Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Chec-aperitiv din carne tocata

Publicat: 25.03.2016

Chec-aperitiv din carne tocata,retete de aperitive, retete la cuptor, retete cu carne tocata, retete de antreuri, retete pentru petreceri, retete pentru pachet la serviciu, retete felul doi, retete usoare, retete verificate


Vi s-a intamplat sa aveti prin frigider sau congelator carne tocata si sa nu stiti ce sa faceti cu ea? Ca vi s-a urat si de chiftele, si de sarmale, si de ardei umpluti, si de burgeri si de perisoare si ati vrea sa incercati o reteta noua si usoara care sa se faca repede si sa nu va lase debandada in bucatarie? Daca da, atunci reteta de chec-aperitiv din carne tocata este cea mai potrivita reteta!
Checul-aperitiv din carne tocata poate fi mancat, cum ii spune si numele, ca aperitiv,  este potrivit ca luat la pachet la scoala sau la serviciu sau poate fi fel principal alatiri de o salata de rosii, castraveti, varza sau salata verde. Uite ce usor de face!

Chec-aperitiv din carne tocata: Ingrediente
- 500 grame carne tocata
- 4 oua crude sparte si batute cu furculita
- cateva oua fierte tari, curatate si taiate in doua (optional)
- 2 legaturi de marar tocate marunt
- 2 legaturi de patrunjel tocate marunt
- 3 legaturi de ceapa verde, tocata marunt sau o ceapa mare uscata taiata fin
- sare si piper dupa gust
- 5 linguri de gris + 2 linguri pentru tapetat tava
- 3 linguri de lapte sau smantana
- 1/2 lingurita de fulgi de ardei iute (optional, daca iti place mancarea picanta)
- 2 linguri de ulei pentru uns tava
- cateva linguri de ketchup de casa

Chec-aperitiv din carne tocata: Cum se face
Infierbanta cuptorul la 180 C. Amesteca foarte bine toate ingredientele mai putin ketchupul de casa si uleiul. Ia o tava non-aderenta (de silicon) sau o tava normala. Unge-o cu ule si tapeteaz-o usor cu 2 linguri de gris. Toarna jumate din amestecul de carne tocata si apoi aseaza jumatati de ou fiert din loc in loc, cu albusul in sus. Cu o lingura aseaza restul de carne tocata cat mai uniform peste oua. La sfarsit pune ketchup de casa si intinde-l cu lingura. Da tava la cuptor pentru cca 1 ora ( timpul de coacere variaza si depinde cat de inalta este tava). Cand este gata, checul-aperitiv din carne tocata se va contracta si desprinde usor de marginile tavii iar ketchupul va fi usor rumenit. Se scoate checul-aperitiv din carne tocata din cuptor, se lasa sa se racoreasca si cand este caldut se poate taia si manca. Pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Reteta de aluat fraged de post

Pe timp de post (sau daca ai un regim de viata ...

Gastronomie

Biscutii digestivi de post (vegan)

Biscutii digestivi. Mai putin dulci, se crede c...

Celebs & Style

Mary Austin, dragostea lui Freddie Mercury

Aproape nimeni care nu este familiarizat pe dep...

Dieta Montignac

Despre indicele glicemic

Indicele glicemic este peste tot in ...

Dieta Montignac

Principiile de baza in dieta Montignac

Principiul de baza din spatele metodei Monti:Fa...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!

Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...