Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Rulouri de pui cu chilli

Publicat: 06.11.2018

rulouri_de_pui_cu_chilli_400
De la souvlaki la fajitas, puiul la gratar intr-o pasla de paine neteda nu reuseste sa ne dezamageasca niciodata. Reteta noastra de pui cu chili este inspirata din bucataria indiana si impacheteaza intr-un sandvis o multime de gusturi si arome, de la dulceata de ardei iute la iaurt, cu ierburi proaspete si pulpe de pui fara hormoni, cu gust caramelizat de garam masala, plus o multime de ceapa rosie si ardei iute proaspat pentru a da un zvac necesar si inviorator. Luati aproape o multime de servetele si o sticla de bere rece de la gheata. Incercati acesta reteta de rulouri de pui cu chilli mai ales daca va place mancarea picanta. Daca nu, puteti inlocui tot ce este iute cu ardei kapia sau pasta de ardei dulce.

Reteta de rulouri rapide de pui cu chilli: Ingrediente
- 2 linguri ulei vegetal
- 6 pulpe de pui dezosate, fara piele, taiate in bucati cat pentru o imbucatura
- 1 ceapa mare
- ceapa, taiata subtire in forma de semiluna
- 2 catei de usturoi, tocati foarte fin
- o bucata de ghimbir  de circa 3 cm, curatat si maruntit bine de tot
- ½ lingurita de chimen macinat
- ½ lingurita garam masala sau condimente pentru pui
- 1 lingura de piure de rosii
- 1 ardei iute, taiat subtire in inele fine
- suc de ½ lamaie
- 4 tortilla (pita sau lipie), bine de tot incalzite
- ½ ceapa rosie mica, tocata
- 4 linguri de castraveti murati sau price alte muraturi
- 4 lingurite de dulceata de ardei iute
- 4 crengute de menta sau coriandru
- 4 linguri mari de iaurt

Reteta de rulouri rapide de pui cu chilli: Cum se face
1. Incalziti uleiul intr-o tigaie mare, pe o foc de intensitate medie. Adaugati carnea de pui, prajiti-o pe toate laturile, apoi indepartati-o din tigaie, punand-o intr-un bol acoperit. Adaugati ceapa, usturoiul, ghimbirul si un varf de sare in tigaie. Gatiti timp de 5 minute sau pana cand se inmoaie la foc un pic mai iute.

2. Dati caldura la ochiul aragazului la maxim. Puneti inapoi puiul in tigaia cu mirodenii, piureul de rosii, ardeii si sucul de lamaie. Se condimenteaza bine si se gateste timp de 10 minute sau pana cand puiul este facut bine.

3. Divizati puiul, ceapa rosie, dulceata de ardei iute, ierburile si iaurtul pe cele patru lipii calde. Rulati-le si duceti-le la masa cu o multime de servetele.
Pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Supa curry de midii cu taietei sticlosi de fasole mung

Supa curry de midii cu taietei sticlosi de faso...

Gastronomie

Reteta de Fanouropita

Ai pierdut ceva sau pe cineva? Fa aceasta praji...

Celebs & Style

Ricky Martin se casatoreste cu Carlos Gonzales Abella

In urma cu aproape doi ani, in martie 2010,&nbs...

Retete de slabire

Limba picanta la cuptor

O mancare Montignac condimentata, placuta si fo...

Retete de slabire

Cosulete de pui cu parmezan Montignac

Cosuletele mici si elegante de pui umplut cu p...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...