei linguri de ulei, carnea de curcan si ciupercile si inmoaie-le impreuna cateva minute, pana incep sa se rumeneasca usor. Nu le praji mai tare!
- Unge o tava termorezistenta cu ulei sau unt. Pune amestecul de ceapa, carne si ciuperci in vasul de copt.
- Intr-un castron mare, amesteca smantana, supa de pui, usturoiul si piperul, omogenizeaza, gusta sa vezi daca mai trebuie sare si apoi amesteca si cartofii fierti si scursi bine de apa
- Rastoarna in tava amestecul de mai sus.
- Presara cascavalul pe deasupra caserolei.
- Coace caserola pentru aproximativ 45-50 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca usor
- Presara cu boia dulce de ardei si patrunjel si da la masa.
Pofta buna!

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Reteta de galaktoboureko

Aceasta este versiunea unuia dintre cele mai p...

Gastronomie

Biscutii digestivi de post (vegan)

Biscutii digestivi. Mai putin dulci, se crede c...

Tu faci diferenta!

Ce sunt ciocurile la coloana?

Eva, o cititoare de-ale noastre ne-a trimis urm...

Tu faci diferenta!

Fa ca acest Craciun sa fie cu adevarat MEMORABIL!

A face din acest Craciun un eveniment memorabil...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.