Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Cea mai simpla prajitura cu mere

Publicat: 01.07.2012

retete testate, retete simple de prajituri, prajituri de Duminica, cea mai buna prajitura cu mere, retete cu mere, retete simple, retete usoare cu mere, retete pentru incepatori, retete simple de desert


Reteta de cea mai simpla prajitura cu mere am inventat-o combinand mai multe procedee, idei si imaginatie. Cum aveam cateva mere care se "plictiseau" in fructiera pentru ca nu le baga nimeni in seama si cum urma o zi de Duminica si trebuia sa exista in casa ceva dulce, am purces. Va invit si pe voi sa incercati aceasta reteta de prajitura cu mere pentru ca este o reteta simpla, savuroasa si nu aveti cum sa dati gres cu ea. Prajitura este foarte pufoasa, duce, parfumata si zaharul ars usor amarui o face delicioasa! Reteta poate fi facuta cu succes si de catre incepatori intr-ale bucatariei pentru ca nu este o reteta complicata, insa este grozava!

Cea mai simpla prajitura cu mere: Ingrediente
- 5 mere curatate de coaja
- cca 350 grame zahar
- 300 grame unt sau margarina pentru prajituri lasata la temperatura camerei (sa fie moale)
- 250 grame faina alba
- 3 oua
- 1 plic cu praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 praf de scortisoara (optional)
- cativa mieji de nuca (optional)

Cum se face cea mai simpla prajitura cu mere
Dati drumul ca cuptor la 180 grade Celsius (foc mare spre mic la aragaz obisnuit).
Taiati 3 mere in felii subtiri de cca 2-3 mm. Puneti o tigaie teflonata pe foc si adaugati in ea cca 100 grame de zahar. Cand zaharul incepe sa se caramelizeze, asezati merele fara sa se suprapuna, asa incat fundul tigaii sa fie acoperit de mere. Puneti apoi 50 grame de unt (sau margarina) si rotiti tigaia in aer, incet, asa incat untul sa se topeasca si sa ajunga peste tot.
Luati o forma curata termporezistenta (eu folosesc un Pyrex metalic sau o forma de silicon de obicei, cu diametrul de 30 cm) si rasturnati merele carameliozate in ea. Rotiti-o ca merele usor caramelizate sa ajunga peste tot.
Luati un bol si puneti in el untul (sau margarina) inmuiat. Adaugati zaharul, praful de copt  si un praf de sare si apoi bateti cu mixerul pana se topeste zaharul aproape de tot. Adaugati si un praf de scortisoara, daca va place. Puneti si ouale (intregi) si omogenizati compozitia. Bateti cu mixerul pana zaharul este complet topit. . Omogenizati. Turnati faina in ploaie si mai bateti pana amestecul este complet omogen. Adaugati apoi cele 2 mere ramase, taiate in cuburi mici, de maxim 4-5 mm latime si amestecati cu o spatula. Daca vreti sa puneti si cativa mieji de nuca taiati, adaugati-i tot acum. Turnati apoi compozitia de la reteta de cea mai simpla prajitura cu mere peste merele caramelizate din tava, neteziti suprafata cu spatula si dati la cuptor pentru cca 35-45 de minute. Dupa 30 de minute verificati daca este gata si la daca testul cu scobitoarea, lemnul nu iese curat, mai lasati inca cateva minute.
Cand prajitura este gata, scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se racoreasca cca 10 minute, dupa care luati platoul pe care va sta si puneti-l cu fata in jos peste prajitura. Cea mai simpla prajitura cu mere se scoate din tava prin rasturnare.
Lasati sa se raceasca inainte de a o consuma presarata usor cu scortisoara. Merge foarte bine si cu inghetata de vanilie alaturi.

Pofta buna!

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Cum sa topesti mai repede untul pentru prajituri?

Untul este un ingredient cheie pentru multe des...

Celebs & Style

Meryl Streep pe coperta Vogue

Cu doua premii Oscar (si nu mai putin de 16 no...

Moda

Cizmele muschetar, vedetele sezonului rece

Cizmele lungi sau cizmele muschetar nu trebuie ...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!

Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...