Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Friptura marinata de miel cu sos de menta proaspata

Publicat: 14.04.2016

Friptura marinata de miel cu sos de menta proaspata,retete friptura de miel, retete pentru paste, retete pentru pasti, tetete pascale, reteta de friptura de miel marinata, cum se marineaza carnea de miel, retete cu carne de miel, retete masa de paste, retete deosebitem retete simple, retete usoare, reteta friptura de miel


Nu exista nici un moment mai bun pentru a-ti trata familia ta cu aceasta friptura de miel grozava decat Pastele. Cu o multime de arome proaspete adaugate, friptura marinata de miel cu sos de menta proaspata va face ca masa de Paste sa fie ca nici o alta! Este o un mod de a face friptura de miel care trebuie sa intre pe lista ta cu retete pentru Paste!

Friptura marinata de miel cu sos de menta proaspata: Ingrediente
- 1 picior de miel intreg, cu os
- 1 kg de ceapa cat mai mica, decojita
- 2 cani supa de pui (pentru sos)
- 35 de grame de faina (pentru sos)

Marinata pentru friptura marinata de miel cu sos de menta proaspata
- 5 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 linguri de mustar Dijon
- 3 fileuri de ansoa, fin tocate
- 2 crengute de rozmarin, fin tocate
- 2 linguri de maghiran uscat
- 2 linguri de coaja de lamaie
- 2 linguri de unt, la temperatura camerei
- 2 linguri de suc de lamaie
- 3 linguri de ulei
- 2 linguri de sare
- 2 lingurite de piper negru proaspat macinat

Topping menta proaspata pentru friptura marinata de miel pentru Paste
- 200 grame samantana
- 25g frunze proaspete de menta, foarte fin tocata
- 25g frunze proaspete de tarhon, foarte fin tocat (optional)
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1 lingura de ulei
- 1 lingura otet de vin alb

Garnitura pentru friptura marinata de miel cu sos de menta proaspata pentrui Paste
- 4 cepe verzi (numai frunzele verzi), se taie in fasii foarte subtiri de cca. 8 cm lungime
- 1 buchetel de frunze proaspete de menta

Friptura marinata de miel cu sos de menta proaspata: Cum se face
Se pune piciorul de miel pe un tocator curat si se usuca cu un prosop de hartie. Cu ajutorul unui cutit ascutit, se fac o serie de taieturi superficiale in carnea de miel, la cativa centimetri distanta una de alta. Se combina ingredientele pentru marinata si se freaca bine de tot carnea de miel pentru friptura de Paste. Se inveleste apoi mielul in folie si se baga la frigider, de preferinta peste noapte sau timp de cel putin 5 ore.

Cum se face sosul de menta proaspata pentru friptura marinata de miel de Paste
Se combina toate ingredientele intr-un robot de bucatarie sau se pisteaza intr-un mojar cu pistil si se amesteca bine.

Ceapa verde si garnitura de menta
Se scufunda ceapa verde taiata fisii subtirele intr-un bol umplut cu apa si multa gheata pentru a le face sa se carlionteze. Se adauga frunzele de menta. Se lasa in frigider acoperit, timp de cel putin o ora. Se scurge si se sprijina pe prosoape de hartie.

Cum se prepara friptura marinata de miel cu sos de menta proaspata
Se scoate mielul marinat din frigider cu 6 ora inainte de preparare. Se incalzeste cuptorul la 180° C. Se pune mielul intr-un vas de friptura cu partea cu grasime in sus. Se baga friptura de miel la cuptor si se coace timp de 25-30 minute neacoperit. Din cand in cand se unge cu sosul lasat in tava. Cam cu 1 ora inainte sa fie gata se pune ceapa in tava, pe langa carnea de miel. Dupa Randul sau, le o data minute se amesteca ceapa cu sosul si se mai unge un pic carnea. Dupa inca 20 de minute se intorc iar cepele. Se scoate din cuptor, se transfera friptura de miel si ceapa intr-o tava, se acopera cu folie si se pastreaza in cuptorul inchis. Se lasa sa se odihneasca timp de 20-30 minute.

Cum se prepara sosul de friptura marinata de miel cu sos de menta proaspata pentru Pasti
Pentru a face un sos bogat, se amesteca faina cu 1/2 cana cu apa si se adauga in tava in care s-a facut mielul la cuptor pe ochiul de la aragaz, la foc mediu. Se adauga supa de pui, amestecand tot timpul cu o lingura de lemn, timp de aproximativ 5-10 minute, pana se ingroasa. Asigurati-te ca razuieti toate resturile din carne caramelizate si bucatelele de ceapa care au ramas pe fundul tavii pentru a adauga aroma.

Cum se aranjeaza friptura marinata de miel cu sos de menta proaspata
Se ia mielul asezat pe platou si se acopera cu toppingul de menta proaspata. Se decoreaza cu ceapa verde si menta. Se serveste cu sos, garnitura de cartofi si salata la alegere (cel mai bine merge cu o salata verde cu ulei de masline si lamaie).
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Biscutii digestivi de post (vegan)

Biscutii digestivi. Mai putin dulci, se crede c...

Gastronomie

Saksuka

Un fel de mancare originar din Orientul Mijloci...

Celebs & Style

Marion Cotillard este o mamica fericita

Marion Cotillard, frumoasa actrita frantuzoaic...

Bebelusi si Copii

Jocuri educative ideale pentru copilul tau

Stiai ca joaca este esentiala pentru dezvoltare...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...