Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Gris cu lapte

Publicat: 04.06.2016

Gris cu lapte

Mancare de bebelusi spun unii, desertul copilariei spunem noi. Un desert mult mai sanatos decat multe altele, grisul cu lapte se face rapid si este un desert la care putem controla mai bine cantitatea de zahar pe care o consuma copiii nostri.

Gris cu lapte: Ingrediente
4 cesti de lapte
2 lingurite de miere de albine /fructoza /zahar (daca il mancati cu dulceata renuntati la indulcitor) sau dupa gust
vanilie
1 ceasca de gris
1 lingurita de unt

Cum se face grisul cu lapte
Se pune laptele la fiert cu vanilia si indulcitorul folosit. Cand laptele ajunge la punctul de fierbere, se pune grisul in ploaie si se mesteca bine cu un tel, ca sa nu aiba gogoloase. Se fierbe circa 10-15 minute, pana se ingroasa si grisul nu scartaie in dinti. Se adauga untul proaspat si se amesteca bine, pentru omogenizare perfecta.
Se uda 6 forme individuale (sau un castron) cu apa rece si se toarna in ele grisul cu lapte fierbinte. Se lasa sa se raceasca bine si apoi se da la frigider. Dupa circa 2 ore se rastoarna pe farfurii si se mananca cu fructe proaspete sau dulceata.Gris cu lapte,gris cu lapte, cum se face grisul cu lapte, desert rapid, deserturi la minut, retete simple, retete rapide
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Tort de ciocolata si cocos cu sos caramel

O reteta pentru un tort special, pentru ocazii ...

Gastronomie

Mousse de alune cu topping de ciocolata

Aceasta reteta de desert are gust de alune si&n...

Dieta Montignac

Abuzul de grasimi in dieta Montignac

Probabil ai simtit si tu ca uneori dupa ce man...

Dieta Montignac

Mancaruri de post Montignac

In perioadele de post, sa tii dieta Montignac p...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Topul celor mai spectaculoase cereri in casatorie

Pentru multi, cererea in casatorie este cat se poate de simpla, transformandu-se chiar intr-un cliseu: un restaurant, un pahar cu sampanie, muzica buna si intrebarea de milioane. Pentru altii insa, aceste momente reprezinta oportunitatea de a-si pune mintea la contributie si de a deveni inventivi.