Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Cel mai bun piept de pui marinat din lume

Publicat: 30.06.2015

retete cu pui, retete cu piept de pui, retete testate, retete originale, retete cu piept de pasare, retete testate, retete speciale, retete gustoase


Pieptul de pui: unii il considera o delicatesa, altii nu pot sa il sufere. Pentru ca daca nu e gatit bine, devine atos si fara nici un gust si e pacat de el pentru ca este o carne curata si delicioasa gatit cum se cuvine.
Daca faci parte din a doua categorie, ca noi, cei care evita sa manance piept de pui, atunci neaparat trebuie sa incerci reteta de mai jos pentru ca, pe cuvant de onoare, este cel mai bun piept de pui marinat din lume! Aromele se imbina perfect, mustarul se caramelizeaza frumos si ii da o dulceata aparte, usturoiul  in face putin nervos iar tarhonul ii da un parfum special!

Cel mai bun piept de pui marinat din lume: Ingrediente
- 2 piepti de pui (cca 1 kg) taiati in fasii mai grosute (cca3-3,5 cm grosime)
- 2 linguri de mustar de Dijon
- 3 linguri de mustar dulce de Tecuci
- sare si piper dupa gust
- 2 catei de usturoi batuti bine de tot in mojar, pana ajung crema
- 3 linguri de tarhon uscat
- 5 linguri de ulei
- ulei pentru prajit

Cel mai bun piept de pui marinat din lume: Cum se face
Taie pieptul de pui in fasii. Daca il faci pe gratar, taie-l in fasii ca pentru snitel (cca 3 cm grosime)
Amesteca restul ingredientelor intr-un bol incapator si omogenizeaza-le cu o lingura, apoi pune bucatile de piept de pui in marinata si amesteca bine. ca sa ajunga sosul peste tot peste carne.
Acopera castronul cu o folie de plastic si lasa pieptul de pui sa se iubeasca cu mustarul si restul condimentelor pentru vreo 3-4 ore sau chiar si peste noapte.
Pune apoi o tigaie cu o jumatate de deget de ulei in ea si cand uleiul s-a infierbantat, prajeste bucatile de piept de pui la foc iute, 2-3 minute pe fiecare parte.
Daca faci pe carbuni, pune-le pur si si simplu pe gratar. Ai grija, pieptul de pui se face foarte repede, nu il lasa sa se usuce! Doua minute pe fiecare parte ii sunt de ajuns!
Apoi (in ambele cazuri) scoate bucatile de piept de pui intr-un castron cu capac si lasa-le sa se odihneasca cateva minute inainte de le manca.
Pofta buna... si sa ne spui cum a fost!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Dovlecei la cuptor

Va plac dovleceii? Im mod sigur multi se dau in...

Gastronomie

Supa-crema simpla de dovleac

Exista multe variante de supa-crema de dovleac,...

Celebs & Style

Grammy 2013: De ce a tipat Adele la Chris Brown

Adele a parut pentru un moment ca tipa nervoas...

Familie

Relatia dintre casatorie si sex

Casatoria este considerata a fi un lucru sfant....

Familie

Certurile repetate in familie

In cate cupluri problemele se rezolva odata si ...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...