Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Gris cu lapte

Publicat: 04.06.2016

Gris cu lapte

Mancare de bebelusi spun unii, desertul copilariei spunem noi. Un desert mult mai sanatos decat multe altele, grisul cu lapte se face rapid si este un desert la care putem controla mai bine cantitatea de zahar pe care o consuma copiii nostri.

Gris cu lapte: Ingrediente
4 cesti de lapte
2 lingurite de miere de albine /fructoza /zahar (daca il mancati cu dulceata renuntati la indulcitor) sau dupa gust
vanilie
1 ceasca de gris
1 lingurita de unt

Cum se face grisul cu lapte
Se pune laptele la fiert cu vanilia si indulcitorul folosit. Cand laptele ajunge la punctul de fierbere, se pune grisul in ploaie si se mesteca bine cu un tel, ca sa nu aiba gogoloase. Se fierbe circa 10-15 minute, pana se ingroasa si grisul nu scartaie in dinti. Se adauga untul proaspat si se amesteca bine, pentru omogenizare perfecta.
Se uda 6 forme individuale (sau un castron) cu apa rece si se toarna in ele grisul cu lapte fierbinte. Se lasa sa se raceasca bine si apoi se da la frigider. Dupa circa 2 ore se rastoarna pe farfurii si se mananca cu fructe proaspete sau dulceata.Gris cu lapte,gris cu lapte, cum se face grisul cu lapte, desert rapid, deserturi la minut, retete simple, retete rapide
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Tocana de cartofi de post

Post sau nu, toti am mancat inca din copilarie ...

Gastronomie

4 avantaje ale utilizarii oalei sub presiune

In acest articol, iti spunem secretele alegerii...

Celebs & Style

4 secrete de la Cameron Diaz

Frumoasa actrita de 43 de ani este o gurmanda s...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.