Va aflati in:

Articole / Sanatate

Miopia - cea mai frecventa afectiune oculara la copii

Publicat: 22.02.2023

Miopia - cea mai frecventa afectiune oculara la copii
Miopia este cea mai frecventa afectiune oculara la copii, avand o incidenta in crestere de la generatie la generatie. Ce putem face pentru a ameliora efectele degenerative ale bolii?
Miopia este o afectiune oftalmologica ce se manifesta printr-o vedere neclara la distanta. Cum poate fi tratata si ce solutii avem, aflam in continuare.

Ce este miopia?

Miopia este un viciu de refractie cauzat de fiziologia ochiului. Cu ea ne nastem si o putem transmite mai departe copiilor, pe cale genetica.
In acelasi timp, miopia poate fi si dobandita, cauza fiind expunerea necontrolata la factori de risc. Ca atare, stilul de viata neprielnic unei dezvoltari oculare sanatoase contribuie substantial la cresterea in incidenta a miopiei, fata de care specialistii manifesta o reala ingrijorare.
Studiul “Global Prevalence of Myopia and High Myopia and Temporal Trends from 2000 through 2050” publicat in luna Mai 2016 (de Holden B.A., Fricke T.R., Wilson D.A., Jong M., Naidoo K.S., Sankaridurg P., Wong T.Y., Naduvilath T.J., Resniko_ S.) semnalizeaza faptul ca pana in anul 2050, peste jumatate din populatia globului va suferi de miopie. Practic, 5 miliarde de oameni vor avea nevoie de ochelari de vedere.

Am putea trage concluzia ca aceasta statistica este posibil sa fie determinata de modificarile genetice survenite asupra corpului uman, care in timp, continua sa isi compromita sanatatea vederii printr-un comportament de viata nesanatos.

Tratamentul miopiei
Ani de-a randul, miopia a fost tratata simptomatic, adica acoperind nevoia imediata de a vedea clar. Astfel ca, orice copil diagnosticat cu miopie primea o prescriptie de purtare a ochelarilor de vedere.
In timp, specialistii au ajuns la concluzia ca miopia se accentueaza odata cu varsta, din cauza procesului de crestere, si, de aceea, trebuie pe cat posibil sa fie incetinita sau oprita din evolutie pentru a evita, ca adult, complicatii severe.

Aceasta conduita terapeutica poarta numele de managementul miopiei si pe cat este de complexa si integrata, pe atat este de simplu de adoptat. Este vorba de lentilele inteligente MiYOSMART, care asigura simultan si o vedere clara la distanta dar si o incetinire a procesului degenerativ al bolii.

Lentilele MiYOSMART au fost create de HOYA in baza unui studiu realizat impreuna cu Universitatea Politehnica din Hong-Kong si reprezinta un tratament revolutionar pentru copiii cu miopie.

MiYOSMART – o vedere clara cu prognostic favorabil pe termen lung
Ineditul lentilelor inteligente MiYOSMART este oferit de tehnologia D.I.M.S. (Defocus Incorporated Multiple Segments – segmente multiple incorporate de defocalizare), care au efectul de a demara un proces de incetinire a progresiei miopiei, cu pana la 60%. In plus, cercetarile au aratat de-a lungul timpului, 21,5% din cazurile de miopie au incetat din evolutie. („Defocus Incorporated Multiple Segments (DIMS) spectacle lenses slow myopia progression: a 2-year randomized clinical trial” care ii are ca autori: Lam CSY, Tang WC, Tse DY, Lee RPK, Chun RKM, Hasegawa K, Qi H, Hatanaka T, To CH. a fost realizat de-a lungul a doi ani de zile si a fost publicat in British Journal of Ophthalmology in data de 29 Mai 2019.)

O singura solutie, doua obiective realizate cu succes
Lentilele MiYOSMART au fost create in special pentru a reduce efectul progresiv al miopiei. Pe langa acest beneficiu important adus sanatatii oculare a copiilor, pe termen lung, copiii beneficiaza si de o vedere clara, dar si de un design adaptat stilului lor de viata activ dar si de o protectie UV, in orice anotimp.
Este important insa ca aceasta conduita terapeutica sa fie insotita si de alte masuri de preventie; naturale, daca le putem numi asa. Un exemplu ar fi legat de expunerea vederii la lumina naturala a soarelui. Specialistii oftalmologi atrag atentia asupra necesitatii a cel putin doua ore petrecute in aer liber, zilnic, unde ochii au contact exclusiv cu lumina soarelui, o pauza benefica de la efortul ochiului implicat in lucrul de aproape dar si o doza suplimentara de vitamina D.

Constientizarea, primul pas catre alegerile sanatoase
Pentru ca ne aflam in secolul vitezei informatiei, este esential sa tinem pasul cu evolutia lucrurilor, mai ales a celor care ne ofera o calitate a vietii sporita si un plus starii de bine. In acest sens, in luarea celor mai bune decizii joaca un rol semnificativ informarea corecta. Iar atunci cand primim diagnosticul de miopie, tot ceea ce putem face este sa luam in considerare solutiile cele mai noi de pe piata.
Lentilele MiYOSMART sunt un produs marca HOYA, companie cu o prezenta de peste 80 de ani pe piata medicala internationala, in peste 52 de tari. Produsele sale premium, oferite societatii moderne sunt rezultatul inovatiei, cercetarii si educatiei, obiective posibile datorita valorilor companiei prin care duce la capat misiunea - de a sustine progresul, pentru o societate cu o viziune mai clara catre viitor.
Hoya Lens Romania este prezenta in tara noastra din anul 2013 si se implica activ in formarea profesionistilor optometristi si in educatia si constientizarea beneficiarilor de dispozitive medicale oftalmologice.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Sanatate

Care sunt proprietatile mierii de Manuka?

Mierea este un aliment delicios pe care cu toti...

Sanatate

Vrei o augmentare mamara? Iata ce trebuie sa stii!

Marirea sanilor este de departe una dintre cele...

Celebs & Style

Tom Cruise lucreaza la Top Gun 2!

Chiar este nevoie de o continuare la Top Gun...

Relatii & Sex

Cum sa refuzi un barbat care iti cere numarul de telefon

Daca un barbat este interesat de tine si iti ce...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Te pregatesti de nunta? Iata ce sfaturi trebuie sa urmezi ca sa ai parte de un eveniment reusit fara batai de cap!

Nunta ta va fi probabil cea mai mare petrecere pe care o vei face vreodata - si a afla cum sa o planifici poate fi la inceput destul de descurajant. Sunt foarte multe lucruri de care sa tii cont: stabilirea unui buget, efectuarea listei de invitati, alegerea locatia, alegerea meniului, alegerea unui design pentru invitatii si marturii, alegerea rochiei, dansul mirilor...